Header

Tuesday, September 08, 2009

Pak Nasir's Family Ramadhan Get Together


huh..
kejadian ahad lepas...
baru dpt update nih...

seronok kan dapat kompol2 semua adik beradik n mak ayah?
so ahad tu keluarga Pak Nasir semua dah setuju nak adakan Potluck buka puasa kat umah Mama..
Memulanya semua 6 orang adik beradik dah bg green light nak mai..
tapi tup tup last minit, si Bongsu nakeisha tak dpt join la plak.... adoiii..

ok ok ni antara yg hadir:


bos besar n mem besar.... siapa lagi kalau bukan mama n abah weols...
pergghhh mama punya tudung ijauuuuu la.. adakah mama terpengaruh ngn mv.com?
hahahahaha

barisan kakak-kakak aku... haa... dari kiri: tuberose, kak long shima, kak ija & enzek
sume adik badik aku adalah gadis2 belaka.. nakeisha takde plak.. klu tak lengkap la adik badik pompuan.. uhhuhuu..

suami kak long di apit oleh anak2...
abg nazri ni kan, dari dulu sampai skrg maintain je aku tgk dia..
tak kurus tak gemok.. and tak nampak tua.. huuhuh

ada sesapa kenal tak ngn mamat ni?
kalau ada sesapa yg aktif kat bidang chess, rasanya sure korang akan kenal ngn abg ipar aku ni.. suami kepada enzek... Mr. Stonemaster

yang ni plak mamat Estima... sungguh aktif ngn forum Toyota Estima beliau... huhuuhuh
suami kepada tuberose...

hazri oo hazri.. manja ek hazri ni..
mamat ni sgt manja.. suke merengek2 kat abah n ibu dia..
dah kata dia yg bongsu setakat ni.. kan kan kak long kan.. ke ada lagi pasni? opssss

kakak pada hazri.. wani...
satu-satunye pompuan dalam adik beradik anak kak long...
tgk pipi dia.. pergghhh tembam bam bam bam...

Angah alia ni plak kan, dia kan, nak jadik model katanya...
sangat kurus ok..
bila kita kata dia gemok, dia marah !!!
Anak kedua kak ija...

sangat suke ngn rambut aisyah yg sangat curly ni...
unik !!!
minah ni pun suke bergambar tau...
huhuuh.. ikut mak dia si tuberose la nih suke bebenor enterframe org bergambooo

gigi kapak afiq darwish !!!
anak kak ija...
perkataan peberet mamat ni "alaaaa... alaaa..."

anak bujang kak long yg sulong n nombor dua...
besor2 dah anak buah aku..
maknanya?
kitorang ni dah tua kah?
gulppp gulp...

alamak damia...
shame shame la plak..
habis serabai rambut...
lasak betul tau dia main !!


tuan empunya masviona.com...
dah tentu la masviona pun g jugak kan...

dan dimana ada masviona, disitu ada prebetsabu lah kan.. of course..


Makanan?
macam2 ada:-

heh damia... tak pose...
org lain tak buke lagi dia dah sebuk nak makan !!!

mmg damia suke kat sate..
bole makan sampai 3 cucuk dia sorang je tau!!
mmm.. tekak dia mmg suke bende yg kering2 n keras2 rangup je kot..
yg lembik2 mmg dia rejek.. iyeekk iyeekkk katanya

nasi tomato.. hasil tangan viona...
nyummmyyyyy grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...

fuihh.. tempoyak masak gulai lemak udang !!!
meveles la mama !!!

kuah kurma daging ini jugak hasil tgn viona...

jugak siakap stim ni...
fuh.... viona kalau masak....
bole lupa dunia ooo time makan masakan dia..
nikkmaattttttttttttttttttttttttttt.......

ni kak ija buat.. spaghetti apa ek? tak igt la plak nama dia..
lupa ingatan sat..
err.. viona or tuberose.. apa ek nama spaghetti ni?


haa.. mmg penuh meja makan tu......
penuh dgn makanan!!!
sampai kitorang sume naik rambang mata..
kejap2 nak amik itu.. kejap2 nak amik ini..

ni plak atara gelagat kaum keluarga pak nasir masa event tu:-

satu satunya menantu perempuan keluarga Pak Nasir.. !!!
bergambar bersama mertua..
sbenarnya aku masih kagum... mama pakai warna ijau !!
hihihihihih...

ok makan2 time...
abaikan tuberose tu.. hanya lakonan je dia tu..
nampak je aku point kamera, kelam kabut berlari nak enterframe gak..
tak senonoh...

sesi makan bersama anak2...
macam2 pe'el...

si enzek ni dah dapat makan sesedap byk2 pun muka sedeyyy gak.. hahaha

haaaa.. gitu la baru ceria...
ni kalau anak2 buah tgk ni mesti dia pelik..
"eh kalau budak2 buat jelir, kene marah.. kata nanti kene kerat lidah.. tapi ni makngah buat rilekss jeeee"
haa.. apa kes? siapa nak jawap? aku lari dulu.............. hahahha

sila abaikan tuberose.. hahahha tak sudah2...
ni bebeapa saat sebelum buka...
makanan masih penuh atas meja..
dan beberapa saat lepas buka, hampir separuh dari makanan tu dah licin.. hahahaha


lepak-lepak...
semua mata dok pandang ke tv..
hihihih.. memasing bekobar2 tunggu siaran azan kat tv..

saboo je la..

haa.. ni antara gelagat damia wat muka geli !!!
dari jauh je aku terperasan damia amik sate yg ada bahagian lemak yg lembik tu..
dah tau dah sure dia geli..
so terus tunggu moment tu and snap..
tapi sayang ada plak org lalu time tu..
so nampak sikit je muka damia.. takpe next time nnti aku alert lagi ek.. hihiih

haiyooooooooooooooooooo...
lepas makan, terus sesi menimbang berat badan...
aiyooooooooooooooooooooooooo...

kalau aku gila camho..
kakak aku ni nak kata gila apa ek?
sib baik tak lindung terus muka viona belakang tu..
haa.. tuberose gila enterframe hahahahhahahha
hahahahahaahha
hahahahahahha
hahahahahhahaa

tekun main chess...
ada brani lawan laaa...
wakil daerah tau aku ni dulu..
huhuhu.. kisah lama....

tak bole blah..
tak bole blah...

beriya2 tuberose ni mengambik gambooo...
baik baik kang meleleh lak air liur kekhusyukkan...
wakakakakka lariiiiiiiiiiiiiii...


kan aritu kitoang ada wat n3 beli belah tikar kat downtown kan..
haa..
kak long amik 1...


sesi melasak damia..
bebudak semua kitorang kumpulkan dalam bilik ni..
haaa.. main la korang puas2..
nak sepah, nak terbalik, nak runtuh ke apa ke bilik ni..
tak kesah.. ahhahaha
janji tak main bende ngarut2 kat luar..
main je toys yg banyaaakkk dalam bilik ni..

ehem..
melayari masviona.com ke..
melayari?? perkataan skema kah? skema kah aku?

damia dalam proses membuli mak lang dia..
hahaha.. tgh sebuk2 camtu pun leh lak dia buli maklang dia soh pasangkan kartun...
huhuhu...

overall, HAPPENING !!!!

buat mama abah n adik beradik semua, kami sekeluarga team mv.com sayangkan kalian !!


MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

14 Comments Uols:

enzek said...

wohooo...masuk gak gambo owg lidah jeleer tuu kaaa hahahaaa dusymm dusyummm

Diarihatiku1976 said...

wahhh.. sama lah ngan family saya.. meriah gitu gak bila sesekali dapat berkumpul..

Cath J said...

Wahhhhhhh... makanan sungguh happening!!!!!!!!

eh? Camera apa yg wanita tu pakai utk ambik gambar telorrr tu??? Mcm lawa je??? ^_^

Dj Epoi said...

Salam

Bukan takat meriah orang jew!!
Meriah tengok makanan nyer siut!!

Gua suker Siakap Stim.....bila nak jemput Dj Epoi pulak? heheheheh

Kaseh said...

baca entry ni guna hp je so mlm ni xleh nak nampak plak gmba yg menareks itu. . Esok kaseh terjah lg mv.com ya. . .gudnite . . Hehe

rasp said...

wuhuuuuu sure heboh & kecoh lah nie...sungguh happening! best!

suka tgk gambar damia geli tu...
kelakor tgk muka dia :D

atty's said...

itu lah kalo berkumpul sama family mmg besh..

danishahumaira said...

syok syok mmg syok dapat berkumpul ramai2,kalau diet pun terpaksa lupakan diet he he he

Atie Yusup said...

best nyer, pandai viona masak

masviona said...

enzek:
hiksss jeler pun cute jugak kak ina...xperla, kira halal je...hehehe

diarihatiku1976:
tuler bukan senang kan nak kumpul reramai camnih kan

cath j:
my sil pkai olympus but model dia lupa lak nnti tnya dia eh..dgcam je tuh but design cam dslr kan

dj epoi:
tuler meriah sungguh..hiksss dj suke siakap stim gak eh...hehehehe

dah tuh dj epoi pun bz camne nak ajak...huhuhu

kaseh:
owh yeke...xperlah kaseh kat umah nnti leh layan lagi...hiksss

masviona said...

rasp:
mmg havoc pun sis dah ler ngan bebudak nye suare lagi pastu suare mak² budak nak bergosip lagi..hiksss idak ler sis mak² budak sembang2 psl persiapan raya psl resepi..hiksss

damia mmg suke buat muka geli tuh....huhuhu apa yg geli sgt entah

danishahumaira:
hiksss rugi ler kalu diet gak time2 gini....hiksss

atie yusup:
idak ler pndai sgt utk anak tekak n famili sndrik leh lah

Kaseh said...

phewww lazat2 foodnya..gelihati tgk muka damia geli iyekkk tuh..hehe mmg dia takleh makan food lembek2 ehh..kalau icecream dia mkn tak?

prebetsabu said...

kaseh: if aiskrim dia suke la plak.. tapi mmg memula masuk mulut dia macam geli sikit.. tapi maybe sebab dia rasa sedap, so dia tahan l kot.. huhuuh

prebetsabu said...

tambah sikit: kitorang jarang bagi damia melanak aiskrim or air berais sbb damia cepat batuk.. once dah batuk dia lambat baik plak tu.. nak bg ubat mcm nak kene bersiap g perang.. payah gila nak bg dia ubat..

aku ada record video masa nak bg damia ubat..
tapi takut nak publish sbb ganas tau video tu.. nnti korang kata kitorang team mv.com ni tak sayang anak lak bg ubat sampai camtu skali..

hihiih

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!