Header

Wednesday, February 24, 2010

Snorkle With MV n PS.....jom!!!

Acara compulsory weols masa kat Pulau Perhentian baru² ni sudah tentunya lah gi turun snorkle kan....dah kata weols mmg amik pakej yg included 1 snorkling trip kan.....just one word syokkkk!!!

tgk muka eksaited prebetsabu nk gi snorkle....hehehe

Align Centerbut ini bukanlah boat yg weols naik....hehehe coz yg nih sudah tentukan bukan speed boat kan weols gi naik speed boat....tp yg kecik punya lah

pemandangan punya lah syokkk wa ckp sama lu (owh ahkak terberenti kejap utk mengagumi keindahan ciptaan Tuhan dia dasar lautan....sungguh kagum gitu).

That day weols akan dibawa ke 4 spot sepatutnya if ikut plan asal iaitu tmpt penyu, coral reef, tmpt ikan byk gilllerrrr (ayat brother speed boat tu), baby shark...

bro tuh ckp org panggil spot utk baby shark but kat situ bkn skadar baby shark jer yg ada ibu shark, ayah tok ayahtok nenek shark pun maybe ada....huhuhu tp malangnya (malang ke nasib baik entah...hiksss) time smpai kat baby shark punya spot tetiba lak ombak besar giler so sbg langkah keselamatan weols digalakkan tidak turun lah (tp geng² mat salleh dr bot yg lain ada jer yg turun sbb diorg kan berani....huhuhu) makanya brother tuh bawak weols gi satu spot yg lain yg terkenal ngan nama jolokan air berani (dia actually tempat air tawar....air dr bukit) tp ofkoz lah xleh snorkle kat sini weols just mandi manda je lah...hehehe


masa nih geng² boat weols semua dah naik ats boat dah nak gerak ke spot lain pastu ada ler slh sorang tuh yg ke bg roti kan so ikan punya ler byk giller nak gigit roti tuh....seriyes lah aku geram giler tgk ikan² nih semuanya cantik² giler ngan kaler yg sgtlah kalerful pastu dok terkedek² jer berenang depan mata kita nasib sket jer lagi tak langgar idung ahkak kan....humaiiikkk terasa nak serkup² jer ikan nih....serius ahkak ckp sama uols

ni sempat lagi prebetsabu posing before membuat terjunan tiruk dlm laut tuh

nmpknya xleh nak pekena prebetsabu kaw² cos picca ahkak pun ternampak sedikit eksaited disini sehingga mengangkat kedua² blh tgn semata² nak buat symbol peace.....kahkahkah...ahkak gelakkan diri ahkak sndrik bila tgk picca nih..ahaksss


lagi satu muka prebetsabu yg menunjukkan yg dia happy mcm budak² baru lepas dpt gula² (merujuk kepada peel avin sebenarnya.....tima acihhhh!!! gitu lah ayat da slalu bg bila dpt gula²....hehehe)

ni muka prasan mcm perenang sukan olimpik tak pun peserta renang berirama negara...hiksss


owhhh yg nih plak...no comment...uols elobarate sendiri jerlah....hahahaha sbb ahkak dah nak full stop ka jer n3 nih kat sini ngan 1 conclusion snorkle adlh best!!!!...ok adios!!!!



MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

6 Comments Uols:

prebetsabu said...

Mmg syiokkan viona?
Air clear gille even br lps monsun.

Cntik gille batu karang n ikan2 yg malu2 tp mau itu..

Adegan kejar penyu berenang pun best gk.. Bersungguh2 semua org kejar penyu tu.. Sib baik dpt brader bot yg sporting.. Lyn je kerenah memsing...

Lps ni tingin nak try dive lak ek.. Jom!

Tak puas rsnya tgk from permukaan.. Klu leh pegang2 coral tu sure mantop

Hezesuze said...

wah beshnye dpt snorkling...
tp kalo xpndai swim bleh
snorkling jugak kan...huhu

almaklumler xpenah snokrl...hehe

kojah said...

bestnyerrr!!xsabar nak g

Cath J said...

best... nyerrr.... I tak sempat pun buat snorkel... T_T.... nxt time nak beli camera dlm air lah pulak... aduhai....

edrina said...

mmg best kan pantai2 kat terengganu neh.. cantik.. ed pegi masa bujangan dulu jerks.. sejak dah berfamily neh tak pernah pi lagiks..

ed dah terjah p.hentian, redang & lang tengah..

pulau lang tengah pun best jugak tau!

Anonymous said...

jomla join scuba dive lak.

mas aka ezos
www.aquadolf.com

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!