Header

Friday, May 21, 2010

Solo Ride From KL to Sungai Petani

Bila angin kepala gila aku dah mai, mmg bende yang pelik² je yg aku buat..
kebetulan client belah utara panggil utk sedikit perbincangan... selalunya just drive je gi utara ni.. tapi teringin lak nak push badan ni to the limit!!

so aku ride... gi utara.. naik moto sengsorang... hahaha


1st stop was rnr rawang, to refuel n berakk... at about 12pm.. from kl to rawang, area sg buluh, angin lintang kuat la plak...



then maintain 110-120kmh.. stop at rnr tapah utk refuel perut n solat... at about 130pm
lepak tapah lama.. bermsg dgn isteri tercinta.. bagi report.. berfb.. bersolat..







dkt 245pm baru tayar golek semula..
oleh sebab dah lepak lama sgt, makanya kene pecut sikit la... yaahhh.. perah itu naza cruise 120-130kmh...


sampai sg perak kol 310pm... refuel.. full tank tadi dari rawang sampai sg [erak dah kosong... isi balik rm20

lepak sat 15min..
then gerak menuju ke bukit merah...
maintain speed 120-130kmh.. bwk 110 rasa dah slow plak hahahahhaha.. tu yg malas tu bila dah mula laju, nak lajuuu je..


lepas terowong kat ipoh jelapang, bawak slow.. cruising dalam 60kmh.. sbb nak nikmati view dari atas bukit tu yg nampak hiway konar baaeekk tu.. subhanallah.. cantik betul.. mmg dah selalu lalu sini tapi ni first time dapat nikmati view...



sampai bukit merah area kol 4pm.. kat sini benti umah pakcik.. huhuhu.. dapat lepak2 n minum free... buang segala apa yg patut...

then kol 5pm, gerak semula direct shoot ke sp..
sesak sikit kat area bkt mertajam n butterworth.. org balik keje kan...

then kol 6, bdr sp digegarkan oleh ekzo aku.. hahahahaha

dah checkin hotel cinta sayang...
minyak ada separuh lagi..

napa pilih cinta sayang resort? sbb paking dia bebetul depan pintu bilik.. so sng la nak intai moto hahahaha... aku paking kat petak letak kete sbb tak jumpe tpt paking moto.. eh ok la tu paking tu kan utk tenant.. so aku paking je la...



so kesimpulan solo ride naik utara ni, alhamdulillah maybe sbb byk stop, aku tak rasa sengal badan sgt..
cumanya, g paling ketara is lenguh pada leher n tengkuk.. maybe sbb kepala dok lawan angin je kan... nak kene carik helmet ultraman ni.. hahaha barula aerodinamik!!!

ni pengalaman pergi ke sp.. camna agaknya penalaman bila nak bertolak balik ke kl semula ni nnti.....

nah layan video aku sempat snap masa area dekat ngn slim river.. feel the freedom of open road!!! speed dalam 110-120kmh



MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

5 Comments Uols:

alamfanacinta said...

haaa...cinta sayang tu dh nk dekat dh ngn umah saya bro...~

jemputla singgah...tapi saye kt kl laaa skrg..hehe..

KM said...

semoga selamat balik nanti bro............

El-Zaffril said...

Jauh berjalan... ngeh ngeh ngeh

nurul said...

saya dok sp jg ps.. esok pg lah breakfast kt nasi lemak cinta sayang tu. glamer kt sini. dia cam gerai je

Cath J said...

sorang2 ke??? ;D

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!