Header

Wednesday, August 05, 2009

Wahhh Dia Dah Besar lah!!!!!

Nak tergelak tau...hiksss

Pagi semalam kan avin damia bangun jer tido as usual soh aku bukakkan cartoon kat dia pastu dia pun terus gelak² tgk word world kat channel 613 tuh.

Masa tuh aku tgh bersiap² nk gi keje, dia turun jer katil terus pangil aku
"Bobo....Bobo...Bobo" (silalah translate sendrik......hiksss bonda lah tu)

Sambil tarik tangan aku soh pandang muka dia

"Ye sayang, ada apa" cepat² aku menjawab

"Avin....Avin" sambil tepuk² dada dan jugak angguk² kepala

Aku nak tergelak terus xoxo dia....hiksss

Pastu dia tunjuk aku sambil letak tangan kat dada aku lak

"Bobo...Bobo"

wakakakakak......bobo pun bobo ler asalkan dia kenal sapa aku kan.......ahaksssss

Aku tnya walid mana???

"Alid....Alid........work...work"

Ahakssssss


Sejak usia dia nak masuk 2 tahun nih banyak gak aku nampak benda² baru yg dia dah pandai.....happy nye aku rasa...hiksss

Sekarang nih pun dia mcm dah pandai n dgr kata bila aku kata dah coz dia mc dah paham kan apa yg org cakap kat dia.

Alkisahnya malam tuh aku tgh wat ler sket² preparation utk besday party dia tuh. Memula tak yakin gak nak wat depan² dia kan....tp pk² nak siapkan cecepat....wat ler jugak kan....alhamdulillah dia tak kacau sgt siap tolong lagi adalah....hiksss

Bila aku mintak satu dia hulur satu.....wahhhh bangganye dah besar dah anak bonda nih...n dgr kata juge...hiks....syukran


pandai bila bonda mintak satu...dia kasi satu...hiksss
(gmbr saje jer diedit sebegitu....kasi ler teaser sket kan...ahaksss)

lepas tuh bonda amik n isi dlm plastic bag nih....nih yg tetamu dewasa akan dpt...hiksss
(yg nih dimaafkan coz xnampak isinye kan...hiksss)

dah siap wat keje siap wat peace lagi bila prasan bonda dia nak snap picca dia...hiksss


Bonda dia wat separuh jer lagi balance tuh soh bibik yg settle kan...hikssss. Ermmm Alhamdulillah benda² nih tingal sket jer lagi nak settle...hope semuanya berjalan ngan lancar lah...insyaallah....amen.



MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

10 Comments Uols:

tuberose78 said...

eeiii.. tak sabar la plak nk tunggu ahad ni... !

lily lotus said...

alahai...anak sapelah ni..tumpang vangga gak!

masviona said...

tuberose:
sabar...sabar tak kan lari ahad yg dikejar...ahaksss

lily lotus:
hiksss....anak bonda ngan walid dia lah....huhuhu...:)

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: Ehem!!! Ehem!!! Tak lama lagik Damia akan cakap "Bonda, Walid, Damia nak adik baby la... " Hehehe!!! ::.

aRe_uDear said...

amboii bijak2 dah anak bonda nie yer..
yer la nak smbut besday x lame lgi yer dak.. hehee;)

rasp said...

besday girl bertambah cerdik laaaa...mau tak vangga bila anak bertambah vocab & dengar kata...aunty pun turut happy gak :)

JIVEBUMZ said...

wah dah siap2 beg tu..apa isinye kak viona?? kekekeke

masviona said...

mr amp;mrs mondoks:
ahaksss...baby dah pndai dah ckp but nak ckp ayat yg adar kasi tuh belom pndai lagi....wakakaka

are_udear:
makin banyak mulut dia tuh...akal pun dah makin ligat tuh...ahakss

rasp:
tuler pasal vangga gak seposen kan sis...hiksss

jivebumz:
itu beg kecik ada lagi satu goodies bag tau....hikss

CuTeMiUt78 said...

hik..hik..hik.. hik.. pandai la damia

enzek said...

kitaowg g kelantan esok so x dpt nak g princess party tu ahad nie..:(..tapi takperlah...hrp sumenye bjlan lancar
ni haa kiteowg ada nak bagi sikit kat damia nie..buleh tak nas/mas sms akak no akaun..no tepon korang dah ilang lak lps tuka hp ..lupo nak save dlm sim kad hehe

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!