Header

Tuesday, September 15, 2009

Bibik Gegeh Melayan Avin Damia

Ingat tak uols, last week kan weols menyoppink kat Sunway Pyramid kan???

Tak ingat ke...alah uols scroll down jerlah sure jupe....hiksss

So weols dah plan dah sesiap masa weols menyopping keperluan weols nanti kan weols nak tinggalkan avin damia ngan bibik dia memain kat playground ler bagi avin damia memain kat sana kang nanti if nak shopping keperluan dia after berbuka nanti.

Sampai jer kat playground tuh (dh lupa dh kat floor mana) kan, aku n prebetsabu masa tuh melekat sat booth baju² kurung beberapa tapak jerlah dari playground tuh. Yang Avin damia lak bibik tolak dlm stroler kan n aku lak terlupa nak pesan kat bibik soh lepaskan ajer damia kan.

Aku toleh jer kat diorg aku dah nampak avin damia dah mencebek moncong mulut² air mata dah bergenang jari dah nak masuk mulut dah.....uwaaaaaaa......nak nangis ler tuh

Aku tanya ler ghopernye dia dah tak sabar nak turun main ngan bebudak yg lain tp bibik tak kasi coz xde arahan from weols kan....huhuhu....sian dia bonda lupa ler nak pesan.

Lepas jer bibik bawak turun dia mencicit ko lari nak main gelungsor lah itu ler ini ler panjat sini ler panjat sana lah kan.

Itu memula, round punya round dia nampak alah gondola yg leh bergerak tuh ler...huhuhu nak explain pun tak pandai.

gegeh tau anak dara weols nih nak main bendalah nih

Meraung uols avin damia nak naik bendalah tuh. Puas weols pujuk soh main permainan lain jer dia nak jugak naik bendalah tuh.

Dah tuh xkan nak bior dia naik sorang kan, kalau dia besar sket senang ler hati aku nak lepaskan ini dia nak control diri dia pun tak lepas kan....huhuhu.

Bistu tuh xkan nak soh aku lak temankan dia kan....huhuu. Tak koserrrr!!! ok lagipun muat ker gondola tuh nak tampung montot aku ngan montot avin damia dlm tuh even montot avin damia kecik pun kan....hiksss

Last² weols mintak jer bibik temankan dia....hehehehe bibik memula xnak yelah segan kot kan tp last² kena ler jugak coz anak dara weols tuh dah melalak dah dok dlm gondola tuh tak moh turun dah padahal reramai kekanak lain kat playground tuh xde pun teringin nak main gondola tuh pun....hiksss

gegeh ler bibik temankan avin damia main gondola nih...hehehehe

happy giler ler anak dara nih, lepas 3 round pusing pun dia masih tak puas² lagi..hikssss

mencebek gak xnak turun tuh.....tp nasib baik ler makan pujuk

dah habis tuh, weols soh jer bibik monitor dia dok main bendalah nih tak nak turun²....wakakaka


Nak naik gondola nih kena charge rm3 sorang tuh 3 round jer pun yg bersamaan lebih kurang 5minit.

Aku noticed avin damia nih pantang jupe mainan yg ada stereng...suke giler uols kalu leh dia nak pusing sampai terbalik tangan dia....muahahahaha kalau kata ada 2 stereng dedua tuh pun dia nak pusing serentak...hikss


Author's note: Hai nak jadi mike hakinen ke damia oooiii ingat walid awak nye hajat nak tgk awak jadi gabenor bank negara tau!!!!.....muahahahaha.



MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

2 Comments Uols:

n0n0n said...

gabenor bank negara yg suka racing ni...ahaks....susah gak nk pujuk damia ni ye...terpaksa la melayanz....cian bibik uolss...tak pasal2 kne naik mende alah tu...ahahahahaha

prebetsabu said...

hihi.. gabenor bank negara yg kaki kereta lorr...

mmg susah ooo nak pujuk anak dara sorang ni.. if dia nak, dia nak jugak... sampai nangis guling2 keras badan melalak tak hengat if dia nak but tak dapat... adoiiii...

takpe.. bibik tu menurut perintah je.. ala.. dalam ati bibik tu sure seronok dapat naik kretapi tu.. haahha.. nnti balik indon dia leh cerita kat family dia huhu

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!