Header

Thursday, May 20, 2010

Dokumentari Gold Coast - Part 4: OTW to Movie World

Day 2

Kali nih kita start dokumentari nih ngan kejadian di hari ke-2 weols di bumi Aussie. Bangun seawal jam 6am, mandi dan terus sesiap segala bagai pastu sediakan breakfast dulu pastu baru kuar hotel ngan tenang, nyaman n selesa.

Pasai apa...pasal dah isi perut dulu lah...ahaksss. Ahkak bukan apa laki ahkak tuh klu perut dia kosong susah semua xtvt....nnti mood semacam jer klu perut dia kosong....hahahaha

Breakfast jgn lah di tanya, klu idak roti n biskut yang dah dibawak sesiap dr mesia ditambah ngan nescafe o pastu ditambah lah plak ngan honey yg weols dah beli semalam kat Currumbin Wildlife tu kan syok lah sket makan roti pun....hehehe

Tujuan perjalanan hari nih adalah seharian suntuk ke Movie World tapi oleh sebab kemudahan yg weols ada....getz tuh ler (kan dah sewa kete) so weols leh jer singgah kemana saja yg weols suka sesuka hati mak bapak weols...hehehe

nih destinasi pertama....

pose jgn tak pose...hiksss

camho adalah wajib....hiksss

Kagum siottt tgk depa nih semua siap ada bot sendrik tuh....wahhh klu ler ahkak dpt sebijik ahkak sanggup ulang alik jer KL-Langkawi hari²......ahaksss. Tapi itu pelamin angananku yang musnah sbb kot tau² saje ler kat mesia kan nak kena jadi Jutawan dulu duit dah berkepuk² satu bangunan baru ler beli boat peribadi kan....ahaksss. Ahkak teruja smpai ajak prebetsabu pindah sini lah....hahaha.

nampak tak mcm ada divider tuh.....itu goverment depa (maybe lah) siap buat kawasan khas utk org ramai mandi manda kat situ ler


Ok lepas dah jenjalan sana sat sesambil tgk org² local depa berlarian anak...jogging pepagi hari kan pastu weols dok ler hirup udara yg dingin n nyaman tuh....bestnye lah haiiii then weols singgah kat pantai nih lak....nih pun sebab on the way je pun nak gi ke Movie World tuh so singgah ler mandangkan waktu pun masih awal lagi kan

Lagi satu benda yg weols nak share kat sini depa nih kan mcm mementingkan enviroment gegiler, sayang sgt takut bumi nih kotor jaga hidupan² semua xkan kasi pupus kan. Uols tau tempat depa semuanya bersih giler.

Seriyes uols susah nak nampak sampah dimana² coz depa dah ditrain klu kata nampak sampah kena berenti amik n buang dlm tempat yg sepatutnya. Pastu kemudahan asas yg disediakan pulak semua dlm keadaan elok xde yang rosak atau terconteng sana sini.

Weols mmg buat kajian pasal nih lah.....(tak agak² eh ko mv kajian tuh) bukan kata tempat yg jadi tumpuan pelancong je depa jaga bersih n teratur kan but mmg kat semua tempat lah sbb mmg dh jadi tradisi mereka lah rasanya coz depa semua nih ada kesedaran sivik yg tinggi.

amboiii prebetsabu....menung jauh nampak.....ahaksss

Ok kat gambar bawah nih cuba cari mana masviona????


hehehe sbb pokok nih unik ( kat mesia ler klu ada pun susah n jarang nak ditemui lah) ahkak mv uols nih terpegun ler skjap then trus dtg idea arnab yg bernas....hahaha nk panjat pokok nih


disebabkan dia ada byk² dahan pastu rimbun lak senang ler ahkak mv uols yg pkai jeans nak panjat kan...hehehe

tp kan uols ada SESUATU yg weols buat kat sini.....heheheh nak tau apa dia.....tggu NEXT EPISOD ok...hiksss

prebetsabu dia mmg selalu jeles ngan ahkak....ahkak panjat dia pun sure xnak kalahkan panjat lah jugak.....so sweet kan...ahaksss

Lepas tuh weols jenjalan n jenjalan lagi lah.....saja nak tgk gelagat mat salleh kan sbb kat sini bukan tempat utk tourist jadi mmg org² local sana jerlah yg dok wat xtvt kat sini ada yg mandi pantai ada yg wat xtvt riadah lain ngan family ada yg gi belajar swim coz ada swimming centre gak kat sana n ramai gak yg jogging. Weols pun dok wat xtvt weols yg tersendiri gk lah....hiksss

Xtvt wajib adalah bergambar sana sini.....muahahaha itu salah satu nye lah ada lagi xtvt lain...hehehe

sampaikan kat cicak giant 3 ekor nih yg tengah mengawan nih kot ahkak nk bergambar gak...ahaksss

yg nih kerja prebetsabu lah kan sapa lagi...hiksss

nih lak keje ahkak...ahkak pun terror gak petik² n tembak² kat dslr prebetsabu tuh cuma ahkak malas je sbb xde minat...hiksss

lepas dah puas berjalan n merendek kat sini barulah weols meneruskan perjalanan ke Movie World....wahhhhh syokknya kat sana.......serius weols happy sgt...:)


nak tgk weols jumping².....hiksss.....tgggu episod yg selepas nih ok.....stay tuned bersama ahkak tau...hahahah



MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

2 Comments Uols:

Gieyana said...

walaaa..best siut tgk korang p sn..pokok tue mmg unik..I likeee too!

Cath J said...

wowww...memang best la....

itu yg I respect negara org puteh ni...jaga kbersihan betulllll.... sigh...bukan mcm tempat kita ni.... uhhhuhuhuu...

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!