Header

Monday, September 14, 2009

Rambut Raya....hiksss

Mood nak raya kan dah membuak² dah skrang nih kan....hiksss tetambah lagi pas dah menyoppink katanya kan hampir kesemua persiapan raya kan. Checklist raya pun dah nak hampir complete dah tuh kan (makanya ongkosnya sudah hampir mensusut lah...huhuhu)

Tapi alhamdulillah ada lak rezeki datang yg mmg kena sesangat ler ngan waktunya hikssss. Rezeki dari nuffnang uols....alhamdulillah syukur.

So ahkak pun decided ler nak menerai salon baru bukak kat Reko Sentral tuh.....xsampai 5km noks dari umah ahkka tetiap hari ahkak lalu depan kedai nih leleh lak air liur nak try kan.

Memula ahkak plan if klu xdapat rezeki daripada nuffnang pun ahkak mmg cadang nak make over sket rambut ahkak nih nak potong design lain sket pastu nak soh diorg wash skali lah kan. Saje nak test salon nih if ok leh ler ahkak dtg sini selalu.

Tapi lepas nih rasanya mmg akan selalu kesini kot coz mmg best ler. Diorg mmg tak lokek bagi tips² nih...syok sgt. Tenkiu kiddo.

Dah ada rezeki drp Nuffnang nih (i luv ler nuffnang nih!!!), terus ahkak mark up gi buat steaming treatment lah uols. Pakej gitu wat treatment steam nih pastu cuci² kasi bersih uols pastu kasi make over kita buat design lain lak kat rambut kita tuh....hiksss baru betul² feel nak raya kan...hehehehe

Ahkak gi ngan anak dara tuh n jugak bibik jer aternye prebetsabu membizi ngan apartment baru weols tuh....alhamdulillah settled satu urusan nak pasang² lambut kipas n wiring segala bagai cumanya weols terlupa satu benda jer....huhuhu terlupa nak pasang rail langsir lah uols.

Makanya kena ler weols pasang sendrik nnti kalu idak senang leh mintak tolong orang yg wat wiring kipas lampu nih jer kan sonang charge pun murah coz sekali harung kan.

Lepas dah settled urusan umah tuh baru ler prebetsabu ikut jejak weols ke hair salon nih.....hiksss

ada ala² alien tak?hiksss

sempat lagi ahkak snappy² uols....dah tuh kang mau uols kempunan lak if xde picca ahkak kan...hiksss

nih bibik yg snap...bibik skrang nih dh paham dah....yg anak dara ahkak nih sebok jer tau mcm nih ler selalu if ahkak masuk hair spa

steam jgn tak steam...hiksss

yg laki tuh namanya kiddo...dia ler yg jadi hair stylish ahkak skaligus make over rambut ahkak

anak dara nih kan mmg xleh dok dendiam kejap nak dok atas riba ahkak kejap nak turun...adoyaiii...sabar jerlah

time nak cuci pun leh dia nak landing atas badan ahkak pastu serius ok dok tengok amoi tuh wat keje....hiksss (aiiiii nak bukak hair spa ke nanti avin damia oiii frust walid awak tau dia dari awak mula lahir lagi dia dah hajat nak awak jadi gabenor bank negara...seriyesss!!!)

Tengah syok ahkak layan feel masa kiddo tengah make over rambut ahkak, prebetsabu pun sampai.

Teruja tgk ahkak ngan rambut raya kan dia pun nak wat gak..so ahkak pun on kan ajer. So ahkak pun membelanja prebetsabu n avin damia membuat make over sama ler kat salon tuh....dah kata rezeki dari nuffnang kan. Bukan stakat wat treatment ahkak beli skali produk nih ha.....hikss

dedua nih dpt rm100...itu pun lepas membodek si kiddo nih...hiksss


Uols nak tgk rambut ahkak....hikss itu kena mintak izin prebetsabu dulu tuh...hiksss

Nak tengok prebetsabu ngan new look???? ok leh tgk yg bawah nih ye...hiksss


ahkak kasi cas dia berlagak king sat...hiksss
tp mmg pun dia king kat hati ahkak nih kan....dulu kini n selamanya gitu...muahahahaha

Untung kak hezesuze menjadi org pertama yg melihat prebetsabu ngan gaya rambut raya terbaru dia.....ahakssss. Katanya nampak muda gitu....muahahahaha

Untuk kin, mr hazizul, jijie n lenlain tuh hiksss dediam jerlah...hehehehe..



Author's note: Ermmm b baki cheque masih bersisa tuh so lepas nih leh la v rembat handbag baru eh b...ala Carlo Rino jer pun...uhukss v nak cukupkan point jer utk layakkan v upgrade membership jdk lagi 2 thn. Leh la ek????


MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

3 Comments Uols:

*ayu* said...

wah! ayat pujukan yg last tu yg tak menahan tu.. hihhihi..

Afra Yuri said...

rambut raya!beshnyaaaa!haha..

neezareef said...

amboii..besonye 'shower cap' dia..hehehe..msti rambut mv mayang mengurai ni

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!