Header

Friday, February 05, 2010

Perhentian Island.. need help!!

Geng!!

Weols team Mv.com bercadang nak spent cny ni kat Pulau Perhentian lah..
to be exact, Perhentian Kecil..
sbb org kata situ lagi happening n lagi byk kedai makan etc

tapi..
aku tak dan nak research habis2an sbb kekangan masa..
chalet yg sempat aku research kat hentian kecil majority kata takleh booking in advance..
kene walkin..

adoi..
weols plan nak travel 3 adults n 1 kids..

sesapa tau no tel or lobang2 best utk weols booking yg dah last minit nih?

please help..

thanks..

*last minit mmg camtu lah


MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

9 Comments Uols:

nURmALa mAZLan said...

kita pon nak gi perhentian...tp bulan 9 nnt..insyaallah~

Hezesuze said...

terjah
http://www.pinganchorage.com.my

byk pakej kt situ...ni pun kwn akak yg suggestkan sbb dia kata berbaloi2....huhu

atty's said...

kty pun g pulau gak CNY ..kita jumpa di sana..walupun berlainan pulaunya

lyana said...

salam..
hye MV..wah best tu nak g holiday..
so far masa honeymoon dulu kite g Perhentian Kecil..
Kat stu byk chalet..cume ade 1 or 2jerk resort yg "grand" gtu.
actually stu ramai mat n minah salleh..
malay ramai kat perhentian besor..
mmg syok kat sna..
kat atas bukit ade kincir angin.
disyorkan bwk jajan or sewaktu dengannya dr tanah besar.
sana semua mahal..
tp klu makanan mmg best2 gak n berbaloi2 ngan regenyer..

http://www.perhentian.com.my/
dr jeti kuala besut tambang bot rm70 pegi-balik seorg..then kena ambik teksi(mcm dlm cite castello)rm2 per head..

kat perhentian kecil kena walk in..payah cikit la nak booking in advance..
but try la..
selamat bercuti for team MV.com

n0n0n said...

xtau mcm mana nk g holiday pulau pn....saje nk menempel kat sini....hehehehe....to bro PS,nk tanya sket arrr...brape installment bulan2 utk triton?tau tak?ingat mau beli arr...

prebetsabu said...

Mala: honeymoon lg ek.. Caiyokkk

Kak heze: tq... Dh try tgk dh td.. Byk gk info

Kty: panggilan pulau la plk.. Jgn berjemur sgt kang itam haha

Lyana: tq utk info.. Wahh detail.. Bab xleh booking tu yg seriau.. If weols b2 je xpe leh backpack.. Tp nk bwk avin damia.. Kene book jg..



Eh.. Rsnya cny ni pulau sana operasi ke ek.. Sbb pulau pntai timur slalu tutup dec-mac sbb tengkujuh kan.. Alaaa...

prebetsabu said...

Nonon: waaahhh beli la.. Leh 4x4 extreme sesama.. Dh ada geng..

Aku beli thn 2008 otr dlm 90k auto.

D/p 10% dlm 9k
Blnn 1.8k 5thn, 1k 9thn

Tp ni rege lama n interest lama.. Rege semasa baik ko snggh dealer mitsu (tp jgn g kat gmart kjg..hampeh)

lyana said...

hehe..
at least sy leh share my experience masa kt sana..
klu nk jgk pg dat time..
better bertolak dr jetty seawal pg yg boleh..
coz at least ade byk masa nk terjah chalet2 kt sane..
mat salleh ramai yg check out pg2 around 8.30 am..
mesti la diaorg beroperasi..klu x rugi la depa..hehe..
tp kesian kt damia la nanti nak kena heret ke hulu ke hilir bfore dpt bilik kan..

A lady with 2 Putra's In Life... said...

hi.. i am just one of your silent reader.. maybe.. :)

just wanna share my experience during 2007 holiday.. i went there thru package www.backpackjoe.com.. serius! offer dia masa tu sungguh terkesima.. we all went 8 adults + 1 kid. masa tu offer utk opening season.. kalau nak pegi jugak mintak boat besar selalunye akan departure pagi (1st trip!) kalau boat kecik mcm yg we all naik sakit pinggang nanti lgpun ada kid.. kesian diaorg.. sebb sure terbang2an nnt sebab laut masih bergelora.. actually not so advisable utk bawak kid, but i donnolah its up to you all.. if my mum dia mmg x bg sbb pulau2 ni kan tpt pembuangan brg2.. that's y i x bwk my kid cuma my fren je yg bawak sbb terpaksa... tp alhamdulillah xde ape2.. byk2lah berdoa..

masa tu we all stay at mohsin chalet (so sorry i lost his contact no! cuma dlm website tu ada offer chalet ni) owner sgt frenly cuma chalet ni tepi bukit.. jauh skit nak jalan ke pantai.. tp mmg best! n 4 ur info perhentian kecil pakai generator so ada time2 with no electricity.. but maybe grand chalet tu ada (i am not sure).. tp as pur chalet tepi bukit mmg sentiasa berangin.. foods pun sedap2 belaka xde manis2 puya masakan as east coast punya type kan.. mmg bole masuk tekak saya yg suka pedas.. maybe kalau u nak detail.. u can personally email i.. sbb panjang jalan ceritanye! tp mmg best!!!! and i luv holiday in pulauuu!!!!!!

anyway.. happy holiday + honeymoon maybe :)

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!