Header

Friday, October 02, 2009

Sup Ayam yg MV Idamkan

Dah masuk belas² hari dah kan kita beraya. So berbelas² hari gak ler tekak kita dok merasa makanan yg lebih kurang sama je kan tak lain dari rendang, segala jenis mak nenek ketupat palas ler nasi ler, kuah kacang ler n yg sewaktu n jugak yg seangkatan ngannya kan.

So petang rabu lepas, kebetulan balik dari opis perut weols berdua lapa gegiler prebetsabu ajak menyinggah makan dulu. Terus ahkak mv suggestkan restoran sup urat ketin (dah lama dah tak dtg lepak² sini) coz aku dah lama giler teringin n terliur nak makan sup ayam.

Malam weekend lepas aku dah mencarik sup ayam nih dah alang² kat area umah malas nak kuar jejauh terus menuju ke Sup Power Ali tuh nak mencarik sup ayam ler. 2nd time gi kedai nih even dah hampir 4 tahun dok kat area BTK nih. Tapi hatiku hampa sup dia bukan jenis yg macam aku idam² kan, sup dia yg jenis macam gulai kurma gitu...huhuuhu ahkak gemarkan sup yg ala macam air tuh yg jenis jernih tuh.

sup ini ler yg ahkak mv ko gemarkan....yg ala² cam gulai kurma tuh tak berapa ler


Sampai² jer ofkoz ler aku order sup ayam nih kan. Memula plan nak makan sup jer tapi tetiba terliur lak nafsu makan ku bila tengok syok jer prebetsabu makan nasik kan (huhuhu camne ler nak diet nih mv oiiii!!!!) terus mintak nasi separuh.....kuikuikui.


so ini ler nasik santapanku petang tuh

n ini confirm ler prebetsabu yg punyerrrrr...hiksss

Lepas makan baru weols bergegas balik umah lepas tuh ajak bibik sesiap coz nak gi beli barang dapur. Restock balik ler uols licin kering dah barang mentah kat dapur dah kata nak bercuti raya lama ritu kan.

Actually weols plan nak restock bahan mentah kat dapur tuh after h dpt gaji but mmg dah xde langsung dah kan have to ler kalu idak kebulur lak anak dara ngan bibiknya kat umah nanti......huhuhuhu tak sanggup so terpaksa ler korek² duit yg mana ada untuk berbelanja malam tuh....adoyaiiiiii.

Bila nak gaji nih....sadis giler bila raya ritu gaji xdapat lagi untuk bulan september......owwhhhh tekanannya tapi nak wat camne kan terima jerlah ngan redha org lain semua bergumbira ngan bonus sana sini yg kita usahkan bonus gaji pun yillleekkssss pocitttttttt......uwaaaaaaaaa

MV sabar MV!!!!! wakakakaka.




MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

2 Comments Uols:

CuTeMiUt78 said...

wallllaa... nampak cam maveles je sup tu

masviona said...

cutemiut:
mmg sedap pun kak saya mmg suke sup yg camnih

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!