Header

Monday, October 26, 2009

Happy Birthday Norah!!!

errrr... aunty minta maaf ek nora.. aunty confuse la ejaan nama nora ni nora ke norah.. hiihih..
tapi aunty rasa aritu nampak mcm norah kan?
hiss.. im sorryyyyy

ceritanya, last weekend adalah hari menyambut ulangtahun kelahiran norah yang ke 6..
norah ni ialah anak kepada jiran weols..

ala..
norah ni aritu masa beday party damia dia menang as Princess of The Day tu..

ahkak suke betul tgk ngn family ni..
sangat cute!!!!


punye lah PS nak amik ati akak soh belikan jugak batt grip tu, sampai akak tgh bersiap2 pun sebok dia nak snap semua....
haiyaa.. suami ahkak ni.. pandai nak majuk2 tau!!!


PS ni suke betulla amik candid la..
dah herot berot muka org.. hihihi.. sorry kak nani

tuan umah merangkap ibunda kepada norah... kak nani...
juga merangkap jiran weols..

oh yg dia dukung tu bukan norah.. tu aryanna..
umur dekat nak masuk 2 thn..
sgt sopan n behave all the way..
tak byk ragam

majlis baru bermula..
menu pun best..
ala2 western gituk...

ni anak sulong depa... hana...
ayuuuuuuuuuuu kan?

haa ni la dia..
insan yang dirai..
norah... dah 6 tahun!

yg ni plak? ish takkan ada yg tak kenal lagi ngn bintang mv.com ni
hikss...
spt biasa, avin damia sgt selamba ngn org2 yg dia baru kenal..
sampai dapat jolokan "Budak yang friendly" oleh aunty2 kat majlis tu..
hiks...

daddy tgh sebok pasangkan lilin...
alamak.. sekali angin kuat daaaa...

anak2 n the geng dah ready nak blow candles dah...
memasing tak sabar je tuh...

eh eh nampak tak celah2 bro rashdan tu..
ada budak pegang bola merah..
ahahhaha.. anakku yg jugak seboh nak blow candle..!

apa la agaknya yg 2 beradik tu hepi kan sgt ek..
ye la siapa tak hepi kan norah kan..
sume org datang nak celebrate beday norah tu..

usaha sedang dilakukan utk pastikan lilin tu tak kene tiup angin..
huhu saba saba


dalam ramai2 tu, si avin damia plak yg nampak over excited nak tunggu lilin nyala..

takpe lah norah..
angin kuat sgt la...
kita nyanyi then potong je terus..
ahhaha.. damia.. damia..
lepas je norah potong kek, terus dia amik strawberry tu..
hishh damia ni.. shame shame tau..



apa yg buat sesuatu beday party tu fun is of course la the happy faces of the little ones kan??

mmg seronok kita sbg yg tua ni tgk kanak2 sume riang gembira..


sesi bagi goodie bag..
sekali lagi damia ngn selamba je main redah..
potong queue!!
hai damia.. nasib baik akak2 n abang2 kat blkg line tu tak kesah.. hihiih


ok sebelum weols berangkat, kita amik group shot dulu..
diketuai oleh damia..

serius..

dia soh sume kakak2 n abg2 wat peace mcm dia gak..
hiksssssss

"ok akak n abg.. wat peace mcm avin ni yeeeee.. peeacceeee" ayat ni aku je yg reka.. hihiihh


"ok.. bole tak akak2 sume.. haa.. camtu la .. ok sekali lagi nnti walid snap lagi.. ready ye..."

"peaceeeee"


"ok geng.. damia nak balik dah ni.. jap lagi bonda kata nak beli barang idaman walid tu... daaaaa daaaaa"


damia masa nak salam, sempat lagi tego si aryanna..
"eee.. baby comot!"

eleh damia.. awak tu pun slalu gak comot...
ngn airliur kekadang tak cover leleh..

budak2..


last pose for the party... with kak nani n aryanna..
ps tak dpt nak tangkap abg rashdan sekali masuk dalam gamba sbb dia tgh membz memastikan makanan direfill....


ok la kak nani..
thanks sbb sd ajak weols ke party arijadi norah yg fun n meriah ni..

insyaallah kita semua doakan, norah n semua sentiasa sehat sejahtera, bijak n mendengar kata orang tuanya... moga semua berjaya dalam hidup n akhirat kelak..

amin..

Author's Note: Kak, nanti PS bg softcopy piccas ni ek..... err.. agaknya bila la PS nak update photo blog dia ni ek.. dah naik bersawang dah niiiiiiiii http://prebetsabu-lens.blogspot.com

MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

11 Comments Uols:

sah90 said...
This comment has been removed by the author.
sah90 said...

meriahnye..
(^_^)

Gieyana said...

Meriahnya..picca yg last 4 tue mmg cung!

Mesti PS tertonggeng2 nk capture moment tue kan!hehehe

prebetsabu said...

sah90: yuppp.. mmg meriah.. sgt seronok!


gieyana: tak perlu tonggeng2 utk shoot gambar yg tu.. just shoot blind frog eye... letakkan kamera kat tanah, then agak2 je angle mana yg ngam... frog eye angle lebih cun guna wide lens.. kit lens 18mm cukup dahha.. if ko dah biasa ngn lens tu sng je nak shoot blind.. dah tu.. camho pun shoot blind gak.. agak2 adjust secukup rasa!

ahahha mcm nak buka kelas photoghraphy la plak..

sumijelly said...

sumi suker lagi gmbr candid dari gmbr ready..
hahahaha

prebetsabu said...

setuju.. gambar candid lebih natural mimik muka n posture....

Dee said...

meriahlah..cantik budak2 tu..mix kan?

lily lotus said...

cantiknya birthday girl tu ;)

CuTeMiUt78 said...

cute la muka besday girl.. emm cam mix je kan.. nice semua..

Dj Epoi said...

Ini CHEF walaweiiiiii yg Gua kenal masa Birthday AVIN tempohhariii

Hotel kat KLIA atau Putrajaya kalau tak salah..huhuuuuuuu

Boleh cakap Melayu sikit2 beb !! heheheheheeh

nanirash said...

gambar candid memang lagi real, mcm gambar mak nya tu..(PS, lain kali kau warning akak dulu!!) Bapak nya keja kat putrajaya, dia memang pandai ckp melayu tp bila kena thn masa road-block dia buat bodoh je, berkesan tau, tp kalau kita buat tak gerenti jadi. To PS and mas, thanks 4 coming, thanx 4 these lovely pics and buat our party review kat your blog, yes the party was fun (just look at the mama's face reaction -yg gambar first sekali tu!-nanti kau nas!!)

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!