Header

Monday, September 28, 2009

ATTENTION to BlackBerry STORM Users!!!


Anda pakai henpon Blackberry Storm?

ye?
jika ye, sure korang rasa henpon tu agak lagging..
agak lembab...
kan kan?

sebenarnya, RIM dah release official OS update utk Storm
asal2nya, Storm dari Celcom yang aku pakai ni version OS dia is 4.7.0.122

now RIM dah officially release version 4.7.0.167

aku dah load os ni and dah try guna lebih kurang 3 hari..
apa yang aku leh kata, os .167 ni lebih mantapppppppp

storm lebih responsive..
memory leak kurang (masa pakai .122 free memory aku just 3mb.. now leh dapat 27mb!! lebih besar free mem, lebih pantas storm tu.. kurang lag)
battery life seems to be improving A LOT ! dulu batt leh tahan sehari.. now leh dapat 2 hari or 3 hari dgn kadar penggunaan yg sama (btw, aku hardcore user.. pantang ada masa lapang mmg aku akan godek storm ni )

radio reception pun seems to be improved..
if sebelum ni aku dapat 2-3 bar kat certaian area, with this new os aku leh dapat 4-5 bar.. full bar..

tapi... STILL 3G WITH CELCOM MASIH TAK STABIL...
masih macam dulu.. leh refer entry sini

camna nak update OS Storm ni?

sng je..
just plug in bb korang tu kat pc..
then run Desktop manager..
then Check for Updates..
sure dia akan prompt kata ada new update utk Core Storm 4.7

ok.. selamat mengupdate !!

*tak sabar tunggu Official Release from RIM utk OS 5... Leak Beta dah kuar tapi takmo install sbb byk prob lagi.. but for sure os 5 ada Flick Scrolling mcm iPhone.. muhahaa..

**hati-hati semasa mengupdate OS.. once ko stuck pertengahan jalan (pc terpadam mati letrik/cable tercabut) makanya storm korang tu takkan dapat boot la.. solutionnye, kene install fresh OS.. camna nak install? panjang caranya.. if sesapa nak tau nnti kita sembang2 kat luar...
MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

0 Comments Uols:

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!