Header

Friday, October 02, 2009

Maid... macam biskut..

Alhamdulillah dah dekat 10bulan bibik kitorang tu berkhidmat ngn kitorang..
so far takde masalah besar yg dia wat la..

bab kekadang malas, wat keje tak teliti tu adat la tu...
still consider masalah kecik..

tapi bab bercinta cintun mcm maid kitorang yg dulu, haaaaa tu masalah besar..
mmg aku hangkut maid tu balik ke agensi dia..
org bayar gaji soh keje dia pi bantai cintan cintun pulak..

now akak aku si tuberose pulak yg kene melayan kerenah mai ni..
dia baru je hantar maid dia kat agensi semula..
sbb apa?
sbb mencurik!!
sangat jahat itu maid..

and sama gak mm maid kitorang tu dulu, time soal jawap, mati2 tak mo mengaku..
pastu satu persatu bukti kita keluarkan.. haa.. mula la scene putar belit ayat pulak..

hahaha...

ni rintihan hati seorang wanita yg dah hantar pulang maid dia yg kantoi mencurik...

hari ni, 2.10.2009, genap lah 5 hari kami dengan ketiadaan maid.. bak kata member2.. maidless.. hehee..

ahad lepas, 27.9.2009, kami telah pulangkan semula maid yg baru berkhidmat dgn kami selama 4 bulan kepada agen.

sebabnyer, maid yang kami telah beri kepercayaan utk jaga budak2 dan jaga rumah rupa2nya dah pandai 'panjang tangan'... mmg tak faham la ngan manusia yg pernah bersyukur ni! duit, baju, barang kemas... abis sumer diambeknyer.. :(( pada hal, kita siap jaga makan, minum, pakaian dia sumer.. time raya, siap belikan baju raya bagai.. tapi ni balasan yang dia bagi! ciiitttttttt....

and now, weols terpaksa hantar kids ke nurseri dulu sementara nak tunggu pengganti maid yg baru sampai.. harap2 maid ni tak mengundangkan masalah lain plak.

cuma kesian kat safiyyah la bila hantar ke nurseri. sbb selama 2 tahun ni maner dia pernah dok kat umah orng atau nurseri! aisyah okay lagi.. dah besar... belah pagi pun aisyah gi skol. weols stat test anta kids ke nurseri ari isnin petang tu.. 28.9.2009.. tu pun half day jer.. isnin tu plak mmg kebetulan weols still cuti raya lagi. alhamdulillah..

masa kat nurseri 1st time hantar, safiyyah siap melalak2.. meronta2 bila kena tinggal. kakak rilek jer.. mmg weols nak anta kids ke nurseri yang sama.. sbb safiyyah mesti akan carik kakak dia. sikit2 kakak. risau plak nanti kalau pisahkan, safiyyah langsung tak nak dok kat nurseri. sumer plan last minit. 2nd day tu, safiyyah siap larik keluar gate nak masuk kete balik.. adoyaaiiii... sedihnya tgk... :(( kena la dukung dia and bagi kat pengasuh tuuu.. apalagi.. nangis la safiyyah..

tapi days after that, dia mcm dah ok sikit.. alhamdulillah.. tapi kita mesti cium dia kat sumer tempat.. mulut, pipi kiri kanan, dahi atas, flying kiss, hug.. sumer bagai.. pastu baru leh gi opis.. tu pun dia still akan babai sambil nangis kat depan pintu nurseri.."babaii umiii....".... :((

tak per la.. mungkin semua yg berlaku ni ada hikmah di sebaliknyer... tuhan yg maha mengetahui...



hihihi..


sure tuberose mengamuk aku paste artikel blog dia kat sini..


takpe la.. just untuk kongsi..

moga kita semua lepas ni tak pening kepala ngn maid indon ni...

*versi asal artikel tu boleh didapati di blog tuberose, di sini http://tuberose78.multiply.com/journal/item/128/maiD_OH_Maid






MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

3 Comments Uols:

CuTeMiUt78 said...

emmm masalah maid ni camtu la kan.. macam2 hal.

SharHanah said...

huhuhu... kita serupaaa... tapi maid sy takde plak panjang tangan... lau duit puluh2 hinggit tergolek atas meja, balik keje, duk tergolek macam tu la jugak... skrg nie, sy xpakai maid, antar 2dua anak sy kat umah org... tapi, tak senang ati gak la... nak tunggu si adik besar sket, baru nak antar nursery... yg jadi masalah skrg, nursery tak bukak laks weekends... sapa nak jaga anak2.. huhuhu...

Cath J said...

Gara2 tu lah aku masih menjadi maid di rumah sendiri (Tapi tak pe lah kan... tak kerjo pun)..

Aku ambik maid partime je.. bayar hour.. so paling2 dalam sebulan sekali je.. utk bersih kan habuk2 kat grill2 rumah ke... tempat2 yg kita malas nak hendap... ;-p

Tapi susah pulak utk mereka2 yg bekerja kan... tak de org jaga anak lah pulak... lepas tu dapat pulak maid gaya mcm ni...ishhh ishhh...ishhh....

baru2 ni, heboh pulak mesti bagi gaji RM800 utk maid... *pening*....mengada2...

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!