Header

Thursday, September 17, 2009

LIVE: Morning.. Dari Kampung Halaman

Hahahaahhahhaahahhahahahahha....
Hahhahahahahhaahahahahahhahahaha..

Kasik can la aku gelak besar sat...

Nikmatnye.. Bangun pagi hirup udara amat segar.. Fresh...!
Suhu pun sejuuukkk je kat kampung..
Mandi air perigi..perghh tangkap gigil seeehh...

Syioookkk ooo...
Tambah pulak ngn bunyi2 ayam berkokok..
Burung berkicau

Hallamak... Aman damai and tenteram uolssss...

Wajiblah korang yg masih bekerja ni jeles... Haahha
Ceh mcm la aku tak keje arini..
Aku walau dh smpai kampung tetap kerje..
Semalam keje, arini n esok pun keje..
Nak lawat site sekejap..
Yang penting, weols dh selamat berhibur n bersantai d kampung..
Viona pun dh dpt bermanja2 with Mek n Ayoh diamm huhu

Habis tu gambo ubat2 nyamuk kat atas tu apa plak kaitan?
Just nak cerita.. Disamping pagi yg hening n damai kat kampung ni,
Malam semalam pun weols tido ngn nyenyak sekali..
Thanks pada semua racun nyamuk tu..

Haaa.. Hambik ko...
Mmg time mlm kat kg ni byk nyamuk
So kitorang dah prepare sesiap..
Beli ubat nyamuk yg pakai letrik tu n yg just buka tu..
2 sekali weols on kan..
And 1 lg yg spray tu sbg standby if nyamuk tu tak eran ngn ubat2 nyamuk tu, then weols spray kan aje..

And alhamdulillah, ubat2 nyamuk tu beraksi dgn superb skali..
Malam td langsung xde nyamuk!!!
Best best..

Bukan apa..
Pengalaman weols tiap kali balik kg, sure damia akan luka2..
Damia ni kulitnye sensitip..
Bila kene gigit nyamuk, pastu dia garu..
Lama2 bekas gigit nyamuk tu jd luka n tinggal parut...
Even now kat tgn n kaki dia masih ada lagi bekas parut luka nyamuk yg lama2 dulu..

That's y la weols kali ni amik langkah drastik psg terus ubat nyamuk letrik tu..
So that perlindungan terhadap nyamuk is sepanjang malam..
Takperlu lg sekejap2 bila dh terasa kene gigit, bgn n spray..
Pastu lama2 mai lg nyamuk lain.. Bgn pulak n spray..
So dgn ubat letrik ni, dia berfungsi sepanjang masa...

And jugak pandangan aku, ubat letrik ni kurang bahaya from ubat spray..
If spray then kita hidu racun tu kan bahayamm
Kankankan?

Mudah!!!!

Dah ada org cipta kemudahan, kita gunakan!!!

K la uolss..
Izinkan kitorang Team Mv.com ni sambung beristirehat menghirup udara segar nan damai d kampung ni ek (hahahah.. Ada antara readers yg dah jeling2 jeles tu nampaknya!!)

*ramai yg cakap psl wall deco tu, if damia dpt adik nnti camna sbb wall deco tu just gamba kami 3 beranak je.. Huuhuh tu mesti baca tak habis entry tu.. Wall deco tu ialah acara tahunan weols.. Tiap tahun weols akan ganti deco tu with design lain..gamba terkini.. So nnti if ada rejeki tambah anak, then deco tu for sure la akan letak gamba Team Mv.com yg terbaru gak..

Sent via BlackBerry from Maxis

Camna?

7 Comments Uols:

n0n0n said...

sgt dan harus lah aku jeles.....cepat la abis mggu ni...aku nk balik kg gak....cesss..

Aleeya said...

selamat hari raya
maaf zahir dan batin ..

Kaseh said...

#HIDUP HANYA SEBENTAR#
SEBENTAR senang
SEBENTAR sedih
SEBENTAR pokai
SEBENTAR berduit
SEBENTAR ketawa
SEBENTAR lagi…
LEBARAN Aidil Fitri

Andai jemari tak sempat berjabat, andai raga tak dapat bertatap, seiring bedug yang menggema, seruan takbir yang berkumandang, kuhulurkan salam menyambut hari raya Aidil fitri, jika ada kata serta khilafku membekas lara, mohon maaf Zahir dan batin..

Kaseh
(http://Transformasi2009.blogspot.com)

mamarempit said...

salam lebaran....

Dokter cakap..ubat nyamok ni...karen ke asap ke..sume bahye....

nape tk guna kelambu...lagi syiookkkk

Dee said...

bagus2..annually tukar eh..sib baik kg mertua den x byk nyamuk..byk kelkatu je..tu yg x larat tu..kena pakai kelambulah..lg jimat..pastu feeling2 old skul..

prebetsabu said...

ALL: Sorry geng Team Mv.com tak dpt balas every single comment.. but for sure weols baca n hargai komen u guys..

yup.. mcm mana jenis racun ubat nyamuk pun, semua tu tetap racun... ermm.. nak pakai kelambu? uhuhuh kene carik balik la kelambu.. erm romantik gak gak tido dalam kelambu... yak yak...

and selamat hari raya jugak buat uols!!

*mintak maaf andai entry ni wat koang jeles weols tgh berseronok kat kampung.. huhuhu tapi mmg saje je pun nak wat korang jeles.. hhahah

Kaseh said...

mmg jeles pun.... besh arr dah cuti balik kampung.. den kena keja lagi esok ni...menci betoll

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!