Header

Tuesday, October 13, 2009

Terjahan Balas Team Mv.com

Kan last week kitorang wat majlis makan2 utk family2...
huhuhu..
semuanya terjadi tanpa perancangan awal..

igtkan just kak long je yg nak datang..
sekali lps tu tuberose call..
then enzek call..
then mama abah pun call..
huhuhuuh...

tambah plak ptg tu plak..
belah MV pun call gak.
kak nik call..
kak na call..
kak cik call..

wahwahwah...

rezeki kan tetamu mai...

so ari ahad aritu...
kitorang melakukan terjahan kunjungan balas kat umah kak long shima..


bertungkus lumus akak sulung aku masak pelbagai jenis makanan!!!

tuu... tgk tuu..
semua tu dia masak!

ada laksa..
ada mee jawa..

eh pandai ropanya akak aku ni masak..
hahhaha..

mama pun bawak makanan gak utk majlis ni..
mama bawak rendang ayam..
so kat umah kak long ada 2 versi rendang..
rendang mama masak n rendang kak long masak..

yang mana lebeh sedap?
huhuhu.. tentulah rendang mama....... huhuhuh

damia, as usual sebok brmain ngn anak2 kaklong...

dah besar panjang dah dorang ni kan...
so maknanya...
aku bukan muda...
huh..

ehemm... mv..
musim raya cenggini... mana diet?
wakakakakka...
control control control...


then tak lama lps weols sampai, mama abah, n geng adik beradik yg lelain pun sampai...

huhuhu ni la dia mama n abah..
bakal gi tunaikan Haji bulan depan...

bab tu nnti kita cerita lain...

dah mula ramai..
dan semakin meriah n gegak gempita ngn keletah bebudak..

sempat tersenyum..
sebenarnya ni m tgh nak amik makanan lagi..
huhuuh...

hah..
akhirnya aku tak perlu camho..
tuberose tolong amikkan gambar..
style skodeng pun skodeng la..
ahhaha..
janji ada...


heppppp...
lesen dah ada ke tu nak merempit tu...
eh silap silap..
camna nak ada lesen..
subat pun belom..
wakakakak
lariiikk..


lepas dah puas main kat dalam..
beramai2 pulak main kat luar...
siap kene tutup pagar..
kalau tak sure dah ada yg main sampai ke jalan pulak.


avin damia agak sikit bad mood...
sentap kehulu sentap kehilir dia..
takleh tercuit sikit.. sure nangis..

camtu la bila mata dah ngantuk but lawan jugak sbb nak main punya pasal..



oleh sebab aritu keluarga pak Nasir ramai yg beraya kat kg pasangan masing2,
so tak sempat la lagi nak wat sesi bermaaf maafan...
kak long balik perak n weols kan balik kelantan..


bila perut dah penuh ngn makanan berat...
makan kudap kudap jajan pun best!!
thanks pada enzek yg bawak jajan biskut flying saucer ni..
syiok!

overall..
sungguh sedap makanan tu semua..
gendang gendut tali kecapi....

MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

4 Comments Uols:

nazawani said...

Terima kasih kepada semua yang datang....kat umah kak long aritu...memang penat siap demam lagi ni..tapi tak pe.. janji korang happy......

enzek said...

kalo makan pree...saper yang x mou...hehe..tq,kak long
tuu aarr susah nak kumpul reramai adik bradik camni kan..memasing sibuk ngan urusan..biasalah tu..
alhamdulillah, tahun ni kami berdua dpt ziarah rumah adik badik n bagi wit rayer kt sumer anak2 buah hehe

http://5hobiku.blogspot.com/2009/10/raya-sana-sini-part-2.html

masviona said...

nazawani:
TQ kak long...huhuhu alahai siannya kak long. Demam teruk ke kak long???

huhuhu sian lak dgr nih

enzek:
hehehe tu ler kan kak ina. tima kasih kak ina...:)...murah rezeki akak nanti

rasp said...

mmg best bila dpt jumpa adik beradik...meriah!!!
sure heboh gitu kan...

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!