Header

Thursday, January 07, 2010

Wishlist 2010.. ehem ehem..

Sebagai pembakar semangat utk tahun 2010 ni...
dah ada 1 bende yg aku nampak..
matlamat yg harus kitorang kecapi...

of course, jalan2 bercuti tu perkara wajib tiap tahun..
paling tidak once a year...
this year punya grand percutian pun dah booking..
kita pi lepak pantai masa winter...

so yg wishlist yg ni plak?
aku teringin la lak retirekan service honda city tu..


city tu dah berkhidmat since 2005...
and so far, no complaints!!
sangat berbaloi actually city kitorang tu..
byk kenangan bersama...
maintenance pun ok... minyak jimat sgt..
even sampai ke hari ini, city tu still in perfect conditions..
wear n tear normal la.. break, tayar etc

bistu kenapa nak tukar kete?

hahahaha...
saje nak merasa bende lain lak..
actually city ni la kenderaan paling lama pernah berjasa kat weols..
sblm city ni, first vehicle kitorang ialah iswara lmst.. dec 2003
so sempat la pakai dalam 2thn++..


lps dah beli city, iswara tu kitorang letak kat kampung...
sampai skrg iswara tu masih boleh bergerak..

so city tu now dah berkhidmat dekat 5thn..
dah sampai masanya utk tukar yg lain kot..

insyaallah..

now matlamat dah ada utk 2010..
so yg pasti lepas ni kene pepandai la carik duit!!

hmm.. proton, honda and mitsubishi dah pakai dah..
now kita eye utk toyota plak ok??
oh.. duhai si Camar Putih... tunggu ek tahun ni kalau ada rezeki lebih kita sesama join keluarga mv ek!

oohhh... ada 1 lg wishlist utk tahun ni..
cadangnya nak tambah pelaburan hartanah..
tgk camna.. kalau tak dpt beli umah baru, kita beli tanah..
mmg tgh bercita2 nak pindah umah baru.. umah skrg ni jdkan sewa..
so kalau ada 2 umah sewa aptmnt n teres pun ok gak kan?
(but teres kalau sewakan pun, tak bape balik modal... in long run, mmg berbaloi lah!)

*amacam mv? jom sama2 capai impian!
**kereta continental? dalam mimpi je la....


MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

6 Comments Uols:

Cath J said...

ala... mimpi pun mimpi lerr.... pernah dengar tak 'Mimpi jadi kenyataan??' haaaaaa..... teruskan bermimpi.... sama lah kat sini... ;-p (Sebab tu selalu lambat bgn... wakakakka)

Diarihatiku1976 said...

saya sokonggggg... jom melabur dalam hartanah........

Gieyana said...

moga impian jd kenyataan k!

Hezesuze said...

d mana ada kemahuan d situ ada jalan...

pssttt!! jual ler city tu kt akak....

Ada Ayrissa said...

wowwwwwwwwwwwwww...
bestnya nak tukar kete baru!

lily lotus said...

all the best for your impian :)

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!