Header

Thursday, January 07, 2010

From Mama with Love


Shantekkk tak??????

hiksss....nih pemberian my PIL sempena besday saya ritu...hehehe

yang tak tahan tuh green color kan....:)...siap skali ngan bekas² dia pun kaler hijau gak tuh mmg tak tahan betul laaaa.

Mmg respek arrr mama nih, dia mmg peka ngan kegemaran weols semua tau. So mmg tak heran ler makanan favvy anak² dia semua dia ingat tau..:)

Cthnya anak sulung dia suke makan nih, anak yg tuh makan itu yg ini suka yg begitu begini semua lah.....n yg pastinya masak tempoyak (yg kaler kuning tuh) ikan bilis/ udang yg tuh kegemaran prebetsabu tak pun bawal sweet sour...hehehe


gambar tak clear sgt coz snapped malam hari pastu pkai phone je pun...mls nak amik digicam

So aku terus ler pakai, terus letak kat rantai yg prebetsabu adiahkan tuh....yg dia kasi present tuh dah ada loket dia dah but aku sengaja tukar ganti ngan buah loket yg nih....so gabungan yg pastinya menyengit la gitu

Cantik kan buah loket nih.....i loike!!!

Thanks ma, abah...terima kasih sangat²....nanti bebila free weols bawak mama n abah makan² ye....hehehe ritu xsempat tambah lagi mcm² hal lak yg jadi.....maid kak ija lari lah pastu arwah abah sahak Banting meninggal lah.....innalillah....pepepun tenkiu ye mama coz telah menjadi mama yg baik buat mas (xde istilah mak mertua lah pada aku coz dah anggap mama macam mak sendrik) mmg mama mak mertua yg paling best.....sporting, understanding...caring....baik hati.....mcm² ler semua yg best tuh untuk mama

Thanks mama coz jadi mak mertua yg paling bestttt kat dunia untuk mas n terima kasih jugak coz lahirkan sorang anak lelaki yg baik juga untuk jadi suami saya......:).....syukur

Bukan mudah owwhh nak dapat mertua yg baik mcm mama n abah.....n petua utk uols semua jadilah diri anda sendrik bila berdepan ngan mertua anda n layan serta hormatila lah mereka mcm anda menghormati ibubapa anda sendrik kerana taraf mereka juga adalah sama seperti ibubapa anda sisi Allah.....pesanan ringkas dari saya yg bukanlah sesiapa nih.

but saya cakap based pd experience.....saya just jadi diri saya sendrik...tak suka hipokrit n harapan saya cuma satu untuk diterima baik oleh ibubapa mertua serta ipar duai saya dan asalkan dapat dianggap seperti keluarga mereka sendrik sudah cukup tak pernah terpk atau termimpi atau bercita² untuk jadi menantu yang terbaik cukup dengan hanya mereka menyayangi saya seperti keluarga mereka sendrik itu sudah memadai n sekali lagi terima kasih buat mama, abah, kak long + famili, kak ina+ family, kak ija+famili, kak diah+ famili n kemar coz dpt terima mas/k.mas sebagai salah sorang ahli dlm keluarga besar Hj Nasir n Hj Banon nih. Terima kasih sgt²......alhamdulillah.



MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

7 Comments Uols:

*ayu the sun* said...

bestnya mak mentua mv.. nnt ayu ade mak mentua hope dpt yg mcm mak mentua mv lah..
amin..

anyways, mmg loket tu cantik sangat..


ATS SHOPPE - Macam-macam ada!!!

Dee said...

cantiklah mas loket tu..bersinar2 kehijauannya..

tp kan mas..kalo perangai menantu mcm hantu..jgnlah jadi diri sendiri dpn mil..hahaha...ubah2lah apa yg patut..

Diarihatiku1976 said...

bangusnya PIL pun tahu apa yg kamu suka.

masviona said...

ayu:
tuler...alhamdulillah....every year dia mmg xpernah lupa utk wish my besday n selalunya sure ada sumthing skali dia kasi....syukur sgt

Insyaallah....moga ayu pun dpt PIL yg baik hati...:)

tqtq

Dee:
kan...shantek kan...:)...tq

hehehe kalau pangai menantu cam hantu...bukan sekadar ngan MIL jer dia kena ubah ngan semua org pun dia patut ubah....hehehehe

Diarihatiku:
tu ler alhamdulillah...syukran

rasp said...

syukur alhamdullilah ur PIL ok kan..
lagipun menantu dorang nie pun apa kurangnya...menantu yg baik gak maaaa...

Kancilbiru said...

wow..canteks la loket tu...serius..!~~

NEKCIK said...

insyaallah ikhlaskan niat...semuga Allah lah yang pemberi ganjaran..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!