Header

Tuesday, September 29, 2009

Masak² Di malam Raya

rendang ayam air tangan masviona........in proggress

Malam raya tuh adalah malam paling sebuk di umah mak ahkak. Bukan saje di laman rumah bebudak dan jugak bapak² budak dok main bunga api lah dok itu dok ini kan.....yg anak² lagi ler terpekik terjerit².....hiksss tetambah tuh haaa anak dara weols avin damia tuh...dia yg paling hover uols.

Yang ahkak ngan geng² anak dara eh mak dara semuanya malam tuh membizi kan diri gak kat dapur uols.

Yelah apa yg tak bizinya kan banyak juadah yg nak disediakan untuk santapan diri sendrik, keluarga dan juge tetamu di pagi raya gitu kan.....hiksss

Sampaikan berapa ekor ayam belaan mak ahkak yg jadi korban....hehehehehe. Malam tuh kat dapur ngan kat laman umah mak ahkak kat KG tuh sama naik gegak gempita gitu.....hiksss itu belom semua adik beradik ahkak yg balik tuh

ahkak masak rendang ayam......belom sampai malam dah licin uols. 2 ekor ayam tak banyak pun

ni lak ahkak tengah dok memproses kuah kacang untuk dimakan ngan nasi himpit. Ahkak kalau buat kuah kacang tak suke kacang dia tuh terlalu hancur ahkak suke biar dia ada serpihan besar² sket...hiksss

semua mak dara ye!!!! anak dara yilekkkk

haaaa ini air tangan mak ahkak gulai ayam untuk kuah nasi dagang

ayam kampunggggggggg.....dagingnya empuk uols

proses membuang kulit kacang tanah

kacau jangan tak kacau....hiksss

Alhamdulillah weols start acara masak memasak awal so siapnye pun awal ler kol 12 mlm tuh dah siap sepenuhnya.

Lepas tuh sesiap tido lah kan, esoknya pepagi raya kol 5.30 am ahkak dah bangun dah amik amanah mak ahkak coz dia soh kejutkan dia kol 5.30 am kan pastu weols sesiap ler apa yg patut.

Memula punya ler semangat ahkak siap soh bibik iron telekung solat semua kononnya nak gi sembanyang raya ler tapi hampehhhhh anak dara tuh bangun awal langsung tak kasi bonda dia gi.....adoyaiiii. Melalak uols takut ahkak tinggalkan dia...hiksss

Juadah raya uols plak camne???? sure lagi havoc kan....kan....kan



MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

3 Comments Uols:

neezareef said...

amoi ahkak mas kita kemain bersilat didapo di mlm raya...

Atie Yusup said...

ewahhhh... masak sakan

CuTeMiUt78 said...

walllaa... mesti sgt maveles gitu...

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!