Header

Monday, June 28, 2010

Mcm² Avin Damia


Rini jom kita layan pasal avin damia eh uols. Dia nih lah skrang Ya Allah tak cukup nafas nak layan dia nye celoteh tuh....mulut dia semua benda dia nak tau....hahahaha. If org tak layan pandai plak dia wat merajuk....adoyaiii ikut pangai sapa lah dia nih eh....rerasanya bonda dia xde pangai cam tuh (sah walid dia nih....lol)

Skrang nih kan dia dah pandai perkataan Ya Allah...pastu

haaaa tau punnnnn

what ever (sambil wat muka kerek ngan mata terbeliak) wakakaka

ofkoz (muka eksyen)

hahahaha (sapa lah yg ajar dia nih eh....ahakssss)


Yang xleh tahan skali ritu dia membebel tau kat ahkak semata2 ada satu sandal ahkak tak tersusun elok2.....hahaha. Balik dr amik dia kat nursery kan yg ahkak sebok nak lock gate luar dia dah smpai kat grill pintu depan...sampai² terus sound uols


"Ya allah bonda....sepah² nye shoes bonda"......aku tahan perut nak tergelak bagai nak rak....but jawab ler ngan cecepat

mana².....mana avin (purak² terkejut)

nape sepah² ni ...bonda??? dia tnya lagi tak puas hati

aku pun blasah ler goreng (dah lupa dah ayat gorengan paling power) hahaha


Lepas tuh dah pandai baca doa makan arab n melayu (terjemahan maksud tu ler) pastu lepas jer ckp aminnnnnn.......makan.......ada lagi sambung ayat CIKKKKKGUUUUUUUU!

Serius lawak gilerrr uols.



Jom layan piccas dia masa weols ada family dinner's gathering ritu bersama² ngan cousin² dia yg cute mute semuanya. Sayang mereka semua.....betul!









Petang tadi kan walid dia dh smpai dr europe tour yg lama tuh kan....so dia nk lepaskan windu lahh tuh. Bonda sembang ngan walid dia pun sebok dok panggil² walid. Asal bonda start jer dia pun sebok lah......"alid....alid....alid.....blaaaaaaa" then lagi "alid...alid....blaaaa"

pastu bila bonda sound dia...."avin wait lah walid nk sembang2 ngan bonda nih"....cepat je dia reply

"eeeiii bonda nih" hahahahaa

Pastu kan dalam kete xnak dok belakang nak soh bonda ribakat depan sbb nk ckp dekat² ngan walid dia.

Masa kat umah dalam bilik xyah ckp lah kan.......jeles uols berebut nak dok tengah....wakakaka. Ini tempat avin punya....dia ckp smpai tolak² bonda n walid soh kasi space kat dia tgh²....hiksss tapi disebabkan bonda ada power terlebih sket kan so bonda leh dok tengah gak ler semalam but terjaga awal coz lemassssss uols dok tengah².....hahaha



Author's note: Auuwww aura la senza from london uols.....ahaksss


MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

4 Comments Uols:

prebetsabu said...

That's my family.. And I proud of them

Moga damia membesar dgn cukup kasih syg..

Moga viona mjd isteri dunia akhirat.

Muahhh utk depa berdua

lily lotus said...

keletah betul ur lil girl :)...be good yer

Cik Wanie said...

amboi dah besar Avin skg,
dah pandai berkeletah,
rindu kat Avin,
huk huk huk

lps nie,
bertambah cute lagi lah bila dia berbual kan:)

masviona said...

PS, mmmuahhh utk b jugakkk

lily, memang keleteh pun ly...but for sure ur sons lg lah kan...boy lah katakan....hehehe

wanie, tulah lama dah tak jupe ngan wanie kan...sepi tnpa kabar berita gitu kan....dia mmg manyakkkk mulut ka wanie...:)

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!