Header

Monday, September 28, 2009

Raya Till u Drop

Bukan shopping je leh memenatkan...
tapi beraya sakan pun memenatkan kan?

avin damia now mmg dah masuk stage Terrible 2..
huhuuh... umur 2 tahun yang menduga ibu bapa..
mmg tak reti dok diam..
ada je yg nak di kacau.. ada je yg nak disakat..

pantang nampak apa2 bende yg menarik perhatian dia, sure dia akan pi amik..
bila org larang, dia wat2 tak dgr..
pastu bila kita tegah dia from amik something, haaa.. mula dia wat perangai merajuk dia..
siap golek2 nagnis n bawak diri jauh dari kitorang then nangis sorang2...
huhuuh..

moga Terrible 2 dia ni tak lama...

masa raya aritu pun sama..
maklumlah.. time raya kan ramai yg datang umah..
ngn sepupu2 dia lagi..
sampai damia lupa nak makan n tido kalau dah main

sampai ada 1 hari tu, ahkak rasa time raya ke 3 kot...
memula elok la si damia ni main kejar2 atas umah ngn sepupu2 dia..
then weols leka wat keje kat dapur keje ke? lebih tepat lagi, keje melantak makanan.. hiks..
lepas 10min camtu tetiba je dgr atas umah tu dah sunyi sepi...

risau gak kan.. kot2 dorang pi main turun kat tanah lak..
ahkak n prebet pi la tgk apa aktiviti dorang..

rupanya...
haa.. damia dah terbongkang tido...
tak berlapik...
tak berbantal...
maafkan anak dara ahkak yg sheksi ni..
takpe.. damia masih kecil lagi.. leh la sheksi²
dah besar nnti Bonda n Walid takkan benarkan damia sheksi tau.. !




rupa-rupanya, si damia ni terlena lepas dia minum milk dia...
hiihhi..
sib baik ada milk..
kalau tak, mmg dia tak igt nak baring n tido...




alahai little princess sedang beradu...
sian tgk dia tido.. berbantalkan lengan dia je..

pastu ahkak angkat dia letak atas tilam n bantal..
tak sampai 15min camtu dia dah tersedar dgr riuh rendah sepupu² dia berlari2..
terus dia pun join sama..

adohaii.. damia.. tak kenal erti penat kah??



MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

6 Comments Uols:

Cath J said...

Hahahha... kesiannnnnnn nyerrrr... tapi kekadang budak umur mcm ni, kita dah tak leh control ke-aktifan mreka... soo.. mcm tu je lah... biar dia main sampai tertidur kat mana2 (Dlm rumah lerr).... sama lah kat sini... hehehhe... kesian.... ^_^

atty's said...

sian tgk damia tido.huhuhu..letih sgt lah tu..

CuTeMiUt78 said...

budak2 gitu la kan.. klu dah ramai2 tak kenal erti penat dah.. sian la hai.. tu dah penat sgt dah tu..

Dee said...

mimi siap x moh tido..takut terlepas peluang main ngan cousin2..budak2 gitulah mv..biar dia enjoy zaman kanak2nya..

DatinDiaries said...

alahai kesiannya....cute plak tu..lengan kecik tu..hehhehhe


selamat hari raya dr saya sekelurga ye..

tini said...

kiutnya tgk damia tido beralaskan lengan comei dia....tenang je jiwa.....

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!