Header

Monday, April 05, 2010

Pau Tanjung Malim

ride ari sabtu aritu ngn kawan2 mbc..
2 cruise, 3 ninja, 3 blade, 1 cb4

mv takmo ikut....
so aku ride single rider la...

motif? suke2 ride... submotif? makan pau as breakfast...
location? tanjung malim...

janji kat rv rawang kol 8am..
tapi kol 7 baru tersedar dari lamunan!!
kelam kabut mandi basuh apa yg patut.. sebijik cruise dah janji nak gerak sama ke rv rawang.. dia dah tercongok tunggu kat kajang...

sampai kajang area 740am.. nak grk ke rawang.. dah text geng bongkok bgtau geng kangkang lambat sikit.. haha

sampai rawang jam 820am..
geng bongkok sume dah kumpul.. dari jaun kita kasik gegar itu paip.. sume org paling tgk.. kompang telah dipaluuu keberangkatan tiba geng kangkang...





lepak2 sat dalam 10min..
then dalam 855am tayar golek ke tg malim...

ride 120-130kmh je.. santai2
dah separuh jalan, itu cb4 ngn ninja biruu sudah besit tinggal sume...
yg lelain maintain 130 je..

next checkpoint is toll tg malim..




ini blade paling last sampai.. layan jiwang atas hiway ngn wife!! huhuh

tu aa mv tknak ikut! lenkali mai laaa ikut b sekali... pliissss

tunggu dalam seminit dua, sume dah sampai..
nampaknya takde yg cicit jauh ke belakang..
2 bijik cruise maintain 130.. rasa leh pulas lagi.. tapi angin la plak..
nnti tak enjoy ride dok tahan badan from angin je..
so maintain je 120-130.. best!






sampai... lokasi yg dituju
cruise di apit 2 ninja seksi hahahah




cruise yg ni lagi best.. di apit cb4 ngn blade..



sembang byk tak guna.. jom isik perut dulu
pau ayam ada, pau daging ada, pau kaya ada, pau kacang ada.............




perut dah kembang ngn pau...
layan sembang..

dok bincang2, and sume setuju balik ride ikut jalan lama..
jalan ulu yam..

sebiji ninja biru meneruskan perjalanan ke penang.. balik kg katanya





sebelum bergerak cau ikut jalan lama, kasik pose dulu..
panas pun panas aaaa.. janji amik gambauuuu



sampai simpang ulu yam.. benti sat..
tunggu geng lain yg tercicir belakang..


yeahhh sampai empangan batu..
lepak lama kat sini sembang2..
tgk org lepaskan nazar ikan haruan n keli n merpati..
layan minum air..
layan kutuk mengutuk..

dalam area kol 12++ memasing salam2 nak cau hala tuju memasing..
berpecah.. ada g balik damansara, sepang, kajang, sentul

dari empangan ni memasing besit layan lap..
geng cruise layan santai nnyanyi lagu awie hahaha


aku sampai umah sebelum zohor.. kasik rehat2 sejam dua...

lps asar aku n family gerak p port dickson..
wife aku drive bawak anak n bibik..
aku solo ride naik moto.. hahaha... wife aku geleng kepala je laki dia dah mabuk gille nak ride..
sampai teluk kemang dalam kol 7.. ujan lebat!!!!!!!

habis basah sume luar dalam..

checkin apartment..
yg basah kasik kering..

habis..............

MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

6 Comments Uols:

nUR_rOsALiNdA said...

wahhhh!!sedap kan pau tu kak..hehehe~ aritu kita siap beli yg frozen bawa balik KL

prebetsabu said...

lorr.. ko ni mala.. ni kes baca tak habis la nihhh..

mv tak ikut la..

itu entry prebetsabu yg punyeeeee

aRe_uDear said...

ayu duk tgm tpi penah rase nak cuba makan Pau tu PS sebab ... tgk sumer org duk cari pau tue heheee...

sothye said...

ko siap shoot ke PD pulak petang tu prebet ? mmg kes gian hang ni...

lily lotus said...

happy riding. hati2 dijalanraya

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: Tu dia... Kemaruk bermotor... Besh!!! Besh!!! Dok berangan gak, tapi sbb small size kan, asben kata beli mini bike jek... Chet!!! ::.

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!