Header

Tuesday, September 29, 2009

Diari Raya Team MV.com: 1st Raya


Salam Lebaran Minal Aidil wal faizin.....2009

Ikhlas dari team mv.com....Prebetsabu, Masviona n Avin Damia


Yuhuuuuu!!!!!!

Salam uols.......salam lebaran gitu...ahaksssss

Alkisahnya team mv.com baru nak update diari raya untuk 2009 nih.....hikssss. Layan jerlah ye uols even dah hampir nak masuk 2nd week raya dah kan.....ahaksss

Alah uols even team mv.com update lambat pun live n3 banyak kan....apa mau heran kan....hiksss. Kira orite lah tuh kan ada ler gak brita kan.....hehehehe

Ok lah uols tahun nih raya team mv.com kena turn kat kelantan......hiksss. Tahun lepas dah kena turn kat PJ Oldtown belah prebetsabu kan, macam nih lah dah kena org jauh² kan kena ler gilir² ye tak???? tapi weols xde gaduh² pun if kata tahun tuh turn sini pun but ada hal yg mustahak kat kg sana weols still leh berkompromi.

Ada yg tanya (ramai actually), camne ahkak rasakan beraya di KG ngan Kota yelah kalu belah ahkak mmg KG betul lah kan pastu kena belah prebetsabu lak mmg tetengah bandar uols. Sure ler ada perbezaan dia if betul² kita nak compare kan but pada ahkak ler semua tuh just small matter coz apa yg penting pada weols suami isteri raya dapat berkumpul bersama² famili terchinta itu yg paling² penting. Bandar ke kampung ke tak kisah lah janji kita dapat meraikan hari yang mulia nih bersama² insan terchenta n tersayang gitu.

team mv.com bersama Ayahanda n Bonda terchenta


Tahun nih leh dikatakan ahkak jadi cheff penting gak ler coz tahun nih kakak sulung ahkak yg selalunya mengambil posisi tukang masak terhebat famili kami pulang lambat sket ke kampung coz mengambil turn beraya di KG mertua gitu kekdahnya kan. Lepas tuh kakak yg atas ahkak mv lak pagi raya baru sampai so nampak gayanya ahkak mv kena amik posisi jadi tukang masak paling sebuk ler kat KG ritu tapi yg bestnya weols saling tolong menolong gitu. Mak ahkak jadi mandor ler ofkoz n adik ahkak niza sesama ler berganding bahu ngan ahkak.



Pagi raya pertama weols masak rendang ayam, kuah kacang n nasi himpit dan yang paling spesial ofkoz ler nasi dagang uols beserta gulai ayam kampung.....perggghhhhhh meletoppppsss uols. N3 prebetsabu maka terkorbanlah dia yg lepas ala yg ada gambar montot ayam tuh kan untuk buat gulai nasi dagang tuh ler.....hiksss

Sebenarnya kan weols tak sempat sangat pun nak wat sesi photografi bersama² keluarga reramai gitu. Yang mana ada nih pun semuanya secara on the spot n bergegas² gitu dah tuh lepas jer sembahyang raya terus umah weols diserbu oleh kekanak anak jiran tetanga lah pastu sedara mara lah kan so camne nak amik gambar memasing kehulu kehilir kan mana nak layan tetamu mana nak sediakan juadah raya untuk tetamu semua kan, sampaikan gi beraya umah nenek ahkak yg belah ayah pun selit² gitu jer nasib baik umah nenek ahkak depan umah jer, lepas dah tetamu reda weols semua pun bersiap² kuar umah untuk gi melawat atuk n nenek ahkak lak kat Pulai Chondong.

Kalau dah sampai sana mmg akan lepak sana sampai ke petang ler coz rumah mak cik² n pak cik² ahkak pun ramai lah kat sana. Selalu pun mmg raya pertama semua keluarga belah mak ahkak akan berkumpul kat sana umah nenek n atuk ahkak tuh.

Tapi tuler dalam tak sempat tak sempat nak wat sesi photografi tuh pun masa bersalaman bermaaf-maafan sesama keluarga tuh sempat gak ler prebetsabu snap picca lepas tuh nan ado dah. Gambar weols ngan ayahanda n bonda tuh pun dah petang hari baru snap tuh...hiksss.

Tapi apa yg paling weols happy adalah tahun nih weols dapat lihat avin damia dah pandai salam raya ler...hikssss.

Tak caya jom layan piccas nih....ahaksss



avin damia salam ngan atuk dia..hiksss....so sweet!!!

ahkak mv mohon ampun n maaf ngan ayahanda terchenta...ahkak sebak tp mulut ahkak still tersenyum

turn ngan mahabonda lak.....hiksss



prebetsabu ngan d80 dia tak lepas (yg nih dah lakonan dah nih...hiksss)

time nih avin damia salam untuk duit raya lak...ahaksss


Selamat Hari Raya Aidilfitri dan Maaf Zahir dan Batin dari kami sekeluarga untuk semua muslimin n muslimat tak kira dimana berada dan juge semua yg mengenali kami sekeluarga sama ada diluar dan juge di dunia blogging nih........ikhlas dari Prebetsabu, Masviona n Avin Nurdamia Alhamra.




MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

13 Comments Uols:

DYLA said...

cunnya kak di pagi raya...

lily lotus said...

cantik rambut raya..selamat hari raya!

CuTeMiUt78 said...

wah.. warna tema harus ijao kan.. sama la kita tema thn ni

tapi memang betul kan.. raya kat kg ngan bandar lain suasananya.. akak pun thn ni raya turn beraya umah mak akak... memang tak sama cam kat beraya kat kg.. maklum la bandar kan

Cath J said...

uishhhhh... rendang tu yg I tak tahan tu... ^_^

masviona said...

dyla:
ahaksss....tq dyla

lily lotus:
rambut raya kekdahnya...selepas 2 kali grooming tuh...adoyaiii terbang$$$

selamat hari raya juge!!!!

cutemiut:
kak selalunya hijau mmg akan tetap ada as baju raya cuma dah 2 tahun berturut² baju kaler hijau jadi main baju raya...hiksss

mmg pun kak tp tu ler yg penting kita raya ngan famili tersayang kan kat mana² pun ok ajer

btw...kak rina tenkiu ye ngan adiah tuh......weols semua suke tau

cath j:
dtg ler raya umah if nak rasa rendang tuh...hiksss

nazawani said...

hem....meriah kan beraya di kampung.....macam sedapye rendang tu.........

Gieyana said...

Selamat Hari Raya yer V..

wahhh..meriahnyer ngan kaler hijau!:)

neezareef said...

tetap mengekalkan tema ijao nyer...

slmt hari raya mas n family

atty's said...

kty pun tak brp dpt nak snap gambar raya..yg ado tu je lah..hehehhehe..

rendang ayam tu menyelerakan sungguh ..bila nak mai umah ..?

momguess said...

kite 1 negeri
lalalala

masviona said...

nazwani:
kat kg ke bandar ke hehehe sama jer kak long janji dpt beraya bersama famili n insan tersayang gitu kan

rendang tuh sekali harung jer licin kak long...hiksss

woww kak long dah teror tinggal komen lah...syabassss kak long

gieyana:
selamat hari raya juge gie n famili

kaler hijau selalunya akan tetap ada...hiksss

neezareef:
kaler hijau mmg ada every year pun...hahahah cuma tahun n n thun lepas jadi baju raya pertama je....hiksss

atty:
tu ler pasal kty membizi jer kita nih

nak2 nak gi umah kty....bila akak free????hiksss nnti dtg umah mas lak tau

farish H said...

slmt hr ry kakk

mummyaeesh said...

selamat ari raya mas.. weols pun hijau tahun ni!raya pun turn blk kg weols..woohoo..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!