Header

Wednesday, September 02, 2009

Berbuka di KJ

dalam kete masa baru nak kuar umah....sempat ler snappy²....hiksss

avin damia tido punya nyenyak sampai ternganga uols....wakakaka


Hari ke-8 weols sefamily menerima undangan utk berbuka puasa di crimpson sorang blogger nih.......ewahhhh crimpson gitu kan...hiksss

Actually mimi jemput weols dah lama kira² 1 week before lah kan dan kebetulan lak masa tuh mmg weols xde apa² plan so weols confirmed kan ajer lah. Weols asal dpt jemputan jer xkisah dr sesiapa pun berbesar hati jer weols nak datang if xde perper hal lah kan.

Masa weols sampai tuh, kiranya weols antara yg paling awal ler selain drp famili terdekat mimi.

Cadang nak singgah memana param coz nak ler bawak sedikit juadah utk santapan bersama kan but weols agak kekalutan coz menyinggah PJ Oldtown dulu kan so sampai area umah mimi ternampak lak Big Apple so beli jerlah janji xde ler segan sgt dtg melenggang tangan kosong kan....hiksss.

Alhamdulilah nak carik jalan ke umah mimi pun xde ler susah sgt ngan bantuan GPS dan jugak direction yg mimi dah sesiap email kat aku......tau² je dah sampai depan Condo Mewah dia.....hiksss

disebabkan sampai awal prebetsabu sempat ler bercamho bagai....hehehe

avin damia plak punya ler meriah main coz ramai bebudak yg lain kan.....happy giler ler dia

aku dok melayan avin damia main...nampak tak damia dok main toy yg ala² boleh bouncing tuh

Punya ler semangat damia makan satay nih....dua cucuk dia makan habis tau!!!

Before org lain serbu dia serbu dulu....haiiiyooo shame² tau Damia. Orang belom berbuka dia dah mintak nak makan dah...hiksss

antara tetamu yg hadir.....lepas nih de dah picca yg sempat disnap coz agak kemaluan n keseganan sket coz semua tetamu weols tak kenal except tuan umah...hiksss


Makanan banyak (sampai ada yg aku xsempat nak rasa) dan best² belaka. Seriyes best ekspecially bubur lambuk dia...hiksss

Terkena lak ngan selera aku, prebetsabu naik heran lak aku layan bubur lambuk coz dia tau yg aku tak berapa nak gemar bubur lambuk. Before this asal sebut bubuk lambuk jer aku pandang sebelah mata tak kisah ler KG Baru ke kg lama ke...hiksss mmg aku tak suka tp yg ini lain macam hiksss.

Dan aku juge buat pertama kalinya telah mengetest resepi from mimi nih sesambil dimodified ngan resepi sendrik....hiksss.

Utk mimi n family tenkiu coz menjemput weols sekeluarga, team mv.com....tenkiu again siap ada tapau lagi tuh uols....:)



MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

6 Comments Uols:

*ayu* said...

meriah!!!
:)

Dee said...

dee pun x suka bubur lambuk..tp kg baru pya sedaplah..

masviona said...

ayu:
meriah n makanan juge syedappp..alhamdulillah

dee:
sy before this, mmg xsuke bubur lambuk lagipun kat kg saya mana ada...hiksss kelantan mana ada bubur lambuk kisah ler kg baru ke kg memana pun pernah makan tak kena selera kot kebetulan kan terus jadi xsuka tp yg kali nih mmg best

Nem0 o0h Nem0 said...

comellnyer damia..
meriahnyer dpt mkn ramai2..

Ms.Lilies said...

Thanx for coming mas...lenkali mulih jmpa lg ;)

masviona said...

nemo ooh nemo:
makan reramai makanan tak sedap pun jadi sedap kan...sesambil tuh yg penting dpt eratkan silaturrahim gitu

Ms lilies:
Wc...tenkiu juga sbb menjemput weols sefamili....syok even shy² cat jugak kan....hiksss

insyaallah weols dtg lagi...:)

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!