Header

Wednesday, September 02, 2009

Hutang Dan 1 September...

Apa kaitan hutang dgn 1 september?
gini.. 1hb tiap bulan = due date hutang2...
hambik ko...

punya la leka ngn cuti 3 hari aritu... sampai terlupa ngn due date hutang2 yg keliling pinggang ni... hahaha..
walau badan letih baru sampai di Kota bharu, tapi oleh kerana komitmen utang, kene gak gagahkan badan ni ha.. tgh2 malam semalam, dalam kol 11pm kelam kalibut aku pi carik bank-bank utk berjanji temu ngn mesin2 cash deposit mereka...

huhuhu.. nak wat camna.. ada certain bende yg takleh n tak sesuai aku nak wat SI..
pekebendenye SI? Standing Instruction lah... arahan yang kita keluarkan pada bank utk deduct duit kita secara otomatik setiap bulan n dibayar kepada penerima yg telah kita tetapkan.. itulah dia SI - Standing Instruction ye anak murid semua..

fuhh.. lega.. sempat gak settlekan sume utang2 yg mmg due dia setiap 1hb.. (rasa mcm nak je g bank n request utk ubah billing cycle... tapi leceh la plak... klu dapat ubah ke pertengahan bulan, idak la kelam kabut sgt jdnya..)

due date utang korang jgn wat main... if terlewat, nanti ada late payment penalty..
free free je bank tu caj korang denda... baik duit denda tu korang wat tabung lagi beshhhh..

dalam pada kelam kabut aku mencari bank-bank kat bandar KB ni, aku sesat !!
hihihi.. walaupun dah lebih hampir tiap bulan aku balik KB, tapi kali ni sesat jugak..
sebab?

bandar KB dorang dah restuktur flow jalanrayanya..
yang 2 way dah jadi 1 way ye sekarang... harap maklum ye...
harap lepas ni takde la lagi sesak bandar KB ni sebab jalan dah jd 1 way yg lebarrrr....

bangunan shopping complex baru kat bas stand tu pun dah siap.. cantekkkk...
maju betul KB sekarang..
Syabbassshh...


dah alang2 aku sesat kan, nampak 7 eleven.. singgah sat..
beli late night supper lor.. lapaaaarr...


selalu dok tgk iklan tropicana twister tu kat tv je. tetiba dah sampai 7e tu igt nak beli peel fresh.. nampak lak tropicana tu, try la..
hmmm.. not bad... ok la.. tapi tak rasa fresh mcm peel fresh la.. tropicana ni rasa manis je lebih..

tujuan utama mmg nak carik roti la nak wat kudap kudapan dalam bilik hotel..
dari jauh aku tgk kat rak roti tu, memancar je cahaya kehijauan...
hahha.. pandai nooo high5 pilih kaler hijau.. sangat menambat hati...
oleh kerana packing dia hijau, so aku beli la.. huhuhu boleh plak beli sbb kaler kan?
sedap gak rasa roti ni...
tapi.. camna ek status kilang high5 ni.. dah bersih dah ke still kotor mcm aritu?????


*sedang melihat checklist hutang2... eh korang wat tak checklist hutang? better buat la so sng nak tanda bulan ni hutang mana yg belum bayar etc etc kan kan..

MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

5 Comments Uols:

tuberose78 said...

utang sampai bila2 pon akan ada.. hahaha... idup ni penuh ngan utang.. hahaha.. duit dah abis dah bayar utang..

Nem0 o0h Nem0 said...

air oren tu mmg sedap kan?? sy suka... tp kalo minum time tak sejuk,mmg tak sedap.. =p

Cath J said...

Semua org ado hutang... org kaya pun berhutang gak... kereta...rumah... uh hu hu...

pay online je lerrrr... ;-p

masviona said...

tuberose:
itu ler pasal....tp klu byk sgt utang seksa gak idup....huhuhuhu

nemo oh nemo:
twister tuh mmg leh tahan gak kan...:)

cath j:
tu ler pasal

yg mana leh pay on9 mmg on9 but ada tuh yg mmg xleh on9 terpaksa ler menapak gak....hiksss

alamfanacinta said...

dah bersih dh bang kilang hi5 tuhhh...kteorg ade gi buat lawatan bulan ape tah x igt..
dieorg citer mmg time yg kes tuh mmg bisnes jatuh trok gler..
insappp dah kot dieorg tuhh..haha

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!