Header

Wednesday, November 18, 2009

Labbaik Allah humma labbaik !!!




Labbaik Allah humma labbaik
Labbaik la sharika laka labbaik
Innal hamda
Wan-ni'mata
Laka walmulk
Laa sharika lak.

O my Lord, here I am at Your service, here I am.
There is no partner with You,
here I am.
Truly the praise
and the provisions are Yours,
and so is the dominion and sovereignty.

There is no partner with You.



Alhamdulillah..
now Mama & Abah dah selamat pun tiba kat mekah...
ari sabtu aritu dorang bertolak....
(eh sorry ek kekawan.... lama tak schedule... )


seawal jam 7 pagi weols dah bertangga kat Kompleks Tabung haji Kelana jaya...
sib baik dtg awal, sng dapat parking dekat n tak crowded lagi...

sampai je sana, rezeki adik yg jual belon ni la...
ni la penjual belon dora tu....
belon yg buat damia heppiiiii all the way..
sampai nak tido pun dia bawak naik bilik belon tu..


seeeeee...
dia sungguh hepi ngn belon dia tu..



abg main belon abg, avin main belon avin ok?
hiksss...


seronok betul dia..
dapat belon, pastu dapat main ngn kawan2...
mcm dah lama kenal je gayanye..

ehem2....

dah lama tak tepek gambo CEO Mv.com ni..
ni gamba latest la kiranya ni...
sabtu lepas..
rindu tak ngn dia?


viona with adik ipar dia, nakeisha, abah n mama...
sgt best tgk muka mama n abah..
terpancar muka girang n excited kan ?

dah lama dorang rancang nak g haji ni..
alhamdulillah tahun ni tercapai gak impian dorang walau mcm2 dugaan n rintangan...


tu dia..
antara lautan beg2 para jemaah...
semua beg sepesen je kan?
sure kompius nnti masa nak ambik luggage kat airport..huhu

abah, mama, mak tua and seorang lagi jemaah haji...
dok sembang2..
ehem2...
entry from prebetsabu tanpa camho adalah tidak sah...
hahaha.. dah trademark aku nak wat camna...


so sementara tunggu, perut pun lapa...
terus naik kat tingkat 1... cafe..
makan!!!!

agak over di situ.. mcm konar baring....


khusyuk anak dara ni...
nak makan sendiri je takmo suap ok...

nakeisha and enzek pun join...



bagi mama and abah, dorang dpt breakfast free...
huhuhuuh..

orang dah mula ramai time ni...
nak htr sorang dua je gi haji..
tapi rombongan sampai 3-4 kereta...
huhuhuuh.. termasuk la weols...

ye la.. mama n abah anak semua ada 6 org... (tuberose tak dpt join pagi ni sbb ada event kat tnb.. tp malam tu dia dah mai manja2 ngn mama abah)
campur menantu ipar duai cucu semua, mmg cukup 1 bas lah !

jemaah tgh berurusan utk dapatkan kad rawatan, gelang n segala macam dokumen lain..


taraaa...
ni la gelang pengenalan diri bagi jemaah...
stylo.... besi lagi!!!
(viona takleh pakai ni... alergik... camna ek kalau jemaah tu alergik? kene balut dulu la baru pakai...)


pasukan dari shah alam..
kak long shima n famili...

geng anak n menantu perempuan...
nakeisha, kak ija, abah, kak long, enzek n viona (menantu perempuan tunggal)..
mama masa ni tgh beratur urusan kad n dokumen dia..
aku?
tukang amik gamba.. huuhuhuhuh..

avin damia bermanja ngn Pakwe (Pak Tua)..

final check...
check if semua dokumen ready ke tak..


ok complete!


wakil rombongan dah ramaiiiiiiii gila time ni..
memasing saba menanti panggilan utk jemaah check in..


sesi salam perpisahan..
sesi yg paling menyedihkan...

sedih + gembira sbb mama n abah berkesempatan utk menunaikan rukun yg ke lima ni..

errr.. lama betul mama peluk viona...
apa agaknya yg mama pesankan tu ek..

atuk ucap good bye kat avin damia..
time ni avin sedikit blur..
napa semua org nangis2...
hihihi..

lepas dah salam n peluk2..
rombongan mengiringi pulak mama n abah ke pintu checkin sambil usung beg..

maka mama n abah punselamat lah checkin ke dalam kompleks...
dia checkin dalam pukul 10 gitu..

lps tu dorang akan di bawa ke klia guna bas..

flight ke mekah dalam jam 130 ptg..


tuu dia...
selautan manusia..
menghantar sanak saudara memasing gi haji...


viona muka sebak je...
takpe la viona..
lagi 44 hari mama n abah balik la mesia ni ye..

sabar...


*first time raya haji tanpa mama n abah sbb dorang kat mekah.. mesti best kan dorang raya haji kat sana!!! insyaallah nnti tiba turn weols lak..



MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

8 Comments Uols:

Cath J said...

Tahniah utk your parents yer..

Hezesuze said...

slmt pegi n slmt pulang

neezareef said...

penah merasa anto org pegi haji..apetah lg somi sndiri kan..mmg arr sebak...

atty's said...

semoga semuanya selamat pegi dan kembali ..amin

lily lotus said...

semoga semuanya selamat...

rasp said...

sukanya damia dgn doranya :)
smoga semuanya slamat pergi dan pulang...

CuTeMiUt78 said...

tahniah utk your parent.. termakbul jua kan.. alhamdulilah..
insyallah satu hari nanti.. giliran korang plak..

ABDUL HALIM B MD NOH said...

teringin hati ini ..
nak menjejakkan kaki sekali lagi..
ke tanah suci yang di cintai..
mungkin lepas pencen nanti..
itupun kalau tak MATI.....

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!