Header

Thursday, September 10, 2009

Rezeki MV Collection


Tgh hari selasa tuh mintak tolong prebetsabu gi poslaju kan order brooch from sis nita. Malas nak tangguh² lagi coz sian dia, Kaseh dah wat payment dah (fyi sis nita dpt nih kiranya adiah dr Kaseh lah nih....tq kaseh n sis nita) rasanya semalam dh selamat sampai ler kotttt kat sis nita tuh.

Lepas tuh mlm tuh lak aku kuar ke Seksyen 16, BBBangi coz nak anta order from Kak Ayu, dia order 4 brooch Anna Sui dah lama tp semalam baru berkesempatan nak anta order.

Sekali sampai² sana jer bukan 4 jer dia amik sampai 9 bjk brooch uols menjadi rembatan Kak Ayu n Mak dia n jugak kwn dia watie....thanx kak n thanx gak pada watie coz dia yg jadi introducernya.......thanx a lot yangggg.....mmmmmuaaaahhhh.

Lepas tuh ptg smlm pun dah ada 2 org yg order lagi brooch tuh...tp masih dlm proses booking² order ler sorang afifah maybe by hand delivery jer but sorang lagi tuh tak sure lagi. Syukur happy ler sket smlm, rezki bulan ramadhan nih kan....hehehehe.

Ok kebetulan lak kat opis smlm ada orng datang nak buat sale dok ding dong ding bell kat opis kan. Ahkak ingt delivery parcel from poslaju ke DHL ke apa kan cecepat ler kuar gi tgk sekali ada budak nak jual buku.....huhuhu padahal dah tertampal ngan font BOLD lagi kat luar pintu opis "Entrance for staff XXX Sdn Bhd Only, Sales person not Allowed" kan but still gak diorg nih semua tak gheti² bahasa jugak....huhuhuhu

Penat ahkak nak layan dik nun oooii dlm sehari tuh bukannya sekali jer 3-4 kali gak tau tuh belom kira ngan org entah apa² dtg mintak derma lagi tuh...adoyaiiii terbantut semangat kerja ahkak tau.....huhuhuhuhu. Kengkadang kan kalu mood ahkak cam tak berapa "i feel good" gitu kan ahkak malas nak bayak ckp ahkak masuk dlm opis balik then ahkak bagi jer duit ahkak kat diorg......huhuhu terus diorg blahhhh.

Yg nih lak kisah hari selasa tuh ler gak, tetiba kan ahkak kesian lak ngan adik yg menjual buku tuh. Dia bawak 3 jenis buku satu yg ABC, satu lagi yg counting 1 2 3 n satu lagi yg ini haaa

best gak buku nih......careeee gak ler klu layan...hiksss


Amazing World Atlas nih ha.....buku nih jenis yg big size itu lah jugak alasan nape ahkak xnak beli yg ABC n 123 tuh nanti tak pasal² avin damia koyakkan better beli yg rm3-4 hengget kat memana supermarket jer kat dia kan lagipun kat umah dia dah ada banyak dah

So ahkak decided ler nak beli buku nih utk ahkak dah ahkak kan hobi suke berjalan², melancong lancong nih kan kaki travel lah kata org tuh kan so ahkak beli ler senang ahkak nak mentelaah nanti...hikssss satu alasan kan alasan lain salah satunya sbb kesian kat budak perempuan tuh pun sama dah ler kecik jer badannya lepas tuh kenalah kendong bag besar nak muat buku² yg big size nih kan then kena lak tebalkan muka gi jupe² org nak pujuk rayu soh beli kan.....sian dia so ahkak beli jerla.


Author's note: Sekian, cerita nih dah draft mlm selasa tuh but tak sempat lak nak sudahkan ayat terakhir.....hikksss so dok ler dlm draft ni haaa sampai pg khamis baru leh publish...ahakssss. layan jerlah uols basi sehari jer pun tak lama sgt pun


MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

6 Comments Uols:

mummy Darin said...

buku world Atlas tu I beli masa umur Darin belum cecah setahun kot... tapi masa tu dia kecik lagik, dah terbarai dah buku tu.. tapi mmg best pun..

neezareef said...

nnti damia leh ikut jejak langkah bonda dan walid dia tu

n0n0n said...

mcm best gak world atlas tu....satu semenanjung dah conquer,tggal sabah sarawak...setel Malaysia,baru kluar...best tak plan sy ni?wakakaka...tp kesian tul kat salesman2 ni sbenarnye...diorang mencari sesuap nasik gak...nk terus hidup...kadang2 travel jauh2 naik bas bernti2,naik turun tangga yg tinggi,tebalkan muka jumpa org tak kenal,tahan malu kalo kene maki or halau dn kadang penah kene kejar ngan parang lg(kes org ingat salesman ni gores dn menang)....

urghhh...inilah pengalamanku kak oi....seriyes mmg perit dan azab...but inilah yg mengajar kita utk tak malu lg...sumer pengalaman ni bukan nye leh dapat ngan belajar kat universiti....jadi jika ada salesman ke approach,jgn la halau dengan carutan...jd la mcm kak masviona ni..ahaks..

Dee said...

ingatkan utk damia utk mv upernya...

prebetsabu said...

mummy darin: tu la kan biasala la tuh if dapat kat bebudak mmg jadi macam belacan la dia tarik2 dia campak2 huhuhuuh

neezareef: jejak walid n bonda dia suke travel ni ke? hihiih sejak damia lepas pantang dia dah round 1 semenanjung tau... now tgh berkira2 nak bawak dia ke sabah sarawak lak!!!

prebetsabu said...

n0n0n: kitorang team mv.com lom pernah jejak kaki kat sarawak je lagi dalam mesia nih.. ntah bila la nak p sarawak lak.. betul.. salesman keje penat lelah nak cari rezeki halal.. mmg tak baik la if kita nak halau dia secara tak hormat kan.. kita sesama manusia.. tp kekadang dalam hati ada sedikit geram bila notis besar dah tepek takmo salesman dalam opis ni, dia redah jugak.. adoiii.. if kat kedai makan tu ok je.. if tak minat ngn produk dia, just senyum n cakap elok2 "terima kasih ye dik"

dee: ihhihi.. bersungguh kan viona beli buku peta dunia tu.. tapi comey peta dia tak serabut sbb dia illustration

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!