Header

Monday, June 14, 2010

Dokumentari Gold Coast - Part 10: Tamborine Mountain Park



Haaa....amacam uols terliur tak tengok tgk strawberry kat tangan ahkak tuh....dah ler merah menyala pastu manis lak uols....sedappp giler lah

Yang nih cerita di hari ke-enam trip weols ke Aussie nih...hiksss. Actually weols nak drive gi Brisbane but sengaja turun awal² pagi coz dah plan ler nak singgah sini dulu

Tamborine Mountain National Park nih dulu....jejaka diatas bukanlah model sebenar park nih ye uols....ahaksss



Tempat nih mcm ala² cameron highland lah kalu kat mesia kan tapi kat sini mcm² lagi lah yg ada kat dalam tuh but weols xdelah jelajah satu² jer singgah kat memana yg terasa menarik n banyak attraction jerlah

Antara lain weols malas nk singgah lelama adalah ahkak dah tak sabar nak melihat suasana dan juga kecanggihan dan keindahana tempat² di Brisbane lah plak n lagi satu faktornya kat sana kan lagi banyak ler tempat untuk shopping...hiksss

Memang tak banyak tempat lah yg weols singgah kat tamborine park nih lagi satu sbb maybe nasib tak baik ada antara tempat tuh yg tutup lak dihari kejadian kan...so antara tempat² yg weols sempat terjah adalah


dekat ladang anggur yg mcm hidup segan mati takmau nih.....hahaha


sebenarnya dia dimiliki oleh salah satu kilang memproses wine n beer lah sana but weols tak masuk pun just jenjalan seround kat cafe dia je kalau org² yg berkenaan tuh leh jer masuk maybe depa suke lah kot sbb dia ada time² yg ditetapkan siap leh rasa lagi semua wine² tuh....huhuhu


ni acara bergambar je yg lebih nih...hiksss




lepas tuh singgah kat galery lukisan sorang uncle nih....giler cantik lukisan² dia tau...semuanya dia buat sendirik. Uncle nih dah buring dok sesaje lepas pencen kot so dia pun jadikan minat dia nih sbg kerjaya dia lah kan....mmg kagum lah ngan uncle nih...serius lawa² uols painting dia semua tuh

kalau ada duit ribu riban dah ahkak beli dah uols...hehehe

memula nak beli but pk² nnti susah je nak bawak balik kan so lupakan saje niat tuh....hiksss




lepas dah jenjalan n shopping lite² kat park tadi tuh singgah lah kat sini, nih pun masih lagi kat tamborine park lagi lah.



memula plan nak masuk ler sebab teringin nak jenjalan atas jambatan gantung ni sesambil tgk hidupan liar yg ada kan but bila pikir² balik kan tak semestinya masa kita lalu jenjalan kat atas tuh depa kuar kan kot² dgr tapak kaki ahkak ngan prebetsabu jer depa terus mencicit lari menyorok kot.....hahaha

pastu bila pk² balik fee dia pun agak mahal ngan prebetsabu pun mcm tak teringin sgt nak masuk kan so ahkak pun ajak dia meneruskan perjalanan yg terhenti sementara lah kan...mana lagi Brisbane.....here we come!!!


next episode: Brisbane....tunggu daku....hiksss


MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

2 Comments Uols:

SyuQ said...

wahhh

syioknye

El-Zaffril said...

Wah akak... banyak lagi ni ceritanya... huhuhu...

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!