Header

Wednesday, May 19, 2010

Dokumentari Gold Coast - Part 2: Currumbin Wildlife Sanctuary


Baiklah anak² skrang cikgu nak bawak anak² semua mengikuti pengembaraan aunty mv ke bulan Taman Perlindungan Hidupan Liar Currumbin atau nama sebenarnya jika belum dialihkan bahasanya adalah Currumbin Wildlife Sanctuary.

Ok pandai tak anak² cikgu menterjemahkan bahasa.....hahaha.....hiksss????

Apa mcm uols ada gaya tak ahkak mv jd cikgu skolah tadika......hiksss. Apa uols ingt senang ke nak jadi cikgu tadika susah gak tau nak kena pndai tarik perhatian n pandai jugak mendekati bebudak barulah depa suka ngan kita n minat nak belajar.....huhuhu melalut lak ahkak mv nih baru nak buat mukadimah dah melalut....ahaksss

Ok uols back to track n the real story kan, lepas jer dpt getz (kete sewa weols) dr car rental tuh terus ler weols berkira² mana dulu weols nk terjah nih coz nak terjah hotel mmg xleh check in lagi lah coz baru kol brape kan...kol 8am kot waktu tempatan.

So weols pun mencari ler tempat² yang ada daya attractive yg tinggi sesambil mencomparekan dia punya jarak n semua faktor² yang terlibat demi utk menyesuaikannya ngan situasi weols kan so weols telah sebulat hati dan suara utk gi ketempat yg ahkak mv dah nyatakan td tulah.....moh kita gi tgk binatang² kat australia nih....yg plng penting nak tgk sure lah Koala n Kanggaroo kan klu xdpt tgk 2 binatang nih ngan mata kepala sendirik sure rasa xde maknanya menjejakkan kaki ke Aussie nih kan....hehehe

pas dah byr dia akan stampping camni tau....xckp ngan cop kat kertas kat tgn ko pun dia cop gak tau....hahaha


Ok nak masuk kena lah byr fee kan (inilah pun cara depa nak dpt duit selain drp menjual sourvenior tuh kan). Fee dia berapa idak ler ahkak mv ko nih ingat (biasa ler ahkak mmg xnak ingt benda2 remeh temeh nih) sbbnya ahkak kan sayang storage CPU ahkak nih....hahahaha. Klu nak tau kena tanya prebetsabu dia ingt kot....hahaha

(edited: tiket utk masuk currumbin ni tak silap dalam aud34 seorang)


posing sini sat tp tak masuk lg pun just take a picture only...:)


Sesampai sana lepas dh recce n membuat perancangan sbntar (yelah kena plan gak kan mana tempat kita nk gi dulu pastu kena match lak ngan jadual show time depa baru ler kita leh memanafaat kan semua duit fee yg kita dh byr tadi coz hmpr kesemuanya kita dpt lihat kan)....itu adlah harus kan

Antara haiwan² n hidupan liar yg sempat weols tengok adalah......byk uols. Jom layan sesatu jom!



landak spesis yg ditemui di Aussie....baca kat dia nye papan explaination tuh dh hmpr pupus dah nih....landak spesis duri pendek..

yang nih dah tentulah Koala kan....Koala nih baru ler ahkak tau ghopernye dia nih spesis yg agak pemalas sket dia mmg susah nak bergerak tau if dia dok memaut kat dahan tuh tggu ler beberapa jam kemudian baru lah dia beralih lak kedudukannya tau!

pastu yang nih lak........

hehehe

heheheh

Harap maaflah ye uols yg lenlain tuh tak kuasa ahkak nak upload sini memanyak...lambat gak uols nk upload kan....huhuhu

ni dia laki ahkak yang macho n hensem tu posing....kengkonon nak tunjuk kat ahli rombongan lah tuh....wakakaka

gambar wombats ahkak tak masukkan.. dia mcm tikus mondok yg besauu itu...


Oklah utk tdk menghampakan uols ahkak tunjuklah gambar ahkak ngan kanggaroo nih....hehehe kang kempunan lak kan (ahkak bukan apa mls nnti nak layan ym soh gak bubuh picca nih nnti kan....hahaha)

prebetsabu kontrol macho je nak usap kanggoroo tuh pun.....tuh macho ke takut tuh.....ahaksss

ahkak tggu turn mat salleh tuh kasi makan je before ahkak dokong kanggaroo tuh.....(tipu je sebenarnya)


walaupun kangaroo ni nampak comelll je, tapi sebenarnya dia bau busyyuukkk.. hancing kencing dia kot wakakkaka


fuuhh.. ahkak merenung jauh... hikss.. saje duduk2 santai2 kat tpt kangaroo sesambil tgk gelagat mat salleh main ngn kangaroo.. best gak

mantap gak monnnnntottt laki ahkak erkkkk...uweekkkkk!!!

ni prebetsabu yg koya (= perasan sesiapa org pantai timur tau lah)...kengkononnya nak tunjuk kat org australia lah logo patch Choppers Garage dia tuh......nyampah!!!. Stakat cruise tuh org aussie tak layan tau depa semua layan fatboy tau....harley davidson u!!!

Lepas dah puas hati tgk semua hidupan² liar kat sana kan, penat berjalan naik lak tram depa pastu tgk lak show² diorg yang syok² depa nih mmg terlatih klu buat show tuh bukan sekadar show² budus yang dok hafal skrip jer pastu dok ler macam org baca berita tuh but depa buat secara pro n interaktif mmg klu kita gi tengok tuh rasa mengantuk pun tak jadi nak lelap coz mmg happening setiap show yg depa buat tuh....serius cakap nih tau....kalau tak caya gi tgk sendrik....hahahaha


naik tram nih....syok gak (tp kan asyik dok ingt kat avin damia jer) serius sepanjang seminggu dok sana asyik dok ingt kat di jer. Next destination mmg xleh lah xbwk dia...lgpun dia dah pndai dah....byk tanya. Dah besar lah katakan.....besar dah anak dara bonda n walid tuh...:)


Even show ular nih pun leh jadi menarik tau....padahal masa prebetsabu ajak masuk sini kan ahkak mv mcm nak menolak tau sbb masa tuh...hehehe ahkak ngantuksssss gilossss yelah dlm flight lena dlm 2-3 jam jer pastu xleh lena dah.

Tambahan plak ahkak mv uols nih kan penakut n penggeli giler ngan ular...serius ahkak mmg seriau ler....tapi masuk lah jugak tp dlm hati dok berniat agak² tgh² show nnti ajak ler prebetsabu kuar skali mmg tak jadi kenyataan pun uols coz weols lah org yg kuar agak lewat sket lps show tuh hbs sbb depa nye show mmg interesting.....depa menyampaikan info dlm cara yang sempoiiiii

nih adalah antara penonton yg bertuah di panggil naik ke atas stage....good boy budak nih berani...:)



lepas tuh semua apa lagi kan....shoppingg ler..ahaksss tp tak manyak sgt shopping sini maklumlah baru sampai kan....first day byk lagi xtvt lain yg weols rancang nak buat takut lak terlebih shopping kan....tambahan lak prebetsabu dah kasi ayat pujuk ckp xperla kita tgk² dulu then klu rasa yg ni gak best kita dtg lagi.....hahaha


tapi yg nih mmg weols borong ler...mcm² jenis ada pastu dia wat dlm botol yg kecik² so senang lah sket nak pilih byk² jenis kan....sedap n fresh uols honey dia


Oklah ahkak nak sleep dulu nih, laki ahkak dah lama dah ke sulawesi yg tinggal anak ahkak jer yg masih segar bugar lagi nih so ahkak nak layan dia kasi candu dia (milk) pastu usap² sat kasi dia lali n lelap coz ahkak nih mata pun dah xberapa nak larat dah nih....ok daaaaa uolsss


next episod: jimba² n canda² ditepian pantai gitu....tunggggggguuuuuuu.. tp sebelum tu, Part 3 : Berjimba di Surfer's Paradise

Camna?

5 Comments Uols:

nUR_rOsALiNdA said...

Kak Mas.....
Kita jeles ni tgk gambar² itu...
Huh~

atty's said...

comey je..koala..
tak sabau nak tgk .di tepian pantai .mas ngn nas ..pakai baju seksi..ekekeke

masviona said...

mala,
jgn jeles but tanamkan keazaman nnti sure mala pun leh gi gak...ahaksss

kty,
koala mmg comel....hehehe

ala kak weols xde layan pntai sgt pun....wakaka xsempat nk pkai bikini kak

El-Zaffril said...

Seronoknye korunk...

Gieyana said...

alaa.. sunggguh sonot tgk picca2 korang..bestnyer bila dpt touch kanggaroo tue secara live...ngeee

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!