Header

Tuesday, December 22, 2009

Masak di Hari Minggu


Juadah makan tgh hari weols di hari Ahad yang lepas....hehehehe homemade gitu. Hari Jumaat n Sabtu dah jenuh berjalan² bersiar² so weols decided nak dok umah rileks² ler hari minggu tuh.

Jumaat weols terjah Alamanda kononnya nak dating berdua ngan prebetsabu sambil layan movie Santau.....huhuhu jln criter yg biasa² aje tp bisa mengejutkan jantung gak ler buat diriku yg ada darah gemuruh nih.....hikssss.

Kononnya lepas nonton nak balik terus tapi tersekat kat MPH punya sales huhuhu rembat ler 3 bijik buku n salah satunya stgh berisi stgh kosong tuh....syok!!!! sy suka layan buku motivasi lak skrang nih...hehehe

Hari Sabtu lak bawak anak dara tuh nonton Princess n The Frog.....hiksssss.....kali nih bukan bertiga tp berenam sekali ngan mummysya n family. Avin damia happy sbb ada kakak Ariesya skali.....buat bising je dlm panggung....walaupun memula scene tuh siap tutup² muka lagi takutttt....hiksss.

Ok back on the track balik, menu utama yg saya masak alahh simple² ajer lah kan janji kenyang n anak n suami suke kan.

Dan menunya adalah......kari ayam

kari ayam yg menggunakan serbuk kari daging

presentation tak berapa menarik tp prebetsabu makan sampai lupa kicap (maknanya kena ngan selera dia lah tuh). Sebenarnya ahkak mv bantai pkai serbuk kari daging sbb lupa nak cek dulu i thought ada ler stock serbuk kari ayam kat umah ghopernye yillekkkk so belasah ajer lah janji kari....heheheh

terung masak sambal or bibik panggil terung berlado.....hiksss

Ikan bilis pun dah xde stock kat umah so masukkan ajer serbuk ikan bilis tumix janji ado rasa kan.....hehehe. Nak masak nih bukan ler susah sgt janji kena kreatif jer gunakan apa yg ada itu petua ahkak ler tp ahkak nih idak ler terror bebenor masaknye pun stakat untuk selera sendrik n famili yg kecik nih boleh lah.

ikan masin import form Kedah (waniey ingat lagi kah dikau????).

Masa gi kedah ritu sempat borong ikan masin nih ingat nak kasi kat my mama tapi terlupa ler plak.

Lepas tuh tambah lagi 2 bijik telur mata kerbau yg telur kuningnya dibiarkan separuh masak.....errmmmm nyummy seleranya makan lunch ahad tuh...heheheh tp gambar telur tuh lupa lak nak snap, alah uols imagine sendrik jerlah ye.

Nampak tak daun kari tuh????.....haaa itu pemberian dari org jauh gak tuh. Daun kari tuh pun import dari kedah hasil tanaman Mama Siti Aminah. Bukan sekadar daun kari malah mama siti aminah eksport siap skali ngan pokok² skali ngan pasu² skali kat weols. Thanks mama...:). Tapi kan mama, sy belom tukar pasu lagi tau.....huhuhu.

Lepas makan masing² tersadai kekenyangan.....hiksss. Allamdulillah syukur ngan rezeki Allah untuk kami sekeluarga.


MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

6 Comments Uols:

ciare (^_^)v said...

sedapnye ikan masin tu. goreng bersama bawang yg byk dan jugak cili..wuaaa sodapppp T____T

neezareef said...

okeh je klu kari daging match je ngn sebuk kari ayam..tp klu pkai yg ikan..lain kot skit..

n0n0n said...

ahaks....lama dh tak memasak n bila tgk balik lauk pauk yg ada ni,tetiba je rasa nak masak ptg ni....tp adei....sibuk sgt arrr.

nURmALa mAZLan said...

telan liur kita tgk juadah tu kak..hampeh la kak..heheh~ tergoda tekak i..

farish H said...

cdapnyaaa

Kaseh said...

alahaii...terliur tgk terung berlado ngan kari plus ikan masin.. cukup 3 serangkai...gabungan yg mantapss...laparrr...

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!