Header

Monday, September 28, 2009

Maka Terkorbanlah Dia...

Bape banyak kes kemalangan time raya cenggini?
kekadang tu pelik gak...
H1N1 dah berbulan² serang dunia, malaysia baru catatkan kematian dalam 77 orang saje kan?
tapi.. kematian atas kemalangan jalanraya masa Ops Sikap aritu camna?
bape ari je dah beratus2 orang terkorban..

nauzubillah.. moga kita semua terpelihara dari menjadi mangsa kemalangan jalanraya..
amiin...

tapi.. time raya aritu.. byk gak yg terkorban kat umah KG viona..
huhuuh..
bukan manusia la...
ayam la...

untung duduk kampung ni..
ayam itik angsa semua ada bela sendiri..
time nak raya cenggini.. perghh..
sembelih je ayam kampung.. sodapppppppppppppppppppppp...

aku rasa ada dalam 4 ekor kot ayam kampung belaan mek n Ayah yg jadik korban..
hahaha..

so jom kita tgk piccas masa aktiviti penyembelihan
(AMARAN: buat yg lemah jantung, or ngeri tgk darah, takyah tgk gambar2 ayam ni ek..)


heepp.. ini bukan ayam.. ini masviona.. aku yang punya hak mutlak aku tau!!!
viona, aku n damia jadi pemerhati bebas time ayah n abe we (abg viona) sembelih ayam..

haisshhh jgn kata aku takut nak sembelih.. tapi aku terpaksa pikul tugas sbg photog..
kalau tak, aku dah tolong dah ayah sembelih ayam..
hihihii alasan


salah sekor ayam yg akan disembelih..
terima kasih duhai ayam sbb ko mmg sedap n daging ko best!!!

haa.. dah nak mula dah..
pegang ayam tu kuat2...
pastikan leher dia senang nak sembelih

ok.. dah ready..
baca bismillah..

pastikan urat2 yg perlu diputuskan telah terputus...

lepas dah sembelih, lepaskan ayam tu n biar dia habiskan nyawa dia..


damia perhatikan keseluruhan proses tu ngn khusyuk..
senyap je dia tgk..

dan akhirnya,
setelah dibuang segala bulu ayam, maka inilah hasilnya..



ayam togel siap disalai...
putih gebu la plak aku tgk ayam kampung ni kan?



aku tak igt la plak pesal ek Mek and viona salai ayam ni
bukan tak igt, tapi aku tak tanya pun napa dorang salai.. ye la.. kejap2 aku kat atas snap gamba2 kemeriahan bebudak.. kejap2 aku kat dapur snap gambar kemeriahan memasak beramai2... hahaha alasan lagik


korang pernah tau tak apa itu tongkeng ayam?
buntut ayam?
punggong ayam?

nak tgk???????


nah........




hahhahaha...

aci la kan aku tutup entry ni ngn gamba bontot ayam......

cauuuuuuuu..

*mintak maaf ye andai ada tersinggung ngn gambar2 tu semua.. happy happy je ek..

MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

4 Comments Uols:

CuTeMiUt78 said...

salam singgah sini.. makkk aaiihh byk no citer yg tertinggal ni..
selamat hari raya maaf zahir batin..

bontot ayam pun nak bergambo erk

~PakKaramu~ said...

Salam ziarah dari Pak Karamu

tini said...

hoh....tu diaaaa..... buntut ayam aka monggeng aye........shekshi koooo....( ayam tu la )..

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: Salai tu sbb nak kasik buang bulu-bulu halus tu... Hehehe... Kat Nogori 6 ekor tumpas... Ahakz!!! ::.

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!