Header

Wednesday, September 02, 2009

Berbuka @ The Fishy Man

The Fishy Man or lebih dikenali ngan nama penuhnya (wakakaka nama penuh tuh cam nama org jer...hikss) The Manhattan Fish Market menjadi saksi tempat berbuka weols di hari yg ke-9 berpuasa.

Kali nih bukan weols bertiga jer but ber5....:). Kali nih weols berjanji temu ngan Kojah lak. Kali nih Kojah lak bawak cousin dia teman dia skali.

Ok nih pertemuan weols kali yg ke-2 bebenornya tapi dah jadi. Dulu pernah jupe sekali masa kojah datang ke Bangi tapi yg itu sekejapan cuma semata² sebab dia nak pas survenior from Cameron pastu dia dah rushing nak balik coz masa tuh ada hal lain memasing aku pun....hiksss.

Weols janji nak jupe kol 6.30pm but team mv.com actually dah lama dah sampai Mid Valley pun....hikssss kengkononnya nak bershopping lah kan....hehehe.

Pastu bimbang takut xde tempat nak berbuka nanti weols decided ler booking tempat makan sesiap kan. Memula aku cadang nak book kat Yoshinoya jer coz weols pernah makan kat situ makanan dia pun not bad ler n rege pun reasonable n lagi satu reason dia coz tempat nih weols assume xramai malay yg nak masuk sini so xdelah crowded sgt kan so weols leh berborak ngan tenang....hikssss tapi itu semua hanya tinggal kenangan impian jerlah coz bila aku gi tnya staff diaorg ghopernye kat sana xleh main booking² dulu nih.....huhuhu so terkubur ler impian ku.

So teringat lak kat The Manhattan Fish Market, so terus weols gi kesana nak booking n alhamdulillah leh booking n pilih tempat. Kenapa Fishy Man menjadi pilihan???? coz tempat nih pun idak ler crowded sgt nak compared ngan tempat² lain mcm KFC, Kenny Rogers or Pizza Hut ke kan.

So lepas dah order jer, terus bayar dan weols pun memulakan langkah untuk bershopping....owwhhh heaven nye nak shopping...hiksss (tp sebenarnya ada kejadian yg tak diingini terjadi but next n3 kita stori mori pasal nih eh...huhuhu)


ni dessert....yg paling last weols dpt....avin damia jer kerjakan ke nih

kojah n zaidah yg beria memilih menu yg nak di order...hiksss...pilih jgn tak pilih ahkak mv uols yg nak blanjer nih....hiksss


antara menu santapan weols aku n prebetsabu mmg suke ngan set yg nih utk 2 org but selalunya 4 org makan pun leh kenyang nih

n menu yg wajib ada ceaser salad...yg nih ler yg aku selalu dok puji² tuh asal makan ceaser salad jer nak compared ngan caeser salad nih...mmmg terbaeekkk ler kat tekak aku n PS mmg no 1. Tak caya ahkak mv selalu puji ceaser salad nih sila baca yg n3 ini n yg n3 ini jugak.

melayan anak dara yg banyak karenah tuh...hiksss

layan bersuap lak dak kecit nih...hiksss dah penat makan sendrik lah tuh

ni ler kojah yg aku dok kata sweet tuh......cousin dia pun sama...dedua nih pun senang nak masuk coz friendly even ngan zaidah yg 1st time jupe pun sama

ni lak team mv.com ler kan xkan uols tak prasan lak kot n prebetsabu mmg tak habis² ngan xtvt camho dia tuh n anak dia lak melayan susu....wakakaka

nih if im not mistaken masa memula sampai nih...avin damia dok praktis makan pakai sudu n pisau tuh

tak sah lah kan kalu dah jupe but xamik picca together² kan......dah kata blogger tegar kan...hikss

tak puas kat dalam kat luar pun tak lepas peluang gak tuh....

Lucky coz i have a photog yg free yer totally xde charge...muhahahaha....sila terjah http://prebetsabu-lense.blogspot.com ecehhh promote suami terchenta lak padahal bukannya ada new update pun....wakakakaka.

Owhhh last but not least ini yg ahkak mv uols dpt form kojah with love gitu.....hiksss form sabah nih rasanya.....so nice ahkak suke sgt kojah...tenkiu² dear....:)

so sweet mutiara color grey..ahkak suke...hiksss...mv likee!!!!!



MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

6 Comments Uols:

Hezesuze said...

wow! kaler ijau...clust nok...tantek bangat MV kai kaler tu...

neezareef said...

cam best mkn2 berasaskan ikan..wah lawo arrr leh digayakan di hari raya

masviona said...

hezesuze:
hehehe...TQ...kaler ijau mmg tantekkkk...hiksss mmg dh sebati ngan saya kot...wakakaka

neezareef:
mmg salahh satu weols nye favvy rest nih neeza....:)

Kaseh said...

naperlah damia begitu kiut sekali...
tak terbuat keja den ni ha....
waa macam nak g fish manhattan gak la..

kojah said...

kak, terima kasih byk2...nanti kita jumpa2 lagik ye =)

tuberose78 said...

kena try jugak makan kat the fishyman ni.. menu mcm best jer..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!