Header

Friday, October 30, 2009

Sudah Potong

Huhuhuhu

Yang lama sudah dipotong......sayangnya!!!!

Eh kamu sudah potong??????wakakaka ini ayat menyakat ahkak sajork....lol

Apa yg dah dipotong tuh????hiksss

Ala pasport lama ahkak mv lah uols........wakakakaka

Ritu ahkak kan gi renew pasport coz date sah laku pasport ahkak tuh sampai may 2010 jer so kena ler renew baru kang tak lepas lak ahkak nak gi jenjalan next month. (mmg syarat imi kena renew 6 bulan before paspart lama mati tau.....ini fakta nih silah lah uols ingat ok!!!! kang tak psl² lak uols xleh travel coz ingt pasport belom mati lagi kan)

sudah dipotong maaa

yg lama n yg baru...:)

Kali nih ahkak renew utk 2 thn sajork =RM100 sbb nak save budget kalau renew 5 thn terus kita akan dpt rebet lg 6 bulan tuh, sayang jugak tp ahkak kebetulan xde duit banyak masa tuh so renew 2 thn sajork ler.

Proses nak gi renew nih idak ler susah mana cumanya dia dah xleh wakilkan kat orang tau. Ahkak pun xtau ingtkan ok jer so pg tuh wakilkan kat prebetsabu ler sesambil prebetsabu nak renew yg dia punya gak sekali xdapat uols coz dia kena thumprint segala bagai.

Lepas dah siap submit form n dah buat bayaran kita kena lak tunggu selama 2 jam baru ler pasport tuh siap. Time nih pun masih xleh nak wakilkan kat orang coz masa diorg nak serahkan passport tuh pun dia kena thumbprint pemegang pasport lagi sekali n sign jugak.

Tapi if uols ada kabel maybe proses menunggu tuh leh dicepatkan xyah nak tunggu sampai 2 jam mcm weols......hikssss.Kalau idak tunggu ler uols selepas 2 jam baru ler siap.

So ahkak sangatlah happy n tak sabar utk berlepas n berterbangan ke awan lalu lagi sekali owwhhh this year 2 kali weols terbangan......sekali 2 hr lahir prebetsabu n insyaallah yg ini sempena anniversary weols...:).

Sebab alhamdulillah semua urusan dah settle ticket dah lama booking, cuti lak dah approved n urusan passport juga sudah settle.....alhamdulillah n ahkak berharap sgt semoga semua urusan berjalan lancar sebagaimana yg dirancang n moga everything smooth ler....insyaallah.

Kali nih weols xde plan nak shopping sgt pun lebih pada nak berjalan tenangkan pikiran berhappy² sesambil melihat tempat orang gitu. Tak macam beijing dulu....weols shopping giler sakan siap extend lagi masa yg dah diperuntukkan.....wakakakaka sian prebetsabu kena berulang alik kat couch berapa kali nak simpan barang hasil rembatan.....ahaksss

n kali nih gak buat pertama kali dlm sejarah travel weols, weols plan nak backpackers sajork.......ala apa nak takutkan mat² salleh n minah² salleh tuh ok jer travel memana semua sendrik² jer jarang sgt yg pakai tour guide segala bagai tuh (actually ahkak yg suggest kan kat prebetsabu but now ahkak lak yg sedikit cuak, prebetsabu ok sajork)....wakakakaka



MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

8 Comments Uols:

nURmALa mAZLan said...

kak mas..
kalau pasprt dah berzaman mati, leh renew kw kwna buat baru?

Cath J said...

yeyy... travel best nyorrr....

rasp said...

perggghhhh backpackers tu!!!
hebat!!! mesti lagik adventure gitu kan!

prebetsabu said...

nurmala: sbenarnya prosedur & bayaran renew n buat baru sama je.. takkira dah tamat bila pun, leh je renew

prebetsabu said...

cath J: kan kan? best oo jenjalan... ni viona la ni yg menjangkitkan hobi jenjalan n travel dia tu kat aku!

prebetsabu said...

rasp: backpack... harap2 takde byk halangan yg menimpa... isau tetap isau... but apa ada hal... org kata malu bertanya sesat jalan.. huhu

lily lotus said...

bestnya! have fun nanti yer...

farish H said...

nk gak wat paspott

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!