Header

Tuesday, January 12, 2010

Tetiba rasa rajin nak masak something yang grand utk suami dan juga anak... hiksss

hambik..
tak pernah lagi CEO Mv.com ni wat tajuk panjang berjela..

tetiba semalam ahkak rasa nak menjamu perut suami ahkak tu ngn something yg dia sukee..
bila pikir² balik, mmg dah lama pun PS tak jamah ikan bawal... and i know he likes it very much!
so ptg semalam, sebelum balik keje, tetiba aku teringin lak nak jamu dia with masakan bawal sweet sour..

terus lps keje weols pegi singgah ke "pasar malam cinta"..
owwhhh.. pasar malam ni byk kenangan kat weols masa bercinta time student tau!!
pasar malam seri serdang!! hikss

selamatlah weols membeli beberapa ekor bawal...
besaaaaa punyeeeee wat mcm iklan meggi tu... yg beriya² hepi dapat ikan besa tu....
and utk damia, weols belikan sayur brokoli...
untuk diri ahkak? takyah apape, sbb ahkak sure akan puas hati tgk suami n anak gembira kan?tapi ada la gak aku sambar kopok lekor favvy... aci la kan?

sampai umah, lepas mandi² n maghrib terus ahkak bersilat kat dapur...
hiyaahhh huyuhhh desyum dushhhh

tra la laaaaa...
hasilnye..


ikan bawal sweet sour favvy PS...
dan ini...

sayur brokoli with carrot khas utk damia....

begitu rakus sekali damia malam tadi...
tak menyempat² dia soh cepat² amikkan chair dia n pinggan...
alahai anak bonda!

weols bg dia sudu, dia takmau...
"makan... tangan.. right hand" gitula lebih kurang ayat dia...

dan weols pun makan dgn penuh kesyukuran..
ahkak tgk laki ahkak ni makan sampai licin 1 bgn ekor... so dalam hati aku dok kata..
"sedap la tu kot masakan aku ni.. alhamdulillah"
hiksssss...

nak pikat hati suami, pikat lah dulu selera makan dia!
auuuuuuuuu...






MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

7 Comments Uols:

nURmALa mAZLan said...

akak ni menggoda perut kita sungguh..semalam kita sgt malas masak... kebetulan hari ahad tu kita masak lemak cili api ada balance letak dalam peti ais..panaskan je..hahahaha~ pastu masak sayur..

Dj Epoi said...

Walaweeeii

clapx3

Bila gua boleh gi buat food testing kat sana?

Cath J said...

bahagianya anak makan sayur.... ^_^

Hezesuze said...

yezzaaaa mesti sodap kan....bila nk jamu akak ni??? ahaks!

iena hamdi said...

hahahha baru nak minta sikit.. gah habis...

mummYaeesh said...

perghhh meleleh tgk sambal bawal tu..
dania makan vege dgn nasi ke??bagusnye la...

fadhdeela said...

sodapnyer!! terasa lapo lak..

im following u :P

Meh singgah: Al-Fatihah Buat Arwah!

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!