Header

Thursday, November 12, 2009

Kuih Karas Fresh

Avin Damia yg manja ngan aunty wanie dia siap pimpin tgn lagi tu uols

Masa gi kedah last week sempat ler dtg memborong kat Pekan Rabu, xde ler borong apa sgt pun just beli jajan² jer cam kerepek² mcm rempeyek (favvy mv tuh), cakar ayam, kuih peniram ( xtau nape lately suke sgt makan kuih nih) ermmmm banyak lg ler dah lupa dah nama² nye.

Jangan ditanya kemana prebetsabu ye, dah kata trip nih sebenarnya bukan trip jalan² pun, dia keje so aku jenjalan ler ngan wanie n mama wanie dah kata tumpang tido umah dia kan.

Best tau dok sana mama masak macam² utk weols.....aku sampai lo dok terliuq pajeri nenas ngan ayam masak kicap mama tuh (rugi makan sket je ritu.....ahaksss) dah tuh perut dh kenyang masa tuh kan.....xper lenkali kitaorng dtg mama masak lagi tau....hikssss.

Masa dok memborong jajan² tuh kan ternampak ler adik sorang nih dok tgh buat kuih karas (nama kuih nih ahkak mv baru je tau nih....hiksss) nih.

Apalagas terus ahkak berdesup ke kedai sebelah nak tgk lebih dekat n snapped piccas nih....hikssss.....tak pernah tgk kottttt org buat kuih nih before this.....huhuhu


adik nih pun dah serba tak kena dah nmpk ahkak dok snap² tuh....pemalu gitu

begini je anak² cara membuat kuih caras nih....tgk ler tempurung dia tuh....berkilat tuh...:)

anak dara sapa nih.......patut dijadikan menantu pilihan nih....pndai buat kuih...hehehehe ahkak mv just kidding jer jgn amik ati ye...hehehehe

satu² goreng smpai dh nak penuh sebesen dah tuh

So ahkak pun tak lepaskan peluang ler beli ler kuih karas nih wat balik KL sesambil tinggalkan utk tuan umah skali ler....so terima kasih buat cik wanie n mamanya jugak coz sudi bawak weols jenjalan...:)


Auhtor's note: Dah banyak kali dtg kedah, aloq setaq pun dah bape kali dah tp ngapa prebetsabu tak pernah bawak pun ahkak jenjalan pekan rabu nih (ahkak dh tanya dah dia soklan nih.....dia ckp dh xde apa nak beli pun kan.......huhuhu)


MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

6 Comments Uols:

Cik Wanie said...

part yg paling best bila si avin tido ngn nenek siti dia,
sambil memegang kuih karas,
wakakakakkaka,
kelakar giler masa nie,
sanggup nak duduk ngn nenek Siti dia,
hik hik hik.....

nanti dtg lagik,
comfirm mama akn masak spesel utk korang,
percayalah...
request jgn x request:)

atty's said...

wakakaka..apsal ye..ps..tak bawa..mas gi pekan rabu..tah2 takut terjumpa x gf kot..ekekekke..

mummysyafie said...

la..buat rombongan ke kedah ke mv?? wanie ngan mama dier sihat ke?

Dee said...

org lelaki gitulah..dia mmglah x membeli..kita ni ingat kt org je kan..nk bg buah tangan..hehehe..

ArELeEz said...

shedapkah kuih karas tuh? rase2 cam xpenah raselah.. isk3..

*ayu the sun* said...

kuih karas yg best!

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!