Header

Wednesday, November 04, 2009

Kenduri Naik Haji

Alhamdulillah........syukur.

Tahun nih insyaallah tertunai ler impian n cita² my Abah n Mama utk menunaikan ibadah haji di Tanah Suci, Makkah al-Mukarramah....syukur skali lagi coz lepas bermacam² halangan akhirnya sampai juga turn diorg.

Makanya Sabtu lepas, pas dah hbs bincang ngan anak² mereka n kata sepakat dah diambil maka dah berlangsung ler majlis kenduri doa selamat lah sket.

Yassin & doa selamat start around 11.30 am, agak awal sket kottt kerana team diorg ada urusan yg lebih kurang sama kat tempat lain plak.

ahkak rushing ni taip n3 ni... mata dah berattt sgt tak larat da ni..
halal je la ek uols...
caption pun akak letak lebih kurang je.. janji uols dapat msg yg nak weols sampaikan..

sesi gossip kah?
eh tak lah!
sesi mesra2an bersama sanak saudara sahabat handai dekat n jauh


gunakan semua tenaga kerja yg ada!!!
semua adik beradik n menantu dikerah utk bergegas menyiapkan segala preparation..


bacaan yassin n doa selamat dah mula...
alhamdulillah ramai yg datang..
sampai kene duduk kat luar nuu..

tuuu.. tuuu... uols nampak tak?
PS join dorang baca yassin..

bistu siapa lak yg jd photog ni..

hikss...
memula aku la yg amik..
eh best gak ek amik pakai kamera besar ni!
mcm exercise tgn gituk..! hikss berat ooooowwh

pastu tugas photog ni aku pass kat tuberose..
hikkss.. lps dah hbs doa selamat, PS kembali berdamping ngn kamera kesayangan dia ni.. jeles I tau sikit2.. ngeee ngeee..



yang ni mmg wajib aku publish kan..
sedap sedap SEDAP!!

popia goreng ni Mama pesan kat sedara mara PS gak lah..
eh melelehhhh air liur tau makan ni..
sedap bangat!

rangup n sos dia tu... pergghhhhhhhhh

Us!
napa la PS tak pakai ijau ni................
hiks..

oh.. baju ala2 pakistan PS pakai tu adalah pemberian from Mama & Abah sempena raya aritu..


orang lain sebok layan tetamu kat luar..
anak2 kecik jgn melasak k..
dok je main dalam bilik ni..

byk mainan tuu.. heaven lah..

Ayah mertua saya ye yang baju biru tu..
Pak Nasir.. ala sure korang pun dah kenal kan?

yang baju putih tu is abang pada Abah..
kitorang panggil Pakwe..
hikss.. mcm boyfriend la plak..

PS ni orang Minangkabau tau..
so sebetulnya, abang abah tu abang yg sulung..
sepatutnya gelaran dia ialah Pak Tua..

tapi ntah camna ntah kuarga PS ni panggil dia Pakwe lak..
ala dekat2 la tu.. komersial kan?

bukan man tekun lagi Abah n Pakwe sembang2..
PS kata time dia shoot ni, Pakwe tgh bg tips psl Haji nnti..
Pakwe dah gi dah..
oh.. Haji pakwe & Hjh Makwe yeee...


bubur i jugak adalah marbelessssss!!
Kak Mahanom yang bawak!!

careeeeeeeeeeeee makan pulut lepas makan nasik.. sorgaaaaaaaaaaa

Mak mertua yang paling sporting!!!
seriyes.. sporting tau mak mertua ahkak ni..
tak kekok ahkak nak join family ni 5 thn lepas tau

yang baju merah maroon tu ialah adik mama..
Aunty yah..
comeyy kan dia!
ahkak suke tgk dia. kecik molek jee..


dah penat...
layan pulak anak dara weols ni naik buai..
ikut hikayat keluarga pak nasir, buaian ni ialah buaian turun temurun...
kira antik la..
dah berbelas tahun dah berjasa..
kiranya adik beradik PS membesar and bermain ngn buaian ni la..
now turn damia n ahkak lak nak try main.. hiks

candid shot from Prebetsabu...
sib baik masa ni muka ahkak tgh elok senyum..
kalau time herot berot dia snap, mau aku merajuk..


bukan kat luar rumah je yang hiruk pikuk...
kat dapur lagi la mcm2 kerenah..
meriah!






ok lah..

jom kita sama2 doakan...
Moga pemergian Abah & Mama ke Baitullah Mukarramah ni dibekati..
moga mendapat haji yg mabrur..
dan moga selamat pergi dan sampai... noga terhindar dari dugaan and kesihatan sentiasa di tahap maksimum..


dan jugak doakan semoga rezki Team mv.com utk gi haji ni dipercepatkan!!

AMIIINNNNN


MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

1 Comments Uols:

neezareef said...

didoakan semoga mak n abah mv slmt pegi slmt blk..amin

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!