Header

Friday, June 04, 2010

Red Wok's Steamboat



huggggggg!!!!....dia ngengada lebih now xleh nmpk bonda nk gerak sket

Dimulakan ngan picca anak dara kecik nih yg mengalahkan princess...now nak soh org dgr kata dia jer yg dia ckp jer yg betulnye.....ahakssssss....mulut dia cong ceng cong susah giler nak berenti ckp...bila tau org marah dia bila dia wat salah pandai plak dia pujuk kita kasi kita cairrrr....hahaha



Pastu dah pndai pilih² sendrik baju nak pakai yg mana, shoes nak sarung yg mana....adoyaiii. Baju tido princess nih pantang nampak sure nak pakai...sampai kena sorok lah. Kalu agak² lama dah dia xleh pakai kan sure dia tanya baju princesss mana....but nasib baik bila bonda dia ckp dirty bonda nk wash...dia faham...hiksss

Ok mukadimah panjang sket halahlah erk uols, to be true this n3 ahkak nak bercerita pasal ahkak gi makan seafood kat Red Wok, Seksyen 7 Bandar Baru Bangi ritu. Ni dah lama punya cerita nih but baru ada masa senggang nak share kat sini. Actually banyak giler citer yg blom dipublishkan kat sini tp dok rasanya berkubur gitu jerlah....hahahaha. Tu entry dokumentari pasal Aussie tuh pun xhbs² lagi usah kata aussie, Vietnam n beijing tuh pun xhabis² lagi rasanya tuh....hahahaha

N nak mintak maaf jugak pd reader yang email tanya² pasal memana trip tuh siap ada yg email coz mintak tolong komen kat n3 memana yg depa komen tanya pendapat but weols tak reply².....adoyaiii sori sgt². Bukan ahkak pilih bulu nak reply komen....Seriyes tak macam tuh but ahkak tgk nasib² jer uols kalaulah masa tuh mmg ahkak tgh free mmg ahkak terus reply but klu time bz tuh mmg xdan² nak reply pastu dah tinggal lama dah lupa dah....sowi sgt² lah uols

Alamak sekali lagi terbabas td masa kepala cerita dok cerita pasal anak dara tuh nih dah tgh² masuk psl tak reply email lak....hahahah.

Ok² so kita back to the real track ok.

haaa.. mana ek Restoran Red Wok ni? alaa.. dekat seksyen 7 bandar baru bangi tu je... sangat dekat ngn umah sewa weols kat Kajang Impiana tu... klu dari simpang 4 traffic light lepas roundabout tu, uols g straight je..

kat sini ada 3 kategori... ada buffet steamboat, buffet korean frypan steamboat dan juga ala carte..
ni sbenarnya kali ke 2 weols sampai sini... 1st time, just ahkak ngn PS je.. weols singgah pun dalam keadaan tak sengaja.. hikkss.. saje je jalan² with PS then nampak restoran ni dah operasi so terus la terjah..
Masa tu weols try menu ala carte.. marvelous!

so this time kitorang bawak avin turut serta.. kita try buffet steamboat plak... bukan weols je yg kecur air liur.. si avin tu pun excited gille tu mulut dok pot pet pot pet "Avin masak lah.. avin masak"

hikss.. ye la ye la.. avin masak la ni....


dah namanya buffet steamboat, rasanya nak komen lelebih pasal kesedapan and variety tu susah sikit la.. sbb pada weols buffet steamboat ni sama je kat memana pun..
yang bole beza just ke-fresh-an ermm.. kesegaran barang mentah dia tu je la... and rasanya Red Wok ni masa weols datang, barang dia mmg tip top!


haiii la avin nurdamia alhamra.... tak saba betul dia nak tunggu makanan ni semua empuk..
"bonda.. nak nak nak"

tapi........

perut dia dah kenyang dah sbenarnya..
sebab dia dah balun:-




hah amik ko!
dia balun aiskrim bermangkuk tingkat!
terus lepas tu batuk² hikss..

ok kalau uols nak try steamboat or fry pan, bole la ke Restoran Red Wok, Seksyen 7, Bandar baru Bangi... tempat dia cosy.. lapang! serius lapang gille.. tak mcm selalu restoran steamboat lain kan kusi meja dok berlaga je.. nak jalan amik makanan pun kene kempis2 perut nak lalu celah org duduk kan.. haa kat sini selesa.. sebab tempat dia buat ala2 open air gitu dan sgt spacious...

ok..bye.........


MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

8 Comments Uols:

redriben said...

memang sedap kak.. situ wireless internet die pon laju. sgt best persekitarannye. lgi satu,i suke nme restoran tu. red? i like red..

atty's said...

kty penah g situ sekali je..

atty's said...
This comment has been removed by the author.
SyuQ said...

comeynyer avin...

Dee said...

dia bukak malam je ke mv?

prebetsabu said...

redriben: sedap.. tapi weols tak try plak wireless dorang.. tak tau pun ada wireless sbenarnya ehehhehe

kty: nnti leh kita sembang2 kat situ plak..

syuq: kecomelan avin diwarisi dari makpak dia lorr.. kahkah

dee: tghari pun dia buka n ada set menu luch complete.. tapi steamboat tak sure plak rasanya takde siang..

(mv x dpt reply dia dalam meeting)

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: Malam tadi lalu kat situ, cam menarik nak singgah... tpai next time la... Hehehe!!! Lagipon dokek yo ngan umah nie ha... ::.

El-Zaffril said...

Sedapnye...

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!