Header

Monday, November 02, 2009

Bersiap sedia untuk kenduri sana sini!!!


yaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...!!!

Musim mengawan kembali lagi!!!!!!
muahahahha..

ye la kan.. musim cuti sekolah = musim orang kawen..

alhamdulillah..
pada pasangan yg akan mendirikan rumahtangga kelak, tahniah dari Team Mv.com

semoga remuhtangga yang di bina akan senantiasa kekal n bahagia..

perlu diingat, rumahtangga ni mmg byk pancarobanya..
jgn expect akan sentiasa tersenyum riang je..
past ada ketika kita akan diuji..
bila tiba time ujian tu, harap dapat bersabar, and berfikir la secara waras...

and for sure, manusia akan berubah..
ye la..
time bercinta dulu.. kita semua student2.. kan..
takde komitmen lain..
so leh fokus 100% kat bercinta.. hahahaha..
ye la.. tak byk bende yg perlu pikir time tu..
keje pun baru start.... so cabaran keje tu light light je..
just fokus pikir camna nak kompol duit nak kawen..

but bila dah lama berumahtangga,
cabaran keje semakin mencabar..
semakin byk yg kita kene pikir
tanggungan semakin besar..
anak2... keluarga.. aset2..
umur semakin meningkat..

so time tu, kita adapt la ngn situasi ye adik2...
mmg sedikit perubahan akan dilalui..
masa untuk bersuka ia agak terbatas... tak macam time bercinta..

tapi...!!!
itu bukan alasan utk melenyapkan cinta...
cinta sesama suami isteri sebenarnya lebih manis daripada becinta zaman sblm kawen.
serius..

cinta itu memerlukan pengorbanan..
yes betul..

dalam bercinta mmg kene byk berkorban..
especially bila masing2 dah semakin matang, masing2 dah dapat berfikir utk kepentingan masa depan..
kepentingan anak2...
dgn cabaran perubahan zaman.. lagi tua idup kita, lagi laju persaingan dalam kehidupan seharian..
semua bende nak kene cepat..

fuhh...
but kehidupan perkahwinan sangat indah..
mmg time kita sedang alami, kita kurang dapat hargainya..

but bila cinta itu pergi utk selamanya...

barulah mungkin ketika itu segala kenangan indah akan terbongkar...


buat adik2 yang bakal mengharungi alam umahtangga....
pesanan ikhlas from Team Mv.com:-

banyakkan bersabar, jgn mengikut emosi bila sesuatu masalah melanda..
live life seadanya, and insyaallah, bahagia itu akan dtg sendiri, tak perlu dicari!!
huhuh nasihat dari pasangan pengantin yg telah melangsungkan perkahwinanya 5 tahun yang lepas...


*yeay.. musim mengawan ni leh la dapat duit lebih... tempahan photoshoot kawen pun da ada. menunggu.... hah.. cover dah kos beli batt grip!!!!!
**ada sesiapa nak tau pakej photog aku? leh email prebetsabu@yahoo.com pasti berbaloi2.. wakakka


MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

3 Comments Uols:

Cik Wanie said...

wah rezeki tue,
samalah mcm wanie kat sini,
dah mula bz ngn persiapan wedding,
tapi bukan wedding wanie,
tapi wedding klien2 wanie,
huk huk huk...

(rasa mcm dah dekat jer tarikh wanie kannn)
wakakakakakakka

kenwooi said...

haha.. musim megawan..
got this musim for manusia? lol =P

kenwooi.com

rasp said...

betul tu...hujung tahun musim mengawan & musim buat extra income :)
lepas tu tgk2 mostly celebrate birthday bulan 7, 8, 9 hahahahaha
sungguh sesuatu ;)

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!