Header

Thursday, September 03, 2009

Nasi Goreng Petai

Lepas acara memborong tikar sebanyak 8 (8 bukan 7.....kin tq sbb betul kan) gulung tuh kan, weols tak balik umah terus pun tapi weols gi melepak kat QBistro lagi....hiksss. Kali nih famili mummysya, lisa famili n team mv.com sekali lagi kak ty xdapat join coz dia membizi melayan tetamu...hiksss

Memula weols cadang nak lepak minum² jer sekali sampai sana semupun nafsu makan cam dah naik sampai ke kepala dah kan terus ler order makan terus. Kiranya jadi cam acara bersahur terus ler dah masa tuh pun dah kol 12++ am dah kan senang balik umah tak yah bangun sahur lagi dah...hiksss

Makan kat QBistro nih semuanya sedap² tau, aku agak ler tukang masak dia nih melayu kot even restoran nih cam ala² kedai mamak kan but makanan dia best ikut selera melayu gak ler.

Nak tgk apa yg prebetsabu makan????


see uols bukan main besar lagi ulas petai nih



Ni ler dia Nasi Goreng Petai......Prebetsabu favvy!!!!!

Mmg kegemaran prebetsabu, asal nak order nasi goreng jer mesti order nasi goreng petai kengkadang ada gak waiter tersalah amik order apa bang Nasi Goreng Thai.....bukan Nasi Goreng Petai.....Nasi Goreng Pattaya bang????

Hiksss.....aku pun tak tau napa tapi prebetsabu mmg suke nasi goreng petai nih, dia kan kalau sambal bilis petai or sambal udang petai mmg dia suke, asal ada petai dia suke ler but i aku nak beli petai nak masak kat umah dia tak suke sgt.

Memang jarang sangat ler dia nak kasi beli, ada ler setahun sekali itu pun belom tentu (tp thn nih dah beli kat pasar semenyih). Ada gak aku tanya nape xnak beli leh buat sambal bilis petai kan but dia senyap jer tapi pada aku ler elok gak xyah masak kat umah nanti idak ler busuk toilet kat umah aku....hehehehe.....aku mmg xleh tahan sket ngan toilett yg berbau haringggg nih.

Ok jom intai menu aku lak, malam tuh aku order rojak singapura jer......syedappppp!!!! gak. Tuler kata mmg menu kat QBistro nih sedap² lah tak rugi bayar sebab rege dia pun reasonable gak idak ler mahal bebenor pun...:)



rojak singapura aku


Tak yah gi singapura kat KL pun leh makan rojak singapura yg sedap...:)


Author's note: Oklah kot dah petang hari nih kuar n3 pasal makanan pun xde hal kot kan uols...hiksss


MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

11 Comments Uols:

joegrimjow said...

bukan ke duk klantan ke?

masviona said...

joegrimjow:
nih konfem tak baca sampai habis lagi tp tgn dah gatal nak komen...huhuhu

nih n3 berentetan lah joe nih cerita hari senin lepas lah....huhuhu

mummYaeesh said...

tak pernah rasa lg nasi goreng petai! samalah dgn my father..kat uma dilarang mkn petai..hahha

sWeEtdARLinG said...

eiyyyy geram!! malas dah aku nak type.. 2x type tetiba jer ilang...

tuberose78 said...

sedapnyer.. pepagi ni dah lapar la plak.. dah lama ak makan petaiii...

Kaseh said...

sedap eh nasi goreng petai ni..
tak penah try lar....

Dwen Ujang said...

Selalu gak p makan kat QBistro tu...Tapi tak penah lak nak order Nasi Goreng Petai depa. Sedap sgt ker??

atty's said...

kty pun suka gak..nasi goreng petai .sedap ooo..

ps ni kuat makan ek..tp slim ..je..jelezz..

Dee said...

nmpk sedap nasi goreng petai tu..nti leh ar cuba..

masviona said...

mummyaeesh:
yeke so nnti leh la try mana atau kot terminat lak...hiksss

sweetdarling:
pesal lak nih...hehehehe. Lenkali before click publish copy dulu...hiksss

tuberose:
nmpk menyelerakan kan...tp mmg sedap pun

kaseh:
yg kat sini mmg sedap...lepas nih try lah kasih

masviona said...

dwen ujang:
owhh yeke so lepas nih leh la try order nih plak...hiksss

atty:
yeke leh geng ngan ps

aah dia mmg kuat makan tp slim jer....sy pun jelez gak..ahaksss

dee:
mmg sedap pun dee yg kat q nih...aah nnti cuba lah

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!