Header

Thursday, February 18, 2010

Dokumentari Perhentian - Part 4 : Lunch, pool and santai!

Dah puas berbed jumping and rehat dalam bilik barang seminit dua, terus keluar bilik meriki persekitaran resort ni..

nasib baik weols amik complete pakej..
kalau idak, mau kopak 3 hari nak makan sini..
sbb makanan hanya ada kat restoran kafe ni je..
kedai luar mmg jauh..
kene gi perhentian kecil... naik taxi boat...

pakej yg kita amik tu including 2 breakfast, 1 lunch and 2 dinner.. dan jugak termasuk snorkling trip...

tapi time kita checkin ni, takde provide lunch lagi.. lunch utk esok..
so kene lunch sendirik...

makanan kat resort? standard la mahaiiii..

apa yg weols order?
nasik goreng kampung n nasik goreng cina...
air cincau n fresh oren kot...

total damage?
rm45.00 sahajeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.. uhuk2


lapa punya pasal, mahal pun terpaksa lorr...
dah takde pilihan lain kat pulau ni...



nasib baik makanan dia sedap la jugak...
berselera bonda n avin makan...

tapi avin makan sikit2 je...
sbb mata dia dok pandang kat pool tu je...
ahahhaha

lepas makan..
taknak kasik damia terkilan,
kita rendam2 sat dalam pool..

tapi sat je..
sbb nak riki tempat lain pulak..
saje je bwk damia masuk pool sat so dia takde la merengek nak mandi pool je..

dah nama gi pulau..
tak sah la if tak riki pantai dia kan?


tapi pantai kat depan arwana ni tak sesuai utk mandi..
sebab dia selut n byk serpihan batu karang..
lgpun kat situ tpt boat berlabuh..

so kene jalan sikit pegi ke sebelah2 resort ni..
ada byk lagi resort2 lain sebelah2 ni..

ada bajet chalet etc

kat situ pantai dia ok sikit..



avin damia sangat penggeli..
dia takmo buka kasut dia..

"eeee.. dirty.. pasir"

huhuhu.. tu la dia mmg dah dididik supaya sentiasa pakai kasut bila outdoor..

"takpe avin.. this time avin takyah pakai shoe.. leh jalan je.."

baru jalan 2-3 tapak, dia dah wat muka..
geli kot tapak kaki dia kene cucuk with batu2 kecik..
hahahaha..

pakai la semula kasut tu.. kat bawah tu kang pasir halus, kita buka balik shoe ek..



dah sampai area pasir pantai yg halus mulus...
kita buka semula shoe dia..
masih geli2 but weols biar kan aje..
weols lari ke depan so that dia leh kejar weols berkaki ayam.. biar dia biasa..

pasir dia sgt halus mulus...
putih!

cuaca alhamdulillah.. panas..

habis la sunburn!!!

alahai avin.. napa la lately ni suke beno wat sign 1 tu..
1Malaysia kee...

again2.... takmo wat 1 ek..

nak jugak dia angkat tgn wat simbol peace ke hapa ke...



yes, weols team mv.com dah jejak kaki ke pantai Perhentian Island!!!
sangat mendamaikan...


angin sepoi2 bahasa...
so amat sesuai utk rileksssss kat tepi pantai...

lepak!!

patut la avin suke benorr wat sign peace tu..
nurun dari walid dia laa.....


sampai terangkat key kat kepala tu..
menandakan angin sungguh kuat..
santai!


apa bende la yg wat damia begitu asyik sekali tu ek..
apa agaknye yg dia dok tgk tu?

hahah.. encik monkey..
ada org kat chalet sebelah2 resort ni bela kera..
excited betul damia nak gi pegang kera tu..

tak bole.. kera tu agresif sikit.. dia panjat n gigit manja kat org yg mai dekat2 ngn dia...




ok lah.. tamat la sudah bab bersantai di tepian pantai ni..

pasni kita cerita bab 5 - Water Taxi to Perhentian Kecil...

MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

2 Comments Uols:

[-suziey-] said...

aah kalu pegi holiday kt pulau me also prefer amik full pakej..murah sket..kalu mkn ala carte,,adeii mcm mkn kt hotel..

ArELeEz said...

semangat 1 m'sia avi nih. he3..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!