Header

Thursday, June 03, 2010

Pukul Berapa Datok Harimau?

entah bebudak skrg ni tau ke gamaknya permainan Pukul Berapa Datuk Harimau ni ek?
korang yg tua2 bangka mcm weols ni sure tau kan?

"Pukul berapa Datuk Harimau?"
"Pukul satu" - bergerak setapak ke hadapan..

sampai la pukul 12, si harimau menerkam mangsa.. uhuhuh.. syiok oo..
hehehe galah panjang pun syiok gak...

eh melalut sudah...

ni ha.. nak bgtau.. lepas ni takyah dah la aku dok tertanya2 pukul berapa kat si datuk harimau tu..
sbb aku dah dpt hadiah jam!!
yeehhuuuu

masviona yg disayangi bagi hadian sempena harijadi aku!
aku tak expect lak dia leh curik masa dia utk sopping beli hadiah sbb masa nak sambut beday tu mmg weols kelam kabut sana sini.. lepas dah beday pun nampak jadual still pack..
tapi tup tup semalam ada plak aku nakpak tetiba ada beg kat umah tuu.. saje je dia tinggalkan kat situ.. huhuhu.. surprise ek!

dia ym, soh p tgk barang kat area bawah tangga umah tu.. hehehe.. dan kat situ jugak la dia letak beg tu..
aku dah nampak dah.. dah intai isi dia ada kotak.. tapi saje taknak bukak n aku pun wat wat tatau je psl beg tu... hehehe

pastu dia tanya ada tak jumpe apape.. aku kata takde hahahahahahahahahha
saje jual mahal wat2 tak nampak beg tu.. sbb aku nak tunggu moment dia ada depan mata n bagi sendiri ngn tgn dia hadiah tu.. hihiihih.. padahal time aku ternampak beg tu hati ni melonjak2 dah nak p terkam n buka isi kandungannya!

makanya malam tadi aku pun wat2 tak cara je ngn beg tu.. even avin dah p amik kotak tu n siap nyanyi hepi beday sbb dia nampak isi dalam kotak tu berbalut kemas..
aku soh avin simpan balik.. cakap kat dia "eh avin.. tu bonda punya.. nnti dia marah"
"avin bukak otey?"
"eeyyy.. mana bole.. tunggu bonda la..."
"ni alid punya kan? makan kek.. epi beday"

adoiii la..
yang bonda nye plak time tu tak sampai lagi kat umah...
avin tak hbs2 belek hadiah tu lagi.. alahaii.. bonda cepat la balik..
bila aku dgr je bunyi enjin kete terus aku soh avin simpan kotak tu balik kat bawah tangga.. mujur avin tak byk soal.. terus dia pun kelam kabut simpan.. "onda dah balik.. onda dah balik.. cepat cepat.."
ewahhh anak dara tu...!

bonda masuk je umah, aku wat tatau je... hehehe.. jeling pun idak kat beg tu!
tapi dalam hati "cepat la v oii buka la mulut pasal hadiah tu!" ahahahaha
tapi tetap aku menten macho hahah dalam hati je berkobar2..

akhirnya.....


tangan yang halus mulus itu pun menghulurkan hadiah tu kat aku...
aduhaii.. time tu, rasa mcm merah padam je muka ni.. hepi sume ada!

klu ikut hati mmg nak rakus je koyakkan pembalut hadiah tu..
tapi tetap kontrol.. lagipun masa tu bonda n si avin tgh memerhati gelagat aku nak buka hadiah.. kang rakus sgt kang jd contoh tak elok lak kat depan anak...
so kene control lagi lah! hahahha


ish byk plak gam selotep kat kotak ni.. ish.. ish.. ish.. eyaahhhhhh.. kontrol kontrol.. slow slow yee



"From the bottom of my heart i wish u happy 30th birthday, sayang" - ikhlas, isterimu, V
lepas baca kad ni, rasa mcm guruh berdentum dalam hati ni.. sgt2 terharu...............

dan setelah berhempas pulas utk membuka kotak pembalut hadiah tu, akhirnya terserlah jua lah kelibat barang yang dijadikan pemberian ikhlas seorang isteri kepada suaminya ni....

sebuah jam tangan Titus !
masviona mmg peka la.. aku dok la byk kali kata kat dia klu nak beli jam, igt nak beli yg kaler ala2 gold.. klu dapat dual kaler gold+black pun cantik!

dan dia sambar yg ni.. katanya yg ni trend latest.. huuhhu.. trend gold+itam tu dah lama...
wahh.. yg ni lagi cantk rupanya..
lagi maskulin ah!!


makanya arini tangan kiri aku ni rasa nak terangkat2 je.. rasa ringan je.. rasa nak dihulur2 je.. errmm.. rasa berseri!!!

terima kasih yang tak terhingga buat isteri, masviona yang teramat sangat saya cintai.
hadiah merupakan benda material yg terzahir dari suara batin yang menginginkan senyuman terukir mekar di bibir si penerima, sekaligus menjadi mata hati perwakilan tanda ingatan buat si jantung hati...

terima kasih, v.

insyaallah, b akan terus menjadi pelindung n penunjuk buat keluarga kita, dan semestinya yang terbaik buat kita bersama....


MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

8 Comments Uols:

masviona said...

ooo...buat2 xprasan eh v letak bawah tuh...ahaksss

ermmmm ikhlas dr v tau...insyaallah moga b sentiasa akan jadi ketua keluarga yg terbaik n terbesttt lah...:)

Dee said...

alahai..romantisnya..mmg cantik jam tu..

momguess said...

ps...
ada dapat hadiah lain tak selain jam
ahaksss

lily lotus said...

phewit :)..sweetlah korang ni

tuansaharizam.blogspot.com said...

bro PS and Sis MAS,

:) .... nilai sebuah cinta, bukan pada nial jam yang dihadiahkan. nial hati yang menghadiahkan.

happy for you guys..

adios.

prebetsabu said...

mv: blueekkkkkk....

dee: suke gille2 ngn jam tu.. sgt2 suke!

momguess: heepp.. nakal je bunyik soklan ni.. dapat gak hadiah lain.. mv siap bwk jam lama yg dah pakai hampir 10thn tu p repair tuka batt!

lily: takleh sweet terlebih kang kenceng manis! hahaha

tuan: waima hanya sekeping kad, sudah lebih dari cukup! yg penting keikhlasan... tapi saya dpt rasa simbolik pemberian jam ni.. agar saya tak mudah alpa dgn masa yg saya spent utk hobi saya.. saya dah byk abaikan masa saya utk keluarga..............

El-Zaffril said...

Kak Mas... nak jam jugak... hehehehe

kojah said...

wow kelassssssssss!!

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!