Header

Wednesday, May 26, 2010

Avin Nurdamia.. Ohh la avin!

Dua hari lepas anak dara si avin nurdamia alhamra kita ni demam panas..
Suhu dlm 38.2c..

Seperti biasa, kalau demam sure x aktif..
Dok melepek je.. Mata pun layu..

Tapi malam tadi dia dah mula aktif.. Mulut dah becok.. X reti dok diam setempat..
Makan pun byk dah.. Telur mata bonda dia goreng habis dia balun sebiji.. Nasi siap tambah.. Bubuh plak kuah sup lagi... Sebijik style aku klu mkn mmg xsuke ns tu kering.. Mesti nak ada kuah..

Mulut dia mcm bertih "alid alid oooo alid.. Avin nak ini boleh tak?" "Bonda ooo bondaaa.. Ini apa onda?" "Jom naik atas nak tak? Jom main chess.. Come let's go"

Setelah dua hari, teratak mv.com kembali gamat.. Menandakan avin dah sihat!

Pagi tadi dia celik mata tgk walid n bonda dah bersiap terus dia cakap "nak ikut.. Nak ikut"

Masuk dlm kete dia tanya "nak gi school boleh tak"
Huhu mmg la boleh avin oiiii..

"Kat school takleh tolak2.. Takleh gaduh2.. Kan kan.. Kat school kene study tulis2.. Takleh cubit2.. Ada kawan.. Ada teacher.." dia bebel sorang2 dlm kete... Alahai...

Dia mmg seronok gi nursery dia.. Awal2 dia suke tolak2 n gado2 rebut brg.. But lps tiap hari pesan kat dia, alhamdulillah teacher dia kata dia dah x kacau org dah..

Tp dia ngadu "abang cubit2"
Pastu weols pesan kat dia soh ckp kat abg tu "no cubit2 tau abang"
Dia angguk2 tanda faham..
Nnti kita tunggu update dari dia ada x lg abg tu cubit lagi.. Hihi..

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.
Camna?

3 Comments Uols:

Aby Umy said...

salam kenal dari http://aby-umy.blogspot.com/

kalau ade mase singgah lah ke blog saye.. :)

El-Zaffril said...

huhuu... janji uncle tak cubit... weahoo...

Bijaknya dia skrg

J@J@ / Bini The Rock said...

adakah saya terlepas pandang??

hehehhe..

sebenornya saya baru tau yg Avin dah di hantar ke nursery. Ingatkan masih dijaga oleh bibik...

x)

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!