Header

Tuesday, September 08, 2009

Menu Berbuka Malam Tadi

Petang tadi mood nak menyinggah membeli kat luar enggak ada ler plak.....huhuhu. Selalunya pun weols tak membeli kat PARAM sgt pun just beli ke kat memana kedai makan selalunya kat d limau nipis ler pun coz sehala maa lagipun malas nak bersesak² kat param.

Tapi petang tadi prebetsabu ada tanya larat ke kalau nak masak kat umah aku ckp larat jer masak simple jer kan yelah tak kan nak request nasi tomato lagi kot dah ahad tuh dah masak nasi tomato lagi ngan ayam kurma n jugak siakap stim untuk majlis iftar n gathering keluarga Pak Nasir tuh kan n nasi tomata adlh request from my mama ok.

So sampai jer umah dlm kol 5.40pm tuh kuarkan udang, petai (beli kat psr semenyih 2 weeks ago), ikan sardin, sayur mayur n sosej. Defrost dulu memana yg patut then melayan anak dara tuh kejap.

So ini ni ler dia menu berbuka aku n prebetsabu malam semalam

alhamdulillah syukur rezki kami

sambal udang petai air tanganku.....prebetsabu suke nih

sardin soh bibik je tumiskan


black pepper sosej kesukaan weols.....syedap

sayur campur (berapa kali udah ku bilangi sama itu bibik bila mau menghidang pkai set pinggan mangkuk yg sama kalu leh jangan dicampur² aku enggak suke tp asyik kelupaan ajer ler itu bibik.....sabor jerlah....huhuhu)

So first time menu² utama berbuka weols utk thn nih semuanya dari dapur masviona.com gitu...hiksss except 2 menu kat bawah nih lah ye

kerepek kentang goreng pedas..... nih mmg syok import form banting

kurma susah tentu ler kan merasa sebijik pun jadik ler kan

Alhamdulilah kenyang weols sekeluarga semalam, Avin damia berbuka awal sket dia kol 7.15 masa aku n bibik sebuk dok menghidang dia dah sebuk dah mintak pinggan Barney dia nak makan dulu...so aku bagi jerla kan.

Lalu dia makan uols 2 pinggan (sukatan dia ler kan...budak²) even yg kali ke-2 tuh dia banyak main but aku happy ler gak coz yg pinggan pertama tuh licin gak dia makan even hanya ler nasi berkuahkan kicap kipas udang semata² dah tuh tanya nak fish ke tak dia xnak.....huhuhu dia mmg tak suka makan lauk sgt pun

Alhamdulillah rezeki kami...syukur dengan apa yg ada even tak meriah mana but cukup mengenyangkan weols.




MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

1 Comments Uols:

rasp said...

asalkan homecook pasti lebih enak sis...

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!