Header

Thursday, October 29, 2009

Hi Tea ke Dinner nih????

menu yg membuatkan perut kami kenyang petang semalam

Balik keje ptg tadi, PS ajak minum petang kat luar boring minum green tea je ngan biskut tiger tak pun keropok ikan sajork...hikssss. Biskut tiger harus ada kat umah, aku nye favvy tuh tp satu jenis tuh ler yg lemak² tuh yg empat segi tepat tuh.

Aku onn kan ajer tetiba tuh teringat roti canai kosong garing cicah susu kat mamak restoran ibrahim maju seksyen 1 tuh terus ler suggest makan sana jer kat prebetsabu.

roti canai ngan susu

Nanti ada ler tuh nak ckp aku mcm baby kan......huhuhuhu. Bukan selalu uols sesekali mood dtg aku nak makan ngan susu selalunya layan yg normal tuh jer. Sesekali teringin kan coz dulu masa kecik² weols satu famili suke makan roti canai cicah susu lemak manis berkrim nih sampai badan pun naik lemak dah nih ......hiksss

N satu fakta jelas yg aku ingin show off ngan uols adalah, aku adalah penebar roti canai yg agak terror, cun lagi cute kottttt.............lol. Yup betul MV mmg pandai tebar roti canai.....hehehe

Sebab apa????

Sebab dulu aku jual roti canai............kihkihkih......seriyes tak tipu punya

dan sebab roti canai gak ler jari hantu aku hampir putus n parut nya masih ada sampai ke hari nih....huhuhu tp bab tuh biarler aku simpan sendrik ye.

Ok² fakta yg sebetulnya adalah aku dulu selalu tolong pakcik aku meniaga kat restoran dia. Taip kali cuti sekolah pasti aku akan merantau sampai ke taiping, perak menolong pakcik aku meniaga dan dari duit tuh aku simpan wat belanja sekolah.

Banyak mana yg aku dpt, sure aku akan simpan berapa² percent utk aku buat belanja sekolah kalau uols semua nak tau start dari form 1, yuran skolah n peralatan skolah utk awal tahun tuh aku akan settle kan sendrik tau....ala yg nih better story mory next n3 jerlah kan now kita tgk lak menu prebetsabu.

Prebetsabu pun mcm sama sampai jer kedai mcm² terliur, tengok rojak nampak sedap tgk maggie goreng nampak sedap tetiba ada nampak ayam tandoori ngan roti nan terus order nan cheese ngan tandoori tuh....nyummy!!!!


nan cheese yg memang melethopppppsss

Bersama² ngan ayam tandoori yg mmg ler paling best. Isi dia lembut dan rempah² dia semua meresap dalam isi ayam tuh..........perrggggghhh sedapnya lah.

Sebenarnya kan aku terasa macam nak tambah order je tapi cam huhuhu xperlah lain kali sajer.....hiksss.

Jadinya minum petang weols telah bertukar menjadi dinner terus dan kerana kesedapan makanan nih semua sampai umah aku tertido ngan nyenyak sekali start kol 8pm till 9.30 pm huhuhuhu........terjaga pun sebab anak dara ngan walid dia dok bergelak ketawa disebelah.



MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

7 Comments Uols:

rasp said...

a'ah tul la, lama tak roti canai dgn susu...perghhh sedap tu....

wah! bakat terpendam tu...bila2 nak pi umah u, leh i minta..."Roti Canai satu!" :)

neezareef said...

malas nk ckp banyak..MV...ROTI CANAI SATOOOOOOOOOO hehehe :D

Jard The Great said...

ku baru menjamah roti canai tadi.. ehehe

mummysyafie said...

lama dah tak merasa roti canai mamak ni..

Nur Syazwani Mustafa said...

kalo p kedai mamak mmg selera menjadi2...kalo dh mkn nan,nk tosei,nk roti telur,nk megi grg...mmg mcm tu la sy...huhuu...pasai pe tah la..mmg sedap laaaaaaaaa mkanan2 tu....

lieya orange M.I. said...

...kalo g mamak, mmg inilah yg selalu terjadi...=D

CuTeMiUt78 said...

wallaaa... memang dinner terus ni..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!