Header

Monday, October 26, 2009

INFO: Renew Passport Malaysia

gmbar adalah diambil dr google search

Rasanya ada yang dah tau, bermula 1 oktober tahun ni, rakyat Malaysia diberi pilihan untuk membuat passport..

Umum ketahui bahawa mengapa ayat sedemikian skema? sebelum ni, kita just bole wat passport utk tempoh sah laku 5tahun.. now ralyat malaysia bole wat utk 2 tahun sahaja..

muka surat passport tu tetap sama.. 32page..

dulu, utk 32page 5 tahun, kita kene charge rm300 kan..
now, utk 2 tahun, 32 page jugak, hanya di charge rm100 sahaja..

wahh...

ok la tuh kan..

jimat sikit bajet nak wat passport kan kan kan kan kan?

jeng jeng jeng..

bila PS & MV dok riki2 pasal renew passport.. ada apape ke............?

*leceh la plak.. ngam ngam passport weols nak mati bulan 5 ni ... so kene renew dulu baru leh travel.. adoii.. napa la passport kene idup atleast 6 bulan dari tarikh tamat???

MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

6 Comments Uols:

nURmALa mAZLan said...

ha...patut la aritu mak kita cakap skang nak baut passport RM100.. tapi kita x caya..rupanyer betul eh kak..nak renew la cam gitu..
kalau dah berzaman pon leh renew ker kak?

watie said...

kita lum ada passport lagi hihihi

honeylanz said...

iye, has pun br tau ada utk 2 thn @ RM100 ;)

farish H said...

nk wat gakk nk p spore

Privacy_Resident said...

nak p mane tu? :D

CuTeMiUt78 said...

emmmm tu la.. ada gak tau pasal ni.. tapi belum dan lagi nak g buat.. wah.. MV.com akan travel kemana la tu.

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!