Header

Friday, September 04, 2009

Anakku Yang Bertuah!!!!! n suami ku juge

Huhuhu bertuah sungguh ler anak dara aku si avin damia tuh....adoyaiiiii

Sekarang nih kan mcm² benda dia nak explore tau!!!!

Panjang sungguh akal dia, kalu lagi kita marah lagi dia nak buat sesuatu benda tuh.

Let say dia amik sumthing kan kalu kita marah then suruh dia pulangkan balik lagi ler dia bawak lari benda tuh ngan harapan kita akan kejar dia keliling umah....owwhhh tak kuase uols....hiksss

So kalu kita betul² nak pkai benda yg dia dah rampas tuh kita kena guna pendekatan psikologi sket lah, kita buat² cam xnak mintak biar about 4-5 minit then ckp slow² n lembut² ngan dia mintak dia bagi balik .....hehehe insyaallah dia pulangkan balik.

Tapi kan kali nih, huhuhu dia cam dah agak hover sket tau!!!!!. Banyak gak kottt hover dia kali nih

Ermmm last weekend hari isnin tak silap, aku tengah sebuk dok mengemas kat luar umah, walid dia kuar gi beli barang kot pastu aku perasan dia senyap jer kan.

Selalunya if dia tgk cartoon pun, kita akan dgr suara dia kengkadang gelak lah kengkadang nyanyi lah kan ini tidak senyap je.

Aku pun gi ler jenggok kan.

Uols nak tau apa yg dia kerjakan

Bukan main ralit lagi dia

Lepas aku dah kena sound dia mencicit dia larikkkkkkksssss

Lepas tuh bila aku membebel bising² kat dia kan, dia mencebik buat muka nak nangis.....gi ujung tepi sudut pastu sesambil nangis lepas tuh dtg larik² anak kat aku sambil ckp

"Bobo....bobo....huggggggggggggggggggggg"

Aku buat derkkkk jer bila dia peluk pinggang aku kan......lepas tuh dia lentok² kan kepala dia lak....adoyaiiii terus aku caiiiiiiirrrrr uolsss

Aku cair kan ala² planta keras yg kita simpan kat dlm fridge kan pastu kita masukkan dlm kuali time kuali dah panas......hahhhh gitu ler gayanya kecaiiiiirrrrraannnn aku

Pasrah jer lah anak dara tuh mmg pndai mujuk....uhukssss...kalah walid dia tau!!!!

Ingat lagi walid dia dulu mcm avin damia ler mmg bab pujuk no 1. Masa tgh bercintan cintun dulu pernah gaduh (selalu gak ler) pastu aku majuk lagi masuk umah xnak kuar².

Puas dah nih prebetsabu call nak pujuk aku ignore jer penat nak dgr hanset ringging aku off kan hanset lak.....hehehe....majuk lah kononnya kan

Roomate pun dah puas dah pujuk aku soh kuar gi jumpe ngan prebetsabu kan diorg semua ckp

"ala mv (nama gelaran aku ler) gi ler kuar sian kat abg ps (nama gelaran prebetsabu ler time tuh) tuh, sedih jer nampak muka tuh, dia nangis kot tadik mv, tak baik tau buat dia gitu....penat dah dia dok tunggu kat luar tuh"


Ala uols ala² gitu ler lebih kurang ayat diorg

Uols nak tau sebab apa sebab ???

Sebab prebetsabu kalau nak pujuk aku kan sanggup tido kat luar umah aku kalu semalaman aku tak kuar semalam ler dia tunggu....wakakakaka...giler kentang dia kan tapi skrang nih pujuk ler jugak tapi idak ler setegar dulu.

Yerlah uols sekrang aku lak yg tak sampai hati nak jadi keras hati macam dulu iyerlah lagi pun aku takut menderhaka kepada suami uols.....hiksss ahkak kan nak calonkan diri sendrik utk anugerah isteri mithali......muahahahahahah statement lawak piang dari ahkak mv uols (habis tuh ingat prebetsabu sorang jer nak amik anugerah menantu harapan....kehkehkeh)

Eh oklah uols ahkak nak stori mori pasal anak dara tuh nape lak tercerite pasal prebetsabu nih......adoyaiiii prebetsabu nih mmg kuat aura dia dlmidup ahkak nih sbb tuh ler anak ceriter psl org lain pun asyik tercerita pasal dia jer (yerlah dah dia suami ahkak tak kan nak cerita pasal laki lain kotttt kan) mau mendapatttt ahkak cerita pasal laki lain kan....hiksss.

Layan piccas nih hahhhhh!!!


pandai tau dia gi amik sendrik bekas container susu nih dlm bag susu dia

lepas dh tumpahkan dia main² ngan tangan dia

dia kuis² pastu masuk mulut

Mau bonda dia nih tak hanggginnnn......hangin satu badan uolsss but last² cair gak macam mentega masuk dlm kuali panas...hikssss

Haiii lah anak!!!! ko ingt walid n bonda beli susu tuh pkai daun kering or taik hidung walid yg banyak tuhhhhh?????



MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

7 Comments Uols:

prebetsabu said...

oi oi.. haa.. tgk la damia oii..

damia punya pasal, tak pasal2 taik idong walid yg bnyk ni pon masuk gak dalam ini cerita.. oi oi..

*err byk ke taik idong b ni ek v? haisshhh

Ms.Lilies said...

akakakaka....
marah anak x bleh lama mas...mesti cair punyala..

JIVEBUMZ said...

uikh kecik2 dah pandai buat susu sendiri yer

Kaseh said...

hahah sweet je korang bercinta dolu2.. majuk2 tandanya sayang.... nak tanya PS romantik tak Mas? :P

damia oh damia..heheh time umur dia camni la nak mula noti ni.. tapi takper..budak2 noti org tetap syg... dah besar noti kena babab nati.. tapi sanggupkan Mas n PS babab anak secomel damia? oh tidakkk..

iena hamdi said...

hahahahahahahahhaa ketawa dulu okey..

biasalah tu... budak2 kan... mcm mia pulak cheese tu yg slice tu dia wat ala2 aksi damia la... tapi bezanyer tepung tu kalau lap dia ikut kan..ni cheese tau.. kat celah2 tikar tu... bayangkan ajer la..

tu lom lagi dia tumpahkan susu dah tu amik bedak letak atas air susu tu... kekkeke

cik syahira said...

assalamualaikum kak mv.

cute je avin ni kan.
ehhehe..
siap main kuis-kuis lg.
sabar je la.
=)

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: hahaha!!! Kak mas, dalam pada marah2 kat avin, sempat lagik snap gambor tuh... Wakakaka!!!

Tu la dia penanganbudak kecit... Alahaiii... ::.

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!