Header

Tuesday, May 25, 2010

Dokumentari Gold Coast - Part 5: Movie World yang sempoi!!!

Kita mulakan dengan lompatan sewaktu kat Broadbeach Park masa otw ke Movie World!

bermula dgn lompatan turun dari pokok cantik ini...

dan disusuli lompatan girang from CEO Mv.com! maam harimau nak terkam mangsa!!!
syabbasshhh

dan diikuti oleh lompatan gaya katak, CTO Mv.com
ahahha.. mcm hapantah!

tak puas hati ngn lompat katak, kita try lompat rock kapak plak...
stil mcm ntahhapantah...



landing mcm nak tergelencos plak kaki.. sib baik hanya propa sahajeee hahaha

perjalanan dari Surfer's paradise menuju ke Movie World ni ada la dalam 20min..
kene drive keluar menghala Brisbane.. masuk hiway.. then akan jumpe simpang ke Movie World ni..
klu nak drive, tak perlu isau.. signboard dorang amat senang nak ikut.. tapi weols lagi tak perlu isau sbb rely pd gps sajee... siap saje2 p masuk simpang kawasan perumahan.. tak risau sesat.. nnti gps tu kasik petunjuk ke jalan yg benar hahah


dan sampai jugak diri weols ni ke kawasan theme park Movie World..
wahh teruja ooo nak masuk..


sampai je terus ke kaunter utk pengesahan tiket..
weols dah beli sesiap tiket kat area kedai2 kat Surfers Paradise..
Rasanya dapat lagi murah daripada booking online kat web dia.
kitorang dapat aud190 utk 2 orang, endless summer pass bagi 2 theme park.. movie wold and sea world..

endless summer pass ni valid sampai ujung bulan june ni.. so dlam tempoh tu weols leh masuk dua dua theme park suke ati ktiorang hahaha


tra laaa laaaaa..
dah sahkan tiket..
siap cetak gambar lagi kat tiket tu.. sbb dia takmo kita pass tiket tu kat org lain.. so dia terus cetak gamba muka weols yg suci murni itu ahaha


lepas check ticket, terus jumpe pintu gerbang ni..
tapi sebelum tu ia ad cek beg yg kitoang bawak...
sib baik dia tak rampas makanan2 weols hahahha
klu tak mau kebulur..

tapi dalam movie world ni ada je kedai makanan yg bole dimakan...
cumanya MAHAL la.. so weols save la bajet bawak roti n biskut.. ngeh3..



sesi bergabar ngn kete2 klasik...
ituhari masa dah dpt kete sewa, viona bergambar gak..
mmm.. nak jadi model kete ke mv oii?


kat main street dalam movie world...
theme park dia buka from 10am until 5 pm..
kitorang sampai agak awal.. so tak ramai mana lagi org




dan yg untungnya bila mai awal n tak ramai ni, kita dapat bergambar la sepuas hati ngn karektor2 warner bros kat dalam ni tanpa perlu beratur panjang.. siap leh snap n pose bermacm gaya lagi haah

bila dah tghari sikit, tuu dia ramai gille org beratur nak amik gambar


kat belakang tu...
rollercoaster Superman Escape...
dia bergerak dari 0-100kmh dalam masa 2saat.. adoii.. just mengengokkan coaster tu je wat perut aku mual...



oleh sebab show2 yg telah dijadualkan lambat lagi, so weols amik kesempatan utk try dulu ride2 yg ada dalam tu..
1st ride yg weols try... ni ha.. Scooby Doo Spooky Coaster...



tgh2 beratur tunggu giliran utk duduk dalam coaster dia.. snap2 lai pics

aku yg sememangnya tak brapa gemar ngn ride roller coaster ni.. igtkan coaster yg ni sbb dia dalam bangunan, so takde la scary benar..
rupanya aku silap..
memula starting tu, bole la gelak2 ketawakan si scooby doo tu nak takut2kan kita plak..
lepas dia dah jalan sampai 1 stage tu, dia naik lif.. pastu turun reverse menjunam!!
makkk aiiihh.. macam nak luruh jantung!
dah la dalam bangunan tu suasana dia samar2 je cahaya..
so kita tatau apa yg bakal menjelma...
plak tu dia reverse plak.. menunam tinggi plak tu kebelakang..
adoii..

lepas dari junam tu dia mula la kona sana sini naik turun maakk aiihh.......................


dalam 5 minit habis jugak la ride tu..
aku yg memulanya leh gelak2..
sampai time dia junam2 konar2 tu terus takleh nak gelak dah hahaha
tgk tu tudung mv sampai senget2.. hahaha

haa.. ni baru sopan sikit..
dah betulkan tudung.. huuhuh


lepas kuar dari Scooby Doo coaster tu jejalan plak ke Gotham City.. huhuhu.. bergambar kat kete n moto batman..


next.. masa utk show Stunt Driver
show yg mantop!!!

penuh aksi!!
nah layan....


disudahi ngn letupan besar..
terasa bahangnye masa meletup tu..
perghh syiok!


pastu weols bergegas lak ke pentas yg lain utk tk show bugs bunny n kawan2 dia..
ceria je..
syiok tgk bebeudak tergedik2 berjoget..
kalau lah avin damia ada sama.......................



syiokkk!!

k lah aku stop dulu..

ada byk lagi nak share.. pasal koboi..
pasal viona naik batman punya ship..
macam2..
tapi nnti la next episod ek.. dah pjg sgt ni..........!

bye!

MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

3 Comments Uols:

Cath J said...

hampir serupa ngan Universal studio Singapore yerr... but yg ni pasti lebih besaq.. ^_^

El-Zaffril said...

Wah... bestnye... nak gi gak la... honeymoon... yeahhaaaa

Uncle Dol said...

pergh..evo seploh dorang buat men stunt je..hampagas betul..kt sini evo seploh kemain susah nak tengok..huhu

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!