Header

Wednesday, September 30, 2009

Diary Raya: Guest Pertama Berkunjung Ke Teratak MV.com

Ok uols n3 nih kiranya termasuk dlm kategori diary raya team mv.com lagi nih.....hiksss.

Date sebenar kejadian adalah pada hari Jumaat lepas uols dan bersamaan ngan hari raya ke-6 gitu. Kebetulan member setravelan (eh ada ker vocab nih eh.....tibai jer ahaksss) weols nak turun KL so singgah ler umah weols sekali kan dah alang² leh beraya sekali.

Weols kenal tommy n his GF, Cecillia nih masa weols sesama gi holiday kat Bali dulu. Kami sama² hired Tour Guide yg sama so dlm group weols tuh ada 3 couples termasuk weols.

Diorg siap request lagi nak makan rendang so ahkak pun buat ler simple² rendang ayam uols. Alah main campak² jer pun coz stock bahan mentah kat umah pun tak berapa nak lengkap lagi maklumlah kan baru balik dari bercuti raya seminggu kat KG kan haruslah perabiskan memana stock yg ada kan. Santan pun ahkak pakai santan instant tuh jer tapi diorg puji punya ler sedap sekali harung licin uols berapa kali tambah tuh (tommy n cecil brapa kali u tambah?????ahaksss....i tak sempat kira lah...wakakaka) but i happy tau tgk uols suke makan makanan yg weols hidangkan tuh....seriyes tarak tipu punya lol

Diorg sampai agak lewat sket drp yg dijanjikan coz jammed (biasalah KL kan) but leh respect ler ngan tommy n cecillia nih coz tau² jer sampai depan umah hanya berbekalkan koordinat GPS yg prebetsabu bekalkan....hiksss padahal dari Penang tuh n 1st kot diorg masuk area BTK tuh...clap3x.

Jom kita layan picca jerlah erk.....piccas adalah mmg banyak harap maklum kerana ahkak telah copy picca nih semua drp facebook diorg....wakakaka

prebetsabu camho but weols tumpang sekaki tp nape cecil u tgk apa tuh????

ini anak kan suke kacau tau....huhuhu




ok sampai sini jer piccas yg snapped by prebetsabu n yg bawah nih semua snapped by cecillia n ahkak copy ajer....hiksss


Avin n Cecil....sweetnye


kuah spagethi bolognese masviona

rendangku...buat basah² sket coz prebetsabu n mv suke yg jenis basah²

kuih² raya yg tak berapa laku hari tuh

spagethi

peace ala avin damia

mcm² aksi ler anak dara nih

walaweiii time nih pun sempat cecil snap


Hiksss...mmg ler ternyata cecillia nih suke bergambar n mengambil gambar.....hiksss. Raya tahun nih mencetuskan kelaianan sedikit dlm history sambutan raya weols coz tetamu pertama yg berkunjung kerumah adalah daripada bangsa lain yg tidak meraikan hari raya aidilfitri.

Itu ler bestnya malaysia nih kan....muhibbah even ada pelbagai kaum hidup ngan aman dan harmoni....kami mengamalkan konsep 1 malaysia.

Anda bagaimana????? :)


MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

9 Comments Uols:

Kaseh said...

phewww byk giler rasa termiss entry2 dalam mv.com ni... ermm bila la nak marathon baca ni.. takmo miss satu pun citer kalau bleh.. natila weekend ni kaseh pulun marathon baca eik..skang dok tgk2 gamba jek..tak dan nak membaca.. heheh

joegrimjow said...

nak amoi tuu

*ayu* said...

perghhh..... ayat2 last tetiba cam yb... hiks..

Cath J said...

lucu tengok peace c kecil... 3 jari... hehehehhe

Diarihatiku1976 said...

1 malaysia ya... bagus-bagus...

Ada Ayrissa said...

1 malaysia :D

Anonymous said...

biler nak wat open hause lagiik..?

sumijelly said...

la..kas Masviona duk area Bandar Baru Bangi ker?? umah sumi kat Taman Kajang Impian tu jer.. dkt ngan apartment yg akak beli tu..
tau leh g serbu umah akak..
nanti emel kat sumijelly99@yahoo.com alamat penuh ngn no hp akak.. kot2 sumi nak dtg leh calling2 dulu...
rupanya kita berjiran

CuTeMiUt78 said...

tu la dinamakan 1 m'sia kan... best la bila tetamu yg dtg beraya adalah bukan sebangsa kan

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!