Header

Monday, October 12, 2009

Bila Dah Berjanji

Di suatu petang yg golap hening park je kete depan gate kat luar umah tetiba avin damia dahh menjerit²....huhuhu

Kebetulan bibik bawak dia keluar coz nak siram bunga kat laman umah (yg ku yg dah sepasu dua tuh jer lah pun....misi nak membeli sumthing utk bunga² tuh belom terlaksana....b apa kata potang nih gak kita singgah nursery pokok nak tak????) nampak lak weols dah sampai terus dia meluru kat gate depan...adoyaiii.

Terus ckp

"bobo...bobo....maman playtaun"

selepas di translate oleh bondanya maksud dia adalah
"bonda...bonda.....taman playground"

Tu dia pagi tadi semasa nak keluar ke opis, dia merenggek² nak ikut bonda n walid dia jadinya bonda dia pun pujuk ler nak amik hati.

Bonda ngan walid nak gi work lah sayang, avin dok rumah tau study.....kang petang bonda n walid balik lah. Kalau bonda balik awal n tak ujan kita gi taman playground ok bonda bawak avin ok.

Huhuhu lebih kurang gitu jerlah ayat aku or prebetsabu tetiap pagi tp xde ler ayat nak bawak gi taman tuh....hiksss

Pagi tuh lak ada kan coz dia macam tak makan pujuk jer pagi tuh.

Petang tuh haaaa siap tunggu depan rumah ko....rasakan...hikss

Dah aku bukak gate tuh tak sempat nak dukung terus lari keluar nak gi taman so apalagi bonda n walid terus ler kerja hiksss

Walid main lock gitu jer kete tak sempat dah bibik nak bawak keluar barang² n bag lappy segala bagai...hiksss

Itu ler dia janji ngan anak² jangan dibuat mudah kalau dah berjanji kena gak tunaikan. Apa ingat bebudak nih senang lupa ke diaorg lagi ler kuat daya ingatan kan

nak naik buai ler plak

layan jer....:)

yg nih mmg dia selalu main...wajib kalau dtg playground nih

nak gak bonda dinaik...serba salah gak bonda dia tp naik jerlah (nasib ler xde org...hiksss)

happy giler dia dpt main nih

ok dah puas main jom balik....)


Even sekejapan cuma tak apa janji kita tunaikan janji....:).....im i rite????



MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

8 Comments Uols:

Cath J said...

Uishhhhhhhhh.... bukan main panjangggg rumput yerrrr.... siannn budak2 nak main mcm tu... ^_^

atty's said...

ye ke avin yg nak main..ke mas.tah2 ps pun ade hati nak naik kot..ekekke..

rasp said...

lepas gian mas nak bermain ek ..
eh silap....si damia hehehehe

Dj Epoi said...

Betul...Betul!! Betullllll...

Janji datang rumah Gua ?

Janji datang k...hehehehe

prebetsabu said...

cathJ: tu la pasal.. rumput tu bukan main panag lagi.. ntah napa subur lak dia.. mpkj selalu mai sebulan sekali je rasanya ptg rumput tu.. huhuh..

kty: huh... avin damia la yg nak main.. mv n ps just teman ajerr.......................

prebetsabu said...

rasp: adoi... masa main buai tu muka bonda dia lak yg lebih teruja ek..

dj epoi: insyaallah if takde aral.. siapkan je la kapet merah!

enzek said...

betul..manusia pegeng pada jajnji..kene pepnadai2 ler tunaikan jajnji..jgn bawak sampai mati huhuuu..
heee sib baik avin mintak main kt playground depan umah jer..lom dimintaknyer bawak dia g jumpa ikon katun kat disneyland or wonderland tuuu...ngeehh :)

Kaseh said...

betul2... kalau dahjanji ngan anak mmg kena tunaikan.. nati dia akan jadi anak yg berpegang pada janji.. good gal damiaa..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!