Header

Friday, August 21, 2009

Selamat Menjalani Ibadah Puasa



.......Doa malaikat Jibril menjelang Ramadhan "Ya Allah tolong abaikan puasa umat Muhammad, apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan dia tidak melakukan hal-hal yang berikut":


* Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua orang tuanya (jika masih ada);

* Tidak bermaafan terlebih dahulu antara suami isteri;

* Tidak bermaafan terlebih dahulu dengan orang-orang sekitarnya.


Maka Rasulullah pun mengatakan Amiin sebanyak 3 kali. Dapatkah kita bayangkan, yang berdoa adalah Malaikat dan yang meng-amiinkan adalah Rasullullah dan para sahabat , dan dilakukan pada hari Jumaat.


Ok uols, nih secebis renungan yg aku paste kan kat sini dari email yg aku dapat setiap kali tibanya bulan Ramadhan.

Makanya menjelang tibanya bulan kemulian ini, Ramadhan al Mubarak yg penuh barakath maka aku, masviona selalu CEO MV.com nih dan juga suami terchenta Prebetsabu selaku CTO MV.com yg banyak berjasa utk blog hijau aku nih dan juga anak dara weols Avin Damia kan menyusun sepuluh jari memohon ampun dan maaf sekiranya antara sedar atau tidak weols ada terkasar bahasa ke tersilap kata ker or ada gurauan yg melebihi batas ke or mungkin juga terkutuk secara tak sedar ke makanya weols memohon kemaafan dari uols semua ye.

Sama² ler kita berdoa agar Ramadhan kali nih ramadhan yg penuh keberkatan n ramadhan yang membawa makna yang sgt bererti buat kita semua n juga semua amal ibadah kita diterima oleh Allah swt.......amin, Insyaallah.

Selamat Menyambut n Menjalani Ibadah Puasa buat semua muslim n muslimat diseluruh dunia amnya n buat semua readers whether loyal readers, readers yg dah lama Silent reader or reader yg baru terjah 1st time juga pun....:)


MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

14 Comments Uols:

atty's said...

Salam Ramadhan
pohon ampun dan maaf
andai terkilan kata tersilap bicara
moga Ramadhan ini membawa keberkatan kepada kita sekeluarga.

kojah said...

samat berpuasa kak...jom bukak pose sama2...hihi

zura@iwan said...

slm....

slmt berpuasa ye....kite pun minta maap le jika ada slh silap ek....

masviona said...

atty:
Salam ramadhan juge buat kty sekeluarga dari kami

sesamalah ye ampun n maaf dipinta...:)

kojah:
selamat berpuase juge buat kojah....:)

jom kojah u just name it the place insyaallah weols lehh join if free...:)


zura:

sesama lah kita ye...so far xde apa yg perlu dimaafkan...:)

tini said...

Selamat menunaikan ibadah puasa kepada MV sekeluarga.....

mAr@ZiEy said...

Selamat Berpuasa Sis

Gieyana said...

Salam ramdhan yer V..mohon maap kalau ada salah n silap..:)

rasp said...

sis, akak pun mohon maaf iye sekiranya ada yg terkasar bahsa nie...tak sengaja tau...
slamat menyambut ramadhan al-mubarak buat sis sekeluarga !

masviona said...

tini:
tenkiu tini...bila tini nih nak dedahkan identiti ek...klu dedahkan leh jugak weols ajak berbuka or bersahur sesama...hiksss

marziey:
sam goes to u mar....:)
n maaf if ada slh n silap ye

gieyana:
salam ramadhan juga from weols di mv.com buat gie n famili....xde apa yg nak dimaafkan pun...:)

rasp:
sis me too....tp saya xde apa yg nak maafkan sis coz sis xde wat salah pun....happy knowing u...:)

rahma said...

salam viona... slm ramadhan, mohon maaf segala keterlanjuran... salam utk prebetsabu n damia ^-^

oneyani said...

selamat berpuasa akak

wow bestnye siap buke pose kat hotel tu..yani xpng merase pon..huhuhu

eh PS ni ore kelate ke?ehhehe

mummYaeesh said...

salam ramadhan wat uols sekeluarga gak.. ampun salah silap!

CuTeMiUt78 said...

selamat meyambut ramadhan dan selamat berpuasa

tuberose78 said...

samat berpuaser juger... salam ramadhan..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!