Header

Wednesday, February 17, 2010

Dokumentari Perhentian - Part 2 : Speed Boat yang bebetul SPEEDING!!!

PS mohon perkenan permaisuri kerajaan mv.com, Masviona utk menyambung ceritera dokumentari Perhentian..

ayoohh...

so dapat bayangkan tak betapa kelam kabutnye weols buat perancangan nak bercuti kali ni?
muahahahahaahhahahahaha..

sib baik en nasir dah aturkan segalanya..
weols sampai ke jeti kol 10am..
then naik boat kol 1030am..
speed boat...
menuju ke Pulau Perhentian Besar..
Arwana Perhentian Eco Resort and Beach Chalet..

antara kriteria resort yg jadi pilihan as weol bawak avin damia yg berusia 2tahun 6bulan :
1- electric supply 24hours
2- air condition room
3- ada swiming pool
4- pakej termasuk makan minum
5- pakej termasuk snorkling
6- pakej termasuk boat transfer
7- ada perkhidmatan babysitting

kenapa weols nak ada khidmat babysitter?
sbb weols nak keluar wat aktiviti snorkling la..
takkan nak bawak avin gi laut.. kang siapa lak nak tgk dia time weols snorkle..
and en nasir from arwana tu dah gerenti staff sana leh tolong tgk2kan damia sementara weols snorkle... cun!!! (tapi itu episod lain.. ok)

ok ok.. sambung bab speed boat..

baru sampai ke jeti. rehat sat...

en nasir arahkan weols menonong je gi naik speed boat yg mmg dah tunggu weols tu..
harga normal tiket utk speed boat ni tak silapnya rm35 sehala (return is rm70 la kan) sorang adult.. children, half price la..
weols tak bayar sesen pun sbb dah masuk dalam pakej kan.. naik je

dah selamat naik atas speed boat...
ini merupakan pengalaman pertama avin damia naik speed boat..

perhatikan muka dia yg agak cuak n pelik ituuu....


ada checking from Polis...
just routine checking je kot
avin damia...
from muka pelik dah mmula berukar muka excited bila boat dah mula bergerak...
excited gille!!!

eh eh..
bukan damia je excited.. bonda dia pun excited gillaaakkkk..
hahaha.. waauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

avin mmg nampk sgt seronok bila boat ni dah mula speeding..

awal2 boat ni speed, dah mula melambung2..
sbb ombak besar..
damia kembali pelik..

tapi bila dah lama2......................................
dia lah org yg paling gelak besar ketawa mengilai2 tiap kali boat ni melambung n melompat dek ombak..
tiap kali melambung, dia akan jerit "wooaaa wooaaaa wooaaahhhhh"
dia igt mcm naik mesin mainan kat shopping kompleks tu kot...
walid n bonda risau gak..
sbb ombak kuat sgt..
melambung tinggi boat weols melompat2..
pegang damia kuat2...

still, avin damia mengekek2 tiap kali melambung2 tu..
semua org dalam boat tu dok sengih je tgk dia..
maybe dek kerana keletah dia, org lain yg maybe isau sbb melambung2 tu terubat sikit..
ilang ocean sickness.. hahaha

dah puas mengilai..
dia baru teringat yg dia dah mengantuk kot..
mmg time pagi cenggini dia selalunya tido..
and dia jugak lupa terus pada milk dia!!
tak mintak milk langsung!!!!!!


walaupun sleepy, tapi senyuman tak lekang dari bibr dia..
senyuman excited!

last2.. lagi suku perjalanan nak sampai pulau,
damia tewas dalam dakapan bonda..
tido gak dia akhirnya..
tu gambo dia tengah menguap sakan!!

bila avin dah tido, boat tu pun sunyi sepi la..
dah takde lagi keletah anak dara tu gelak ketawa..
memasing pun boring semula.. hahah

yang pakai face mask tu ialah dato' owner arwana resort tu..
naik boat sekali ngn weols..

perjalanan from jeti besut ke perhentian besar amik masa dalam 20min...

pengalaman baru buat avin damia.. dan kebetulan lak ombak besar, so bumpy ride all the way!!!

episod 3 - Arwana Resort Bed Jumping!

MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

6 Comments Uols:

Liea said...

resort baru ke arwana ni? tak nah dgr.. cant wait episod 3 la...

prebetsabu said...

liea: weols tak sure plak if resort ni baru ke lama..

but rasanya should be around 5yrs++ dah kot sbb bangunan dia pun dah season gak...

leh gi sini: http://www.arwanaperhentian.com.my/

kalau la staff arwana baca ni, harus dorang bg pakej free kat weols sbb promote hahahaha

prebetsabu said...

btw, lupa lak nak bgtau, episod 3 dah schedule jam 2pm ni yeee...

Hezesuze said...

uiks dato owner resort tu cam kenal jek....

kalo xsilap DATO SHAMSUDDIN ...huhu
agaknye ler..sbb muka dia mmg akak kenal coz dia dulu big boss kompeni akak koje...hehe

prebetsabu said...

heze: weols pun tak sure sapa nama dato tu.. tapi staff arwana tu la dok erita kat weols tu dato owner resort arwana ni.. dato hasan ke apa ek nama dia.. viona igt kot sbb viona dok layan sembang aritu..

but dato ni n his family very down to earth.. even resort ni dia punya, time dinner etc etc dorang ikut giliran gak amik makanan sendiri.. hiihih

Cath J said...

ohhh... bab2 naik boat.. I sangat2 la takutttt.... hahhahaha...

bravo lah utk si kecil.. berani.. hehehhe

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!