Header

Thursday, September 10, 2009

Kenapa Aku Sebatang Kara Semalam?

Ada ke yg tersentuh hati bila baca n3 aku semalam? Diriku Sebatang Kara tu la...
ihhihih.. poyo je aku kan...

k la sbenarnya smlm aku menjalankan operasi gerak gempur..
kira ala Projek Fantasia DJ Epoi la..
huhuuh.. ye la tu sgt.. aku mana la reti nak renoovate umah secantik hasil tangan DJ Epoi tu..
ye.. DJ Epoi ni la yg jadi DJ Meletop masa birthday party Princess Damia aritu..
dia jugak wat renovation job.. Projek Fantasia gelarannya..
cantek weh dia wat.. modern cun meletop2...
kalaulah umah ni weols sendiri yg nak duduk, mmg dah kompom kitorang soh DJ Epoi je design kabinet dapur n plaster ceiling umah ni...!!

dah lama dapat kunci dah umah baru kitorang yang kat bangi tu kan..
entah hantu spesis mana yg rasuk aku semalam..
bulan puasa pun hantu mengemas tak kene ikat ek...

so gigih la aku ptg tu lepas keje hantar viona balik ke pangkal jalan umah
terus aku ke hardware kat area umah aku nak beli lampu kalimantang...
pastu lampu tu aku sambung ke plug soket 3 tu..
sbg menerangi malam aku..
hihihi.. umah tu aku lom pasang lampu lg la...............


sampai2 je umah tu dah kol 730pm.. so maknanya aku buka dalam kete je la sambil korek idong...
tak tak.. tu tipu..
aku minum la air yg dah dibawak dari umah...

sampai je sana, menggagau nak carik arah kiblat..
sib baik jiran2 ada pasang astro...
so tips yg aku pernah belajar dulu, piring astro tu kene pasang menghadap ke arah kiblat..
menghadap ke arah matahari terbenam...
ihihih..
haa.. korang kene igt tu.. biasanya piring astro kene menghadap kiblat baru dpt signal tau..
tips ni..

selesai maghrib baru aku melantak nasik ikan kering tu sambil wat live..
sib baik bawak lappy.. pasang lagu2 sikit... takde la sunyi..

perut dah kenyang.. so apalagi..
tidooo la kan?
heekkkkkkk la bole tido.. datang situ sbb nak cuci umah tu la..
dan bermula la sesi bermain air....

eh syiok gak kan main air ni..
aku basahkan lantai umah tu ngn air sabun..
then aku lari2 sikit pastu aku slide n glide..
sib baik tak jatoh!!!
syiok syiok...
dah sengsorang kat umah tu kan, buat la sesuka ati aku.. hahah


bahagian dapur.. penuh debuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu......


ruang tamu pun apa kurangnyeeeeeeeeeeeeeeeee.........


ada tak sesapa antara korang yg nak bedak foundation free...
haa.. korang tenyeh je la muka korang kat lantai tu.
sure putih macam tepung gomak!


Awas.. jalan licin.. haha
ni semasa sesi pembersihan..
baru simbah2 air kat lantai... aku dah berpeluh time ni..
sebab aku main lari2 n slide2 hahahahaha


dan taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
bersihkan?
memancar2 tak??


perghhh..
baru la selesa lepas ni sesapa yang nak sewa umah..
dah tip top bersih


tandas pun aku sental..
dalam gelap2 pun gagah kan jua..
kalau la dalam tandas dia bubuh plug point sng aku cucuk je lampu tu hahah..


aku sampai2 je kat umah ni kan, tgk2 dah ada bil yg sampai..
waahhh teruja..
bil pertama utk umah ni..
bil air..

yup apartment baru ni tak pakai meter pukal.. so penyewa umah ni nanti entitle utk dapat air free 20 meter padu (aku tak reti nak wat simbol meter padu m3 tu hahahah so aku tulis pjg2..)
bil pertama air ni ialah rm0 je sbb tak guna apape pun....

aku rasa bil bulan depan sure lebih dari harga subsidi kerajaan selangor sbb aku main air banyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakkkkkkkkkkkkkkk


dah settle...
puas hati umah dah tak berhabuk...

lepas ni nak masuk umah ni kene bukak kasut ye everybody!!!

lepas tu balik umah ngadu kat viona sakit pinggang sbb menyental lantai uma baru...
mintak upah................................................................ !!!!!!!!!!!!!!!
hehehehe.....


PADA SESIAPA YANG BERMINAT NAK SEWA, LEH CONTACT KITORANG TEAM MV.COM. NANTI AKU WAT FULL REVIEW PASAL UMAH TU OK !!


MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

5 Comments Uols:

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: Kak Mas + Prebetsabu: Rumah tu utk sewakan berapa RM??? Kat mana tuh??? ::.

n0n0n said...

ces...ingatkan apa la halnye kne berbuka sorg2...wakakaka...rileks la bro...tu la,xajak geng..kalo ajak aku leh ar main sliding atas air tu ramai2...wakakakaka....

PinkJamboo said...

bro..tak buat service cuci rumah ker??ada satu rumah nak mintak cuci kat selayang..wakkakaka,

gurau jek..cabuuutt....


-Mohsein-

Dj Epoi said...

Salam.....

Tq bebanyak coz buatkan ENTRY advertisekan CASA EPOIaaaaaAAAN Gua

Luorang memang betui2 otak bisnes siut!

Gua menghargainya......

OKES!!!! bila dah siap review Rumah Lu untuk disewakan......bagitau Gua k....


P/S Teringat Gua kat Birthday Party DAmia hari tuh!!! heheheh
memang Walaweiiiiiiii....

Cath J said...

Mak datok.... ko sorang2 menyental kat rumah tu??? kesiannnnnn.....

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!